• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 21:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Коментари към темата за отрицателните отзиви

Започната от BOJO, 24.03.2010 17:08

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Не познавам никого от спорещите лично но  искам да кажа, че снимките на колегата Христо-мой адаш са уникални.  Благодарение на тези снимки доста от тях публикувани в чужди сайтове сме поне малко известнина света и не ни мислят за излезли от бамбуковите колиби. Всеки си има своите странности и недостатъци. Клиента е БОГ но никой не му дава правото да се изживява като такъв. Какво от това, че е имал желание да остави 300 или колкото е имал в джоба си в определен магазин. Като има пари и трябва да му се размита пред него ли? Не колеги, не сте прави. Друг е въпроса как един търговец може да извади и последните стотинки от портомонето ви с умение пък дори и да не са толкова правилни. Човека е казал ясно. Тези не се продават, тези чакат ред за снимки и прочие. Какво повече от това пояснение ? Ако аз имам магазин и някой от вас си е запазил риби които друг  след него ги види в аквариумите ми и ги поиска, на кого да ги дам? Да пояснявам че са запазени за (еди кой си ) или да му кажа кратко и ясно. "Тези не се продават". Колкото до кризата е всеобща по цял свят от времето на Финикийците които са измислили паричните знаци. Може още много да се пише по тази тема но  нека да спрем.

stilista

Недейте така бе колеги,всеки греши а Вие така да се нахвърлите срещу една жена не Ви прави чест!Не мога да дам личното си мнение за магазина понеже съм от друг град ,но мога да кажа че до ден днешен не съм влизал в магазин без косури.Понеже аз също работя с клиенти мога да кажа че клиента е бог при условие че се държи подобаващо а не да ти се дърви и да си мисли че си му длъжен.

С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

geniusloci

Съжалявам, че предизвиках подобна дискусия, но в крайна сметка - недейте прехвърля вината на клиента, поне в този частен случай. След като ми показват рибки за продажба, очаквам и да ги продадат, като се върна. Всичките саркастични подмятания и обясненията колко нахални са клиентите са нелепи - от една страна - нахален не съм бил, освен това аз също се занимавам с търговия (подозирам, че на моменти е и в по-сериозни мащаби) и съм наясно, че и клиентите невинаги са стока, но това не значи, че трябва да получавам подобни коментари и подмятания. Шеговити били - то на чужд гръб шегите са като тоягите - все са малко.
ЦитатЧовека е казал ясно. Тези не се продават, тези чакат ред за снимки и прочие.
Човекът ми ги показваше за продажба и всъщност трябва да му благодаря, че се запалих точно по въпросните рибки.

Benzacillin

В интерес на истината грешката е на Христо, че си държи лични риби в магазина. Или може да ги премести или да отбележи с надпис на даден аквариум, че е показен и екземплярите не се продават.
Страхотен акварист е .. само при него можеше да се види хелер с няколко сантиметра по-голям от максималния в природата размер..., но в качеството си на търговец трябва да пипне разни неща за да му е мирна главата. И да, клиента е Бог, защото храни децата ти. Стига да не прекрачва определени граници, да...трябва да се размита пред него. Но това ще го разберат предимно собствениците и по-малко работниците на заплата.
Всъщност клиента разполага с най-мощния инструмент за отрегулиране на пазара - избора къде да похарчи парите си. Темата няма нищо общо с феминизма и акваристките умения на да ден човек и мисля, че Христо ще реши проблема подобаващо.

NO CARRIER

Спирам ви малко сеира, за да почистя темата.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

NO CARRIER

Моля, коментарите да продължат в тази тема.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5

_777_

Цитат на: akitaka - 02.06.2011 09:49
.......... Аз съответно си платих и за двата рефлектора, взех си единият,а другия все още го чакам!!!...........
Ей това пък с каква цел го направи след като знаеш че търговеца те мота? :duvar:Вземаш-плащаш! 8-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

elblanko

Цитат на: миа - 31.03.2011 15:46

Някой въобще пазарува ли оттам?

Да, аз пазарувам от там. Този човек е един от най големите експерти по акваристика в България и там винаги можеш да получиш ценен съвет, лошото е че просто не става за търговец и май е малко мързелив, а може и време да няма, нямам представа.
Колкото до миризмата, човека е с добро сърце и приютява всички кучета и котки които зарязват там недобросъвестни търговци.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

Жоро

Да аз също от време на време пазарувам от там
Има риби които ги няма на целият пазар
Вчера за съжаление не го заварих отворен
търсех специално макроподи и на целият пазар нямаше
а от него съм взимал и то много добри екземпляри

BOJO

Аз лично съм купувал качествени рибки от там. Не съм имал ядове.

TiratroN

Цитат на: peter_m - 29.04.2011 20:59
Споменахте магазин zoomagazin.eu. Реших да погледна какво предлагат ... и погледнах. Миналата седмица поръчах нагревател сера 200w, помпа sera 110 (и други дреболии) от зоомагазин Моя зона (всичко точно, на два пъти ми се обаждаха по телефона да доуточним поръчката, много коректно отношение, любезност, всичко доставено в срок БЕЗПЛАТНО!!!, даже sms получих кога ще е доставката и календари подарък ... ама това е за темата за похвалите). Реших да им сравня цените просто за ориентир. И изненада  =-O Нагревателя с цена 47.85 в зоомагазин.еу а в моя зона - 37.29 (в кварталния магазин е 42, което пак е значително по-евтино).
И повече нямам намерение дори да поглеждам във въпросния магазин.

Иначе да - всеки има право да продава на каквато си цена иска ...
Обърнал ли си внимание че има опция "конкурентна цена" . Поинтересувай се какво значи.
Преди месеци като си купувах канистъра, и се колебаех дали да дам 20-30 лв. отгоре та да взема по-горен клас видях че те му искат цена ,каквато останалите фирми искат за по-долния клас. Нямаше какво да го мисля-и по-добро си взех и доставка без пари  и отстъпка имаше дори , та и бонус ми дадоха. Естествено че ще съм доволен.
И все пак е добре да се знае , че във всеки един магазин има неща по-скъпи от същите в другите магазини, но и по-евтини от тях. Хватката е за всяко нещо да се търси и да се обикаля преди да се купи.

ceco

Цитат на: geniusloci - 28.04.2011 18:09
Веднага предложих да ги снимам - в мен имам D700, светкавица, макро обектив и светла 50-ка - без да обяснявам каква техника имам, разбира се, а жената зад мен възкликна нещо от сорта "е то сега остава да извадите GSM да ги снимате", на което опитах да не реагирам. хубаво, викам, дай да взема от ириатерините? Нещо акваристиката ли е зле като цяло или половината магазини са пълен та**к?

Колега не коментирам другата част от мнението ти, но все пак имай пред вид, че този човек е един от най- добрите фотографи в света, снимащи аквариуми и риби. Така, че надали се  е впечатлил от техниката ти. Виж го тук във форума- Аквазавър. :-)

peter_m

Цитат на: TiratroN - 08.06.2011 01:52
Обърнал ли си внимание че има опция "конкурентна цена" . Поинтересувай се какво значи.
Преди месеци като си купувах канистъра, и се колебаех дали да дам 20-30 лв. отгоре та да взема по-горен клас видях че те му искат цена ,каквато останалите фирми искат за по-долния клас. Нямаше какво да го мисля-и по-добро си взех и доставка без пари  и отстъпка имаше дори , та и бонус ми дадоха. Естествено че ще съм доволен.
И все пак е добре да се знае , че във всеки един магазин има неща по-скъпи от същите в другите магазини, но и по-евтини от тях. Хватката е за всяко нещо да се търси и да се обикаля преди да се купи.

За цените - дадох само един пример, но всичко, което съм си купил до сега от други места във въпросния магазин е много по-скъпо, не само нагревателите ...
Относно конкурентната цена - нима от магазина не знаят какви са цените по другите магазини, че трябва купувачите да им го казват ??? Или ако някой се върже на високите цени - добре, ако някой забележи бутона "конкурентна цена" - ще му продадат стоката по-евтино, но НЯМА да си корегират цените в сайта. Или бутончето "конкурентна цена" трябва да значи - "видите ли при нас е най-евтино, сложили сме този бутон за да не проверявате на други места, но ако СЛУЧАЙНО другаде е по-евтино - ще ви намалим цената..."

Както и да е, за всеки влак си има пътници.

NO CARRIER

Има тема за коментари. Моля, ползвайте нея!  rulez

zoomaniak

ЦитатНЯМА да си корегират цените в сайта

Защо си мислите така? В момента заради такива олигофренски практики - вече 20% от скъпарските стоки са на едрови цени. До стотинка на едрови цени. Възползвайте се! Ако не ми вярвате ще ви пратя линкове на ЛС и скроншотс на ценовата листа с кода на продукта.

Това е България. Не искам на мене да ми е зле - оно требе на Вуте да му е зле. д-р Стефанов и такива като него водят нещата до колапс. Здраве да е - ще се продава през 1 лв печалба  *bg* *bg* *bg*
Да продаваш е изкуство, отговорност - всичко останало е Хаос, който се опитвам да овладея... във всеки работен ден.

Similar topics (3)

3796

Започната от sho

Публикации: 92
Прегледи: 113450

3789

Публикации: 359
Прегледи: 211212

3788

Публикации: 368
Прегледи: 283746