• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 20:47

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

калихти

Започната от usmy1, 30.03.2011 19:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

usmy1

30.03.2011 19:51 Last Edit: 30.03.2011 20:23 by nikolaytoshev
 *HELP*
Здравейте
Имам мъжки калихт и 2 женски калихта.
Заложил съм стериопор, мъжкият прави 3-4 дена гнездо, но никаква реакция от женските.
Сега вече 2 ден, мъжкият не поддържа гнездото?
Моля помогнете  :-(

миа

Ами явно на женските не им се хвърля хайвер. *JOKINGLY*

Намалихте ли нивото на водата?
Сформирали ли са чифт?
Водата мека ли беше?

Пробвайте да ги храните обилно седмица и пак ги пуснете. Успех! :-)

usmy1

Ами по принцип ги държа в общия аквариум , няма оформен чифт , пробвах да ги отделя 1 седмица в 50 литров аквариум, като сменях през ден част от водата .Мъжкият правеше гнездото , а от страна на женските - никакво внимание .
    За нивото на водата и за храненето не съм чувал до сега , ще пробвам и това , но незнам до какво ниво да я намаля.

миа

Нивото на водата трябва да е 15 см, но ако няма оформен чифт няма да хвърлят. Женските да не би да са малки? Може и да не се харесват... Тяхна си работа.

15 см ниво на водата, мека вода и силна аерация. И мерак *THUMBS UP*

usmy1

ами не са малки женските
но не се чифтосват :-( защо незнам
да взема ощте един мажки ли незнам

миа

Двама мъжки няма да се спогаждат много добре по време на размножаването. Пробвайте както Ви казах и ако не стане тогава търсете нови партньори. Чакам развитието на случая :-).

usmy1

ок мерси
ще пробвам така ,
само се чудя дали да не ги пусна в една 10 литрова ваничка

миа

За размножаване или за през седмицата?

За размножаването ще им е по-добре в 50-литровия аквариум (все пак при воден стълб 15 см сигурно ще се съберат към 10-15 литра, като зависи от мерките на страните на аквариума).

А за през седмицата...Може и в общия, може и отделно... Но ако са в 10-литровия при обилно хранене водата ще се цапа много бързо и за да се поддържа чистота ще трябва да се сменя водата често, което си е стрес за рибките. Вие си решавате :-).

usmy1

usmy1

:-)
    Здравей, Мия . Имам вече малки калихтчета  *YAHOO* , но пак имам малък пролем.Излюпих ги по странен начин , като извадих тарелката в малък аквариум с обилна аерация , както при скалариителПървия път се получи , но следващите два пъти нищо не стана.Последния път ,  се опитах да ги излюпя по класическия начин - като оставих само мъжкия да люпи хайвера и тук идва проблема *dontknow*.
   При изваждането на женската , мъжкият започна яростно да блъска гнездото и до вечерта нямаше хайвер нито в гнездото , нито по дъното на аквариума. :duvar:
     Дайте ми някаква идея за следващия път.

Similar topics (1)

29408

Започната от plamen18

Публикации: 2
Прегледи: 2532