• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 12:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кажете ми дали моята рибка е бременна - всички въпроси тук

Започната от HegeJl4o, 16.03.2006 20:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Desmoria

Предупреждавам за последно, всякакви теми от рода на "Бременна ли ми е рибката?", "Кога ще ражда?", "Малко, много, средно ли е бременна рибката ми?" ще бъдат трити без предупреждения. За подобни въпроси си има специална тема, която е застопорена най-отгоре на раздела (http://aquariumbg.com/forum/jivorodki/kajete-mi-dali-moyata-ribka-e-bremenena-vsichki-vaprosi-tuk!/). Ползвайте я!
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Desmoria

Аз съм гледала, но момента с раждането така и не се научих да го хващам. Както и при другите живородки най-ясен белег е когато забележиш разширяване на аналния отвор, но тогава вече знаеш, че раждането е започнало. Ако успееш да я снимаш странично, може би ще е по-ясно в какво положение е рибока. Друго което знам е, че малките на балонните велифери трудно се отглеждат първите 1-2 седмици, нещо с водата имаше.

П.П. И пак ще помоля да се пише в създадената за целта тема. http://aquariumbg.com/forum/jivorodki/kajete-mi-dali-moyata-ribka-e-bremenena-vsichki-vaprosi-tuk!/
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Morphined

Само да кажа (преди да заключите темата) че нищо няма да излезе от малките,ако бащата е същия вид риба. Отделно от това "балонките" е трудно да се преценят кога ще раждат. Рибата може да роди утре или след 3 месеца,може въобще да не й е време,тя все ще е дебела :)

boxko

Бременно ли е това моли ?

Да не би това гупи да е родило преди 4-5 дена в аквата ми без даже да се усетя ?

MeTogu

Не особенно.А случайно да си я бил нахранил преди снимката.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

boxko

Да, храних ги, но по принцип корема и е доста по-издут от мъжкия. Като ги взимах от магазина и си мислех, че е нещо деформирана, а за гупата ?

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

paolo6481

Точно така.Гупата е по-бременна от молинезията.Ама защо плуват така странно с главите нагоре или надолу?И филтъра защо е положен на дъното легнал?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Асен Евгениев

Цитат на: paolo6481 - 02.04.2011 01:31
Точно така.Гупата е по-бременна от молинезията.Ама защо плуват така странно с главите нагоре или надолу?И филтъра защо е положен на дъното легнал?
Дъното е в дясно. :-D
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

LoVeDuDuTy

Бременни ли са рибките, и ако са до колко време да ги чакам?

defilers

Цитат на: LoVeDuDuTy - 12.04.2011 21:13
Бременни ли са рибките, и ако са до колко време да ги чакам?
Хелера не е, гупата ми изглежда като бременна но не готова за раждане (но това може да е заради лошото качество на снимката).

andreti10

Болна или бременна е хелерката ?? От два дни лежи по дъното но аквариума и се качва да яде само - след това пак ляга на дъното. Движи си перките диша очестено. Не се плаши или мърда от почукване по аквариума. Дали ще ражда да я отделя или е бременна ?? Благодаря предварително ...

Caxapa

Хелерката ти е стресирана от лоши условия. Водата ти не е добра и поради тази причина диша така учестено.

andreti10

Цитат на: Caxapa - 24.04.2011 19:44
Хелерката ти е стресирана от лоши условия. Водата ти не е добра и поради тази причина диша така учестено.
ph na vodata e 6.7 temperaturata e 24.5 C ima pompi4ka s vuzduh / а всички други рибки са жизнени.
: 24.04.2011г 18:06ч
Хелерката обърна корема за жалост.... неможах да и помогна. Интересно беше станала по бледа на сутринта и в някой части на тялото лилавееше.

omni12

Колко  време  има  още  до  раждането  знам  че  е  бременна?   :-[
Искам  отговори!