• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

03.08.2025 17:32

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Скаридите в моя аквариум

Започната от Caxapa, 07.07.2010 12:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ivotri

Възможно ли е гупи и скариди да живеят с 20см синодонтис?

Деян

bluefire

струва ми се даже  почти не възможно освен ако  вържеш синодонта за някое дърво   :-D

ivotri

Синодонтиса уж не е хищен дажше го взех от аквариум с данио, но като скаридите са дребни се притеснявам дали няма да ги яде. Засега са в отделен аквариум докато ракарам астронотуса пък после ще видим.

bluefire

даниото не спира на едно място вечер ,докато другите риби  стоят като замразени  чак ако има допир от нещо тогава мърдат,пък скаридите са деликатес за  него,пък ако искаш да го храниш с ред черита това е друг проблем  :popcorn:

ivotri

мерси, че спаси скаридки няма да правя експеринемти и ще ги гледам както са си в другия аквариум

Caxapa

Не е писано от много време  в тази тема но да е разбутаме малко! Та миналата година след като се снабдих с Макробахиум все още нямам поколение от тях. Причините са няколко и са единствено моя грешка но нали човек се учи най-добре от собствените си грешки. Та една от скаридите си умря в аквариума-причини- неизвестни  поне за мен. Махнах стъклените капаци понеже температурата се повишаваше екстрмно през деня и един ден забелязах, че почти няма движение на скариди в аквариума. Отдадох го на гъсто засадените растения и се крият из шубраците но преди няколко дена чистих около бюрото си и под него открих изсъхнали  скариди(няколко на брой). Сега са останали 3 броя една от които е със сигурно мъжка и една женска. Третата не е знам какъв пол е.  Съвета ми е да не оставяте непокрит скаридарника си, че тези гадини имат желание да пътешестват и изкачат от аквариумите.!  :-(
: 23-03-2011, 08:13:18
Скоро ще ги местя в по-голям 120 литров аквариум и се надявам там да ги развъдя вече успешно.

a__andreew

Здравей Сахара, страно е това за разходките на твойте скаридки, но при мен аз съм сложил едно растение, който излиза извън аквариума и нямам излязла скарида. Ти подаваш ли Цо2 нещо да не им харесва водата. Това е много устойчива гад и странно какво е накарало да тръгнат на разходки.

trupai

Когато се борят за надмощие скачат здраво! При мен също се е случвало да намирам изсъхнала скарида на пода. Специално при макробрахиумите се среща, много са агресивни.
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

Caxapa

В скаридарника не подавам СО2 нито торя.  Чудно ми е защо са излезли но от както пуснах и бебета гупи и хелери да подрастват вътре тези 3 оцелели скариди някак си се спогаждат като от време на време се сборичкват за някоя гранулка или за някоя ларва на хирономус. Лятото или есента отново ще се заредя от теб Андро с тези скариди ако не потръгне с "тримата мускетари"  *DRINK*

bluefire

и аз имах хербарии  :-D   бях ги сложил в една кофа 15л и някаде бях излязъл после от 5 , 3-те бяха на земята изсъхнали  :'(   така че явно  има нещо свързано с агресията

Асен Евгениев

Аз съм виждал как скача макробрахиум. Бях пуснал подрастващи рибета в общия, но много ги гонеха и ги отделих със стъкло в единия край на аквариума. В заграденото обаче се оказа и един макробрахиум. Като усети че е сам в ограденото и виждайки другите скариди оттатък, започна да прави тегели нагоре надолу по стъклото, засили се и го прескочи. А то стърчеше поне 4 см. над водата.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

godsmak

здрвейте днес сутринта сложих скаридките ред черита с кардинала в 40 литра съд аквариум за сега няма поражения но давидим занапред имат каде да се крият имам доста голям мух само ненам от кой вид е

Similar topics (5)

1175

Публикации: 14
Прегледи: 39168

53019

Публикации: 5
Прегледи: 3526

38403

Публикации: 7
Прегледи: 3995

29061

Публикации: 8