• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.06.2025 11:33

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Проблем с риби бета

Започната от dwarfer23, 19.03.2011 17:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

миа

Правят ли конвулсивни движения?

Струва ми се, че е от високото рН или натравяне с амоняк или нитрити.

Какъв е цвета на хрилете-по-скоро кафеникав или много наситеночервен?

dwarfer23

нещо между кафяво и много тъмно червено а какво ще рече конвулсивни движения? Движат се само ако се закачат през другото време немърдат

миа

Ъ? Много ми помагате...

Конвулсивни движения-седят си на едно място и изведнъж скокват (без да са подгонени).

Аз предлагам незабавна смяна на поне 50% от водата. В противен случай ме съмнява да оцелеят дори до сутринта. Ако имате престояла вода със стайна температура в наличност, по-добре им налейте от нея. Стремете се стресът за рибките да е минимален. Много фактори се събират накуп-и кислорода се изчерпва, вероятно амонякът нараства бързо, тъй като честите смени на водата съсипват кръговрата на веществата в аквариума, за азотен цикъл и дума да не става...

Още един съвет от мен: не прехранвайте рибките. В толкова малък съд дори минимално количество излишна храна може да доведе до неприятни последствия. Рибките няма да умрат от глад, добре е да останат на диета 1-2 дни докато нещата се нормализират.

dwarfer23

Да имат Конвулсивни движения
имам и 2 литра застояла вода ще я налея при двете женски риби защото само те имат този проблем .и ще ги оставя 2 дена без храна  вече смених водата на 50% с топла защото майка ми и баща ми спът апак застоялата е в кухнята

Асен Евгениев

Все пак да не забравяме, че бетите обичат да мързелуват.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

dwarfer23

Това го разбрах и сестрами каза така но нейната шафа на сам на там а тези имам чуството че издават багажя защото немърдат аз ако не ги бутна или ако не сбият
: 20.03.2011г 00:12ч
A и още нещо забелязах че и двете спат на една страна

zambo

Бетата е лабиринтова риба и диша атмосферен въздух . Нормално е да стои на повърхността , а и не е от много подвижните риби . Ако павниците са накъсани в битка ще се въстановят , при положение , че не се инфектират .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

dwarfer23

2 те ми бети умряха мъжката и женската сега остана само на сестрами ,На сестрами бетата почнаха да се възтановяват дупките на перката на гърба сега останаха само хрилете дето са на половина скъсани .А ако можете да ми кажете от каде да ви звема женска бета ,да знаете някой зоомагазин в Добрич ??? Че  намерих един ама има само мъжка пък неизкам да давам парите за полу мъртви бети ...

миа

Хрилете са "скъсани"?! Тази рибка си е направо зомби!

dwarfer23

http://i48.tinypic.com/1zzjitx.jpg ето нещо такова но в по добро състояние е бетата на сестрами

Similar topics (5)

33781

Започната от andtwo

Публикации: 4
Прегледи: 2654

45331

Започната от Mariqnski221

Публикации: 7
Прегледи: 3049

53546

Публикации: 1
Прегледи: 2094