• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.08.2025 04:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Петъчна тема с яденье и пиенье

Започната от NO CARRIER, 22.05.2007 05:24

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

stanilabg

Цитат на: mejdupraznika - 03.03.2011 12:21
Akapulko, ако можеш напиши рецептата за тия Шницелчета по Виенски.  Мерси

Цитат на: akapulko - 03.03.2011 15:03
Месото е контра филе, овъргаляно в разбито яйце, после в галета със сол и черен пипер.

Ако може да допълня, как Виенския шницел става страхотно хрупкав. Тук в Словакия, когато месото се начуква, се поръсва с галета. По този начин зрънца от галетата се задържат в месото, което спомага за неговата хрупкавост. По принцип не му казват Шницел по виенски, но изглежда по абсолютно същия начин. Т.е., най напред леко се начуква, подправя се с сол и черен пипер, поръсва се с галета (не много, около една кафена лъжичка за всяка страна), пак се начуква, за да може тя (галетата) да се "залепи" за месото и след това се овалва в брашно, яйце и отново галета (този път по обилно). Препоръчвам да се пържи на слаб огън, за да може хубаво да се изпържи месото отвътре.

П.П. Имам чувството, че по описания по горе начин, не се получава така, че след изпържване, "коричката" да се отделя от месото. Обяснението (което си е лично мое и не е задължително да му се вярва) е, че "втритата" при начукване галета, се явява като слепващ елемент с използваните за овалване съставки.
Другия вариант е, че по този начин (с начукването на галетата) тя не позволява на месото да се свива и то остава "изпънато".  :-D

Асен Евгениев

Цитат на: stanilabg - 04.03.2011 01:04
Ако може да допълня, как Виенския шницел става страхотно хрупкав. Тук в Словакия, когато месото се начуква, се поръсва с галета. По този начин зрънца от галетата се задържат в месото, което спомага за неговата хрупкавост. По принцип не му казват Шницел по виенски, но изглежда по абсолютно същия начин. Т.е., най напред леко се начуква, подправя се с сол и черен пипер, поръсва се с галета (не много, около една кафена лъжичка за всяка страна), пак се начуква, за да може тя (галетата) да се "залепи" за месото и след това се овалва в брашно, яйце и отново галета (този път по обилно). Препоръчвам да се пържи на слаб огън, за да може хубаво да се изпържи месото отвътре.

П.П. Имам чувството, че по описания по горе начин, не се получава така, че след изпържване, "коричката" да се отделя от месото. Обяснението (което си е лично мое и не е задължително да му се вярва) е, че "втритата" при начукване галета, се явява като слепващ елемент с използваните за овалване съставки.
Другия вариант е, че по този начин (с начукването на галетата) тя не позволява на месото да се свива и то остава "изпънато".  :-D
От време на време хвърлях по едно око в кухнята и мисля /но не съм много сигурен/, че
рецептата е горе-долу такава. А кой кого и кога е начукал, нямам ясна представа. :-D
Ако някой се интересува, ще питам жената как стои въпроса с начукването /на месото с галетата/. ;-)

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

stanilabg

Цитат на: akapulko - 04.03.2011 01:51
А кой кого и кога е начукал, нямам ясна представа. :-D

Както казваше един приятел:
"Не е важно кой, кого чука, важното е да се води полов живот". 
Или с други думи:
"Не е важно дали те чукат или ти чукаш, важното е да си вътре в нещата" :-D

nikolay_71

Това беше на празника:
Някаква салата"асорти":
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs4.postimage.org%2F18vzme52c%2F2011_0303_194032.jpg&hash=67b1dea8806591265ad141741a43755b7015acc6https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs4.postimage.org%2F18wrqj1gk%2F2011_0303_194045.jpg&hash=2cd93dbf6e5c9b873cc5677198dfd4fca867dadf
Домашен хляб от хлебопекарната:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs4.postimage.org%2F18wv1lqg4%2F2011_0302_203800.jpg&hash=50e2bc8d9579fa53e79b99300387195c1b2db2d7
И печени ребърца:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs4.postimage.org%2F18xbkz7dw%2F2011_0303_194203.jpg&hash=9c103b13cd708e9f673ed41198948b5a76e68e2f
Алкохолът си се вижда.
П.П.Размазах се...

Buhoff


Алкохолът си се вижда.
П.П.Размазах се...
[/quote]

Като истински Българин  :-D *DRINK*

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!


Caxapa

Относно шницелите по Виенски да кажа, че яйцата се разбиват с малко прясно мляко.

bay_milee

Така като гледам снимките и го подкарах като Хитър Петър с хляба.......

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

nikolay_71


Асен Евгениев

Пилешки филенца с гъби и ризото. *DRINK*

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi54.tinypic.com%2F2dkacyo.jpg&hash=b6a30d9fe3233687405c703812e36d380dc6981a   https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi55.tinypic.com%2F28hho9h.jpg&hash=05462d966132cb3ce18b465a1ce44d6f696a7678


https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi52.tinypic.com%2Fhukmsg.jpg&hash=f914f244b0316e845cd09a58488d05993dbb94d7   https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi56.tinypic.com%2F28gyz5v.jpg&hash=d0641af77a7c94923852df01b03491f032500414


https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F28ur2np.jpg&hash=bc608931e34cb36435883f9fad7d7cc937add205   https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi53.tinypic.com%2Fxmtl08.jpg&hash=7337685a7ba1ac23e6e394011280f1dcd99ee632
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

stanilabg

Като гледам последните два поста на akapulko, забелязвам едно ново развитие на темата - не представлява само снимка на готовото "кулинарно произведение", а вече е включен целия етап на неговото приготвяне. ;-)

nikolay_71


Асен Евгениев

Пилешки гърди, панирани с корнфлейкс и галета. *DRINK*

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi54.tinypic.com%2Fnxwcj.jpg&hash=9bf8f42a05f3497c0f5e11dd21da3e7b5ae82142
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

36442

Публикации: 5
Прегледи: 3889

24039

Публикации: 6
Прегледи: 4421

35174

Публикации: 1
Прегледи: 1681

21098

Публикации: 26
Прегледи: 11708

16015

Започната от Ashcrow


Публикации: 2
Прегледи: 3249