• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 13:25

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Скаларии

Започната от evgenipg, 31.01.2011 00:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

evgenipg

Здравеи те,искам да ви попитам които знае да ми помогне :)  Имам една двоика  скаларии хвърлят хайвер за втори  път  изчаках да го оплоди мажкара и след около 2 часа го извадих с листото  от общия аквариум и го сложих в един 10 литров с аерация и на 28 градуса  но след около 48 часа побеля всичкия и топчетата се разпукаха кажете какво става с този хаивер  *CRAZY*  Благодаря ви предварително   *privet*

Bolta

Възможно е да не е оплоден качествено или да е плесенясал.

evgenipg

И сега по всичкия хаивер има някакав мъх   ]:->

zlatna_ribka

Според мен трябва да изчакаш повече от 2ч,и кажи как го вади>изкара ли го на суша (дори да е за секунди оказва влияние),и водата от същия аквариум ли е в малкия?,пропосни това хвърляне и прочети малко за размножаване на скалария и вече сичко ще е ок.Успех
*THUMBS UP*
Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее

evgenipg

Да чаках 2 часа и водата е от общия аквариум в малкия.С един буркан взех листото и го преместих в малкия  то ми е ясно че този хаивер е заминал но незнам защо така стана за това  ви питам  *SORRY*

zlatna_ribka

както те питах ако чифта е нов може мъжкия да не е разбрал какво да прави.следващия път ако стане това с побеляването проблема е в мъжкия 2или параметрите на водата нещо не са фред зашото да извадиш хайвер е доста трудно и от първя път никога не става  *privet*

evgenipg

Ми това им е второ хварляне дано 3 пат да е наред  8-)

zlatna_ribka

evgenipg

Благодаря ви много за помоща  @}->--

evgenipg

21.02.2011 01:11 #9 Last Edit: 21.02.2011 07:56 by Caxapa
Здравейтер имам проблем с едната скалария.Вчера двете ми скаларии явно са се били защото едната беше полуумряла и другата женска продължаваше да я хапе и бута и след това  аз извадих тази ранената и я сложих в отделен аквариум.На другия ден тя имаше рана която беше цялата покрита с нещо като мъх(плесен).Кажете ми ако знае някой какво да правя с нея   :buff:

ioan1111

Цитат на: evgenipg - 21.02.2011 01:11
Здравейтер имам проблем с едната скалария.Вчера двете ми скаларии явно са се били защото едната беше полуумряла и другата женска продължаваше да я хапе и бута и след това  аз извадих тази ранената и я сложих в отделен аквариум.На другия ден тя имаше рана която беше цялата покрита с нещо като мъх(плесен).Кажете ми ако знае някой какво да правя с нея   :buff:

и мои та беше ако не умре до 2 дни зна4и има 6анс това е замарсена раната иди и си вземи лекарство за рани като пита6 те 6те ти дадат
желаяти успех

Caxapa

Колега ioan1111 ! Първо се научи твоите рибки дагледаш и едва тогава давай съвети за рибите на другите. Много има да четеш още докато се научиш. И кое е това " лекарство за рани" което ще му дадът?  Как се казва , знаеш ли? А белия мъх по раните каква бактерия или паразит е?
Отговорите ще намериш в темите и изкачащото меню в ляво на екрана ти!

ioan1111

Цитат на: Caxapa - 04.03.2011 11:29
Колега ioan1111 ! Първо се научи твоите рибки дагледаш и едва тогава давай съвети за рибите на другите. Много има да четеш още докато се научиш. И кое е това " лекарство за рани" което ще му дадът?  Как се казва , знаеш ли? А белия мъх по раните каква бактерия или паразит е?
Отговорите ще намериш в темите и изкачащото меню в ляво на екрана ти!

нз името на лекарстжото но го продават в зоомагазина до наз и помогна на моита скалария пише само лекарство за рани при аквариумни рибки

Similar topics (5)

58348

Публикации: 3
Прегледи: 2398

25914

Публикации: 5
Прегледи: 3995

48220

Публикации: 9
Прегледи: 4946

29619

Започната от venkov