• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.07.2025 03:44

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от 4i4oico, 12.07.2006 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

ancitrusa

Цитат на: bluefire - 02.03.2011 12:50
За сега нямаме ама кажи горе долу цената  да стане ясно
В Варна е 3.50 стикера  :-)
: 02.03.2011г 10:10ч
Цитат на: bluefire - 02.03.2011 01:37
Айде сега да кажеш зимно време къде продават хирономус  и каква му е цената спрямо тубифекса  щото като чуете нещо и почнете да говорите така много се дразня с тея пошли коментари.(в повечето магазини се пулят като извънземни *CRAZY*)Поне 10 години (може и повече) храня  с тубифекс ,значи имам един чувал болести  :-D(не аз де )да разпространява колкото и хирономуса ако не се промие ,а това че незнаеш как да го съхраняваш  и тн. сие твой проблем не недей да си мислиш че има разлика между замразен тубифекс и замразен хирономус(говоря за консервация не за биосъстава на червея )
Нищо лично но недейте да давате такива насоки на начинаещи  да ходят да обикалят и да търсят специално такива храни
при такова разнообразие може дажеда остави само 2-3 храни ("марковите"имат достатъчно добавки вътре )

Аз говоря за замръзен хирономус :-D :-D :-D Има го целогодишно по зоомагазините  :-D :-D :-DНищо лично недей да се дразниш много .И недей дава подвеждащи съвети на начинаещите,да хранят с храна която разпостранява болести  :-D :-D :-D То и аз си хранех рибите преди 15 години с дафния и тубифекс поради липса на качествена храна.Но сега са на замръзена и суха от Sera ,Tetra, Tropikal, Dajana pet.

accord87

за големите...
Аз моите ги храня така два пъти на ден по малко, единия път е смесица на сера - основна, за окраска и на разтителна основа, втория път прибавям или малко скариди или тубифекс, чернодробната отбягвам да я ползвам често, защото знам че при редовна употреба вреди на рибките, затова им давам не повече от веднъш на седмица или по-малко.

за бебетата...
Засега ги храня със сера микрон, рядко прибавям малко стрити скариди, на около десет дена са и вече са около сънтиметар и отгоре. Не сам им слагала сол във водата, на около ден-два им сменям част от водата предварително загрята и им почиствъм дъното.

за платите...
Бях с две женски и трим мъжки, поколението се заформи в моя аквариум и двете надуха корема едновременно, отделих ги след окло месец им вдигнах температурата и им смених част от водата.Едната роди тя беше малка, нямаше сънтиметър и половина, беше и първо раждане, роди само седем бебета и бяха недоразвити, реших другата да я чакам още. След около още две седмици направих процедурата със смяна на водата и т.н. но ефекта беше същия  :'( Оставих ги и двете отделени уж да се посилят, ама няма, малката умря след месец без промяна, а голямата на четвъртия ден от раждането  :-(

За замразена храна смятам да им намеря все от някаде, смятам и да ги пробвам скоро и на попарен спанак ... нали го обичкат  :-)
Най-голямата загуба на човек, е тогава когато грешките му го надживеят  ..............................

Morphined

Цитат на: accord87 - 02.03.2011 13:54

за платите...
Бях с две женски и трим мъжки, поколението се заформи в моя аквариум и двете надуха корема едновременно, отделих ги след окло месец им вдигнах температурата и им смених част от водата.

Сам си си отговорил защо е родила недоразвити бебета и малко на брой.
Къде прочете че на живородките се повишава температурата като се отделят за раждане ? Това води до преждевременно раждане и измиране на поколението. Също така се раждат недоразвити и топчета.
Водата се държи на нормалната температура - около 26 градуса.
На хайверните риби се повишава температурата за да хвърлят хайвер,не на живородките  :buff:
: 02.03.2011г 14:02ч
ancitrusa

Аз имам Sera Vipan и въобще не съм доволен. Храня плати,хелери,гупи и молинезии с нея и никакъв ефект. Растат и са също толкова здрави колкото когато ги хранех с дафния (т.е. никак не съм доволен) затова и спрях да давам от нея.

Silviq 86

Здравейте, искам да си взема златни рибки и неончета. Могат ли да се гледат заедно? Аквариума ми е 50л. Искам да вема и водорасли.
Какви други рибки и какви водорасли мога да комбинирам?

Асен Евгениев

Цитат на: Silviq 86 - 03.03.2011 01:29
Здравейте, искам да си взема златни рибки и неончета. Могат ли да се гледат заедно? Аквариума ми е 50л. Искам да вема и водорасли.
Какви други рибки и какви водорасли мога да комбинирам?
Остави ги златните. Неони и други дребосъци може.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kriss98

Зравейте имам един бърз въпрос. Дали анциструси и живородки (гупи, хелери, и молинези) могат да живеят заедно?

click

There is no place like 127.0.0.1

accord87

Аха, ми това го пише и във форума, а и във всеки зоомагазин го казват същото, еми спирам я тази процедура, щом е от това ......... добре, че каза ......... имам една бременна плата. Мойте бебета са страшни растат бързо, само се чудя каква по-едра храна да им взема или да ги карам с храната на големите  *THUMBS UP*
Най-голямата загуба на човек, е тогава когато грешките му го надживеят  ..............................

ioan1111

здравеите колеги ще ви питам не6то  за6то женската ми молинезия не ми ражда а е с подут корем и е като квадрат *dontknow*

accord87

Погледни й корема като е гладна, ако се е смалил значи си я прехранил, ако не отделия в родилка и чакай. Един съвет - ако можеш я сложи в отделен аквариум с много, ама много водорасли, там да роди. Аз имам две молинезии и редовно надуват корема, слагам ги в родилка, все не ги хващам като раждат и все си изяждат поколението. Вече два пъти ми го правят този номер, лакомници  :-D

Caxapa

За препоръчване е да има дебел пласт ричия или мнго кабомба. Писал съм го и друг път. В аквариумите ми с молинезии не остава почти нито едно бебе(гупи,хелер или молинезия). С ричията все нещо остава скрито в треволяка.

ioan1111

Цитат на: accord87 - 07.03.2011 15:47
Погледни й корема като е гладна, ако се е смалил значи си я прехранил, ако не отделия в родилка и чакай. Един съвет - ако можеш я сложи в отделен аквариум с много, ама много водорасли, там да роди. Аз имам две молинезии и редовно надуват корема, слагам ги в родилка, все не ги хващам като раждат и все си изяждат поколението. Вече два пъти ми го правят този номер, лакомници  :-D

оставих я глад и си седи са6тата зна4и е бремена аз я преместих в родилката и я 4акам да роди

мерси

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

accord87

kriss98

Здравйте имам един интересен въпрос. Забелязах че мъжката ми гупа си сменя цвета на тялото нощтно време. Това нормално ли е ?