• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 20:31

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

проблем с изкуствените растения

Започната от gab4eto_pz11, 21.02.2011 19:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gab4eto_pz11

Здравейте отново съм аз, може да съм малко досадна, но се нуждая от помощ. Имам изкуствени водорасли в аквариума си. Един месец след като стартирах аквариума те започнаха да стават кафяви. Онзи ден ги извадих и измих много добре - бяха като нови - а след като ги сложих на следващия ден пак започнаха да ми стават кафяви, като се мие се маха, но защо се получава така и има ли някакви препарати за отстраняването на този проблем (много често започнаха да ми се цапат така, даже едното ми водорасло почернява) от лампата ли е не знам моля ви да помогнете

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Zen

Не съм много компетентен по въпроса но ще отговоря от личен опит преди време имах златни рибки които не оставиха растение в акв.  :'( и за това сложих  изкуствени растения след вр. стана нещо подобно на това което казваш ти и сложих планорбис.Е те решиха проблема но за кратко златните и тях изядоха *ROFL*

zambo

Оправи си филтрацията . Не е ефективна или е недостатъчна . Прави по-големи и по-чести смени на вода . Колко риби гледаш и в какъв аквариум ?
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

gab4eto_pz11

аквариумът ми е 72 литра и в него имам 14 риби - скаларии, молинезия, златни, хелери, гупа, данио, тернеция, и камъните ми също почнаха да пожълтяват  :'( :'( :'(

zambo

Цитат на: gab4eto_pz11 - 22.02.2011 18:30
аквариумът ми е 72 литра и в него имам 14 риби - скаларии, молинезия, златни, хелери, гупа, данио, тернеция, и камъните ми също почнаха да пожълтяват  :'( :'( :'(
Ужас колега . Това е консерва . Скалариите и златните ги махни . За тях аквариумът е много малък .
Вземи си поне вътрешен филтър , предполагам че си с аераторче и гъба .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

gab4eto_pz11

не, с вътрешен филтър съм, но достатъчаен ли е един, а засега рибите не ми правят проблем

Buhoff

Трябва да провериш дебита на филтъра дали е подходящ за обема на аквариума. Какви пълнежи си сложила. Ако аквариума е близо до прозореца и го осветява също е възможно от това да ти идва проблема.

San Giovanni

Колко често храниш и с какво? При мен имаше подобна случка, но тогава умишлено ги храних много... но се оправи като заминах за четири дни и съпругата ми ги беше оставила на пост и молитви.... *JOKINGLY*  ... и както те посъветваха по -горе:  ...."Прави по-големи и по-чести смени на вода ".... *THUMBS UP*
Болт, закован с чук, държи по-здраво, от пирон завит с отверка!

gab4eto_pz11

знам преди това аквариумът ми отвътре зеленяса стъклата му всъщност, но сега откакто го почистих целия не е имало слънце все са мрачни дни....

Bolta

Здравей, gab4eto_pz11!
От профила ти съдя, че си от Пазарджик, така ли е?
Ако да...мога да ти подаря някое коренче Валиснерия, да си засадиш в аквариума + Роголистник (плаващо растение). Определено, ще се отразят по-добре на рибите от изкуствените растения.
Знам, че проблема е друг и че не говоря по темата, но само предлагам.  ;-)

gab4eto_pz11

Въпросът ми е дали може да слагам някакви препарати във водата не вредни за рибите, които да пречистват малко нещата

Асен Евгениев

По-удачно е да подобриш хабитата.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

NO CARRIER

Габи, колко време работи осветлението? Да не би да го държиш повече от 10 часа?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

gab4eto_pz11

включвам лампата сутрин в 7.30 и я изключвам вечерта към 22.30, знам, че е повече от 10 часа, но и рибите ми умират, за 3 дни ми умряха 3 рибки, водата ми е мътнобяла, декоративните ми водорасли започват да кафевеят, камъните ми бяха бели и така месец и половина, но почнаха да стават и те кафяви, измихме аквариума след тези 1 месец и половина и на следващия ден пак започна да се мърси, този път много бързо, но защо, аквариумът ми е 72 литра и сменям всяка седмица по 10 литра от водата, в момента имам 3 златни рибки, 2 скаларии, една гупа, 3 хелера, 1 шибункин, 1 данио. Лампата ми е вътрешна, алуминисцентна е и закрита. Аквариумът наистина ми е до прозорецът, но сега няма светлина, а отново и този път по-бързо се появи този проблем - стъклата отвътре зеленясват, имам вътрешен филтър HAILEA, почиствам го всяка седмица по 1 път, храня рибите по 1 или 2 пъти на ден не по много, имам и 2 охлюва, искам да си купя някакви разтвори или препарати за поддръжка на водата и чистотата в аквариума, но не знам кои, сега използвам Prevent за вкарване на бактерии, при пускане на нови риби и при смяна на част от водата

Similar topics (5)

22660

Започната от Vannkata

Публикации: 4
Прегледи: 3918

51561

Публикации: 18
Прегледи: 6919

43662

Публикации: 2
Прегледи: 3101

36031