• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 17:31

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Нерви с КАТ

Започната от Raven, 31.08.2010 14:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Raven

Ще пусна темичката с цел предупреждение в случай че някой се прецака като мен.

Прибирам се вчера от морето и на изхода на Карнобат се нареждам зад тир с ремарке.

Там магистралата Бургас-Карнобат преминава в двупосочен и аз реших да изпреваря тира преди да тръгна по "пътя на сълзите" до Стара Загора.
Поглеждам си осевата линия- прекъсната ,поглеждам пред мен- коли в насрещното няма до линията на видимост, подавам си мигач и в рамките на разрешената скорост си изпреварвам, прибирам се с мигач и един чичко с палка изскача от една бяла астра и ентусиазирано ми маха да се отбия в дясно.
Отбивам, спирам и се чудя какво не ми е наред.
Не се чудя дълго защото катаджията ми обяснява че въпреки че съм предприел и извършил маневра изпреварване при прекъсната линия де факто съм бил в обсега на знак В 24 /Забранено изпреварване/ , който се намира на около 300 м. назад и де факто съм в нарушение.

Знакът "Забранено изпреварване" е в противоречие с маркировката и това е подвеждаща информация причинена от недоглеждането на общинската фирма "пътна маркировка и сигналлизация" , тази подвеждаща информация може да бъде и опасна и да доведе до ПТП , но вместо някой да оправи проблема ми написаха акт защото по закон при това положение знакът се гледа а не маркировката.

Върнах се в Карнобат и в РПУ-то написах жалба обяснение , в самият акт написах възражение и като ми излезе постановлението мисля да обжалвам не защото ми е зор за четирите точки и двадесетте лв. които ще ми вземат.
Дадох си трудът с надеждата  да се сети някой да оправи маркировката и да разкара двете хиени от този участък.

Така че ако карате в този участък имайте предвид че маркировката и знаците си противоречът, но това не пречи да отнесете акта.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

trupai

Лошото е, че глоби до 50лв. не могат да се обжалват!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

anasarka

С катаджия на глава не се излиза това от собствен опит го знам, нищо няма да направят и пак ще се хранят от това място. То такива места "хранилки" има много. Последната ми глоба беше след края на града Трявна според мен е край щото след всички къщи има 1-2 км. голям прав хубав път където всички се движат над 50км. в час ама ме глобиха за превишена скорост защото невидиш ли табелата на града била 2км след всички къщи. И аз го питам защо е сложена чак там табелата, и ако са решили там да е, защо не сложат знак ограничение на скороста в този навид извънградски път. Така всички се заблуждават и тоя прай за един ден бюджета на кат. Като почна да ми обяснява как административно била границата на общината минавала по далече от града и т.н. Случки много имам. В Габрово една от патрулиращите коли винаги си избира едно и също място в града на една спирка и си чакат там. И понеже ми се налагаше преди да минавам всеки ден оттам след 12 часа вечерта разбирасе всяка вечер ме спираха (може и скучно да им е било). Та след 10тото спиране вече си станахме аверчета щото ми викат "пак ли ти" този ден беше и един нов щото старшия му вика тоя му знам документите на изус пускай го *CRAZY*
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

anasarka

Малко старичка темата ама тя няма край простотията на катаджията
Та по темата. Пишат ми акт преди месец за неспиране на знак стоп, викам си добре не съм спрял здраве да е ще я платя. И понеже знам че като те глобят в друг град докато стигне постановлението в твоя град се чака няколко седмици някой чакат и месеци. Но както и да е в моя случай съм глобен в моя град и отивам аз две седмици след като ме спряха в кат да си платя акта и да си взема талона. Отговора на служителката беше че не е готова защото колежката и е в отпуск и е сама и трябвало повече време да ги обработи. Викам и няма проблем кога да дойда пак, тя ми казва когато изтече акта(важи един месец и после се подновява ако не е излязло постановлението) та тая дата е днес. Отивам аз днес да си платя глобата от 20лв. и 7 точки за неспиране на стоп и тя ми казва че още не е излязло постановлението. Почнах лекинко да се изнервям и я питам от каде аджаба трябва да излезе това постановление че да попитам там. Тя ме опъти към началника на кат. Чукам аз на кабинета му и влизам, обяснявам му всичко и той ми казва че стои на бюрото му защото катаджията който  е съставил акта го е написал грешно и трябва да се коригира само дето нищо не се прави по въпроса. След една просълзителна молба от мен към директора защо не задвижи нещата та да знам аз кога ще мога да платя. Междодругото сигурно съм единственият човек на тая планета дето ходи да се моли в кат да си плати глобата. Та въпросният директор отива в другата стая кадето стои въпросната госпожа където трябва да платя и и казва "то ся са збъркали члена от закона ама ти не го гледай ще е по чл.7 20лв. и 7 точки та оправи момчето да си плати." Почнах да добивам някаква надежда че ще се приключи с тая работа и ще мога да си платя най накрая. Почва да щъка тя по компютъра и казва имате ли други неплатени глоби, викам и не защото наистина съм си плащал всичко. Тя ми казва аз съм длъжна да проверя в системата, викам и добре няма проблем. И изведнъж ми изцепва имате неплатен фиш за превишена скорост от 30лв. Казвам и че съм си го платил в пощенският клон в моя квартал още на следващият ден от съставянето на фиша който беше преди полувин година. И с цялата си наглост ми казва господине аз нямам достъп до системата на банката откаде да знам че не лъжете и ми написа че трябва да си я платя пак. Казах и че няма да плащам два пъти една и съща глоба и че не е нормално изобщо да не знае кой си е платил глобата и кой не. Питам я как тогава разбира дали някой си е платил глобата ако е по пощата каквато опция има самото министерство за заплащане на фишове. И тя ми казва незнаем кой си е платил глобата по пощата трябвало с пощенската бележка да отида в кат и там да ме отметнели в тяхната си система че съм платил иначе се водя неплатил. Казвам и вие всъщност чувате ли се какъв апсурд говорите първо казвате че може да се плати в кат или във всяка поща в страната, после те незнаели кой плащал по пощата и нямали достъп до банката и затова просто си ги водят неплатили. А аз като си платих съм си спокоен и сигурно бележката от превода съм я хвърлил още тогава когато плащах и немога сега да и докажа че съм платил. Та такава е наща родна страна обична ЕВРОПЕЙСКА с ЕВРОПЕЙСКИ институции. Сега ще платя два пъти една и съща глоба. И после го гледам оня мангал Цветанов как се хвали че направил реформа и как се подобрила събераемостта на глобите.  :-|

КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

trupai

Отивай там където си платил глобата и поискай копие на платежното, длъжни са да го пазят.
2007г ми откраднаха документите и когато си изкарвах нова книжка е КАТ Пловдив ме накарах да си платя всички глоби, които бях натрупал през годините. Правилото е ,че не ти дават нова книжка ако не си платил всички задължения.Платих аз всичко, сумата беше 400лв. 2008г. ми се наложи да сменя документите си със софийски и когато отидох да получа новата си книжка отново ме карат да плащам тези 400лв(това са глоби от 2005,06 и 07г.).Казвам им, че съм ги платив в  Пловдив предишната година, котато съм получил книжката си,а "любезната" служителка ми разправя как може да съм имал връзки там и да съм си взел книжката без да платя глобите! Директно ме обвинява в корупция, без да и предоставя платежен документ няма книжка! Но кой да пази платежните от преди една година  :duvar: Отивам в Пловдив, там къде платих, хората ми дават едни папки и ми казват да потърся в тях. След дълго търсене намерах палтежните нареждания и взех копия! А тези копия директно ги наврях в лицето на оная "любезната" в София! Нейният кометрар беше- явно пак някой не си е свършил работата  :ranting:
Търсете си правата колеги, не им се давайте!!!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

anasarka

Цитат на: akitaka - 08.02.2011 18:37
Отивай там където си платил глобата и поискай копие на платежното, длъжни са да го пазят.
2007г ми откраднаха документите и когато си изкарвах нова книжка е КАТ Пловдив ме накарах да си платя всички глоби, които бях натрупал през годините. Правилото е ,че не ти дават нова книжка ако не си платил всички задължения.Платих аз всичко, сумата беше 400лв. 2008г. ми се наложи да сменя документите си със софийски и когато отидох да получа новата си книжка отново ме карат да плащам тези 400лв(това са глоби от 2005,06 и 07г.).Казвам им, че съм ги платив в  Пловдив предишната година, котато съм получил книжката си,а "любезната" служителка ми разправя как може да съм имал връзки там и да съм си взел книжката без да платя глобите! Директно ме обвинява в корупция, без да и предоставя платежен документ няма книжка! Но кой да пази платежните от преди една година  :duvar: Отивам в Пловдив, там къде платих, хората ми дават едни папки и ми казват да потърся в тях. След дълго търсене намерах палтежните нареждания и взех копия! А тези копия директно ги наврях в лицето на оная "любезната" в София! Нейният кометрар беше- явно пак някой не си е свършил работата  :ranting:
То е ясно веднага отидох в пощенският клон където платих преди 6мес. даже на същата служителка което дори познавам щото е от моят блок. Разказах и всичко и тя ми каза че не ги пазят в пощата а отивали в софия в централна поща и ми обеща че ще се обадят до софия и ще го търсят платежното. Дано го намерят че ще трябва пак да платя глобата. Ако и от там не успеят ще ходя в сибанк да видя пък там дали могат да ми помогнат с платежното.
Просто се чудя как може да стават такива апсурди и глупости в тая държава, иди ми да си взема багажа и да емигрирам. Ако аз направя такава глупост в мойта работа съм уволнен до 5 минути. Тея институции са толкова зле че няма накаде. Те сами си усложняват нещата стократно камоли за "клиентите" им. Нямам думи на какво дередже е българската администрация, мен ще ме е срам ако работя там да кажа такава глупост на човек.

Denis The Hotstepper

:)https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi55.tinypic.com%2F2znpn4i.jpg&hash=95399ee5fff5f9bb1d3d8137423a344fe5d94c6b
: 08.02.2011г 17:05ч
И една от кат
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi54.tinypic.com%2F33uttlt.jpg&hash=a98ed9477589f8e8eeb408659c39b9cb97a71b38
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi185.photobucket.com%2Falbums%2Fx190%2Fmataxata%2F1-4.jpg%3Ft%3D1268384406&hash=0618ef6c1fddc20c43d674df9e8648210e9e6deb

anasarka

И така да преключа моята неволя с кат. Извадих си платежното от пощата в която си платих фиша и ми го уважиха от кат като ме отметнаха в тяхната си система че съм го платил така няма да плащам два пъти една и съща глоба. Служителката ми каза че след време всички актове и фишове ще минат към НАП и трябва да си пазя всички бележки от плащания на глоби защото пак ще ми искат да ги плащам наново. Така че колеги пазете си всички платежни разписки от фишове и актове щото да не плащате по два пъти глобите си.

Асен Евгениев

Цитат на: anasarka - 08.02.2011 18:01
  Та въпросният директор отива в другата стая кадето стои въпросната госпожа където трябва да платя и и казва "то ся са збъркали члена от закона ама ти не го гледай ще е по чл.7 20лв. и 7 точки та оправи момчето да си плати."

Колега, това е шестица от тотото, абсолютно бинго. Ако платиш този акт, ще бъдеш най - самопрецакалия се
човек във Вселената. Сбъркани актове отпадат на 100% в съда /делото е безплатно/. Говоря от личен опит.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Buhoff

Ако тръгне да се занимава човек почти всичко отпада в съда само че дори и да обжалваш от цялата работа пак ще си вътре. Тая тема край няма.

terier4o

Юридически погледнато , акта от КАТ е протокол за административно нарушение. Ако има допусната грешка при съставянето на протокола ,казано с две думи няма смисъл да го плащаш   *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

anasarka

Колеги акта си го платих не ми е за 23-те лв. Габрово сме малък град има няколко патрулки на кат в града всички се знайм ако тръгна да му правя проблем с акта дори и да спечеля в съда после ще ми се стъжни, няма да ми стигне жабката в колата за актовете.

Асен Евгениев

Е, щом искаш да продължаваш да правиш нарушения и да не ти пълнят жабката с актове ...
Ти си знаеш.

anasarka

Цитат на: akapulko - 10.02.2011 12:18
Е, щом искаш да продължаваш да правиш нарушения и да не ти пълнят жабката с актове ...
Ти си знаеш.
По принцип съм добър шофьор и не правя нарушения, но има един лаф че ако иска катаджия да те глоби се за нещо ще намери повод. А има и такива нарушения които всички правим без да усъзнаваме. Ти на стоп винаги ли спираш напълно или само намаляш. Ако си забелязал всички стопове на малки улици излизащи на главен път ги слагат на 4-5метра преди кръстовището и нищо не виждаш затова неволно караш след стопа и те хващат. Мога да ти изброя още примери за нарушения които ги правиш неволно. Когато излизаш от град на права голяма улица се движиш минимум с 60 км/ч. а табелата на града е след 2-3км и пак си в нарушение. Никога несъм карал умишлено да правя нарушения. Така че поводи много.

Асен Евгениев

Цитат на: anasarka - 10.02.2011 13:24
Мога да ти изброя още примери за нарушения които ги правиш неволно.
Ааа, няма такива работи, аз нарушенията си ги правя съвсем умишлено. :-D
Но си имам адвокат в къщи и актовете ми падат. Карам по 12 часа на ден в
софииската лудница и въпреки това ми възстановиха всичките 39 точки, демек в
продължение на две години не са ми отнемани точки. Сам си направи извода. :-)
*DRINK*

Similar topics (5)

2617

Публикации: 128
Прегледи: 44130

54673

Публикации: 3
Прегледи: 3081

10476

Публикации: 33
Прегледи: 13344

51036