• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 04:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

данио-бети

Започната от dido1984, 03.02.2011 14:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dido1984

Здравейте, имам аквариум 50л.аквариум.Днеска си купиш  2 сомчета,6  даниота.Мога ли да взема 3 Бети и да съжителстват заедно, достатъчен ли е аквариума.

gtasho

Здрасти , може да си вземеш една бета но не и повече ,при някои случай може да са чифт но много рядко , защото бетата е бойна риба и напада другите бети !!! Аз преди време си бях взел две щото голям мерак , взех един чифт и какво стана почнаха да се бият и затова ги махнах и двете!

П.П. Но ако имаш много растения , може да си купиш 1 чифт тогава по рядко ще се срещат !!!

dido1984

доколкото съм чувал трябва да е една мъжка и най малко 2 женски,знаеш ли колко литра трябват на една бета. От днеска съм в това хоби и  не ми е ясно :-)

paolo6481

3-те бети няма да ти пренаселят аквариума.Но.....колегата правилно ти е казал че ще има проблем между тях.Колчем ги види мъжкия и ще ги погва.Можеш да опиташ но само с много растителност в аквариума за да има къде да се крият,иначе в крайна сметка ще ги убие.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

dido1984

A бетите  ще нападат ли данио-тата?

gtasho

По принцип не трябва, но аз преди време бях сложил в малък съд една бета и едно данио  *ROFL* гледах ги там около 3 месеца и накрая бетата почина  *dead а даниото оцеля с нахапана опашка защото съдът беше много малък и затова бетата няма къде да се крие и се хапеше даниото !!!

Хелера-91

Вземаи 3 женски бети и няма да имаш никакъв проблем!
2 години гледах 6броя данио с 5 женски бети и нямаше никакъв проблем
В 50литра ги гледах!
50литра, филтър 700л/ч
осветление 2х15в
растения:
валиснерия,бакопа,сагитария,ехинудорус,криптокорина.

dido1984

ще взема да пробвам :-)
: 03.02.2011г 17:05ч
значи днеска си купих  2 женски и 1 мъжка Бета, нормално ли е мъжката  да се крие
: 04.02.2011г 12:12ч
значи днеска си купих  2 женски и 1 мъжка Бета, нормално ли е мъжката  да се крие
: 04.02.2011г 12:12ч
значи бетата вече не се крие почна да гони даниотата  към двете женски не изпитва агресия даже едната го търси постоянно

morriddin

Даниото е голяма гадина - не се тревожи за него. По-скоро наблюдавай плавниците на бетите. Аз гледам 4 женски и 2 мъжки бети заедно -  досега проблеми не съм имал. Ще се посбият докато се установи йерархия и после ще си живеят без проблем. Репутацията на "страшилища" при тези рибки е силно преувеличена... Вярно е обаче, че пространство и гъста растителност са задължителни условия за нормален живот!
Успех!

dido1984

аз отделих бетата засега ако взема ако взема една родилка и сложа бетата   после я върна в общия аквариум ще е проблем ли