• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 23:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Преброяване 2011

Започната от barabata, 01.02.2011 09:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

nikolaytoshev

И колко време според вас се спестява. Аз трябва да преброя примерно - 10 човека. По 40 минути на човек някой по нагоре беше писал, стават бройте Вие...

bicho1976

Трябва да се преброят всички членове на семейството.Ако едно домакинство има две семейства(тъст и тъща) трябва нова регистрация и парола.
Предполагам че правите разлика между домакинство и семейство.

Raven

При всяко положение предпочитам да се опъна пред лаптопа по анцунг , да си налея нещо съответно и да си цъкам по анкетата, след това да продиктувам един номер на преброителя вместо да се ангажирам с присъствие на чужд човек в домът ми. :-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

NO CARRIER

ЦитатСлед като се регистрирате, ще получите парола на Вашата електронна поща. С тази парола можете да влизате многократно в системата на електронното преброяване в периода от 1 до 9 февруари 2011 година. Така ще можете в удобно за Вас време да преброите всички членове на Вашето домакинство.

Дойде, де. Ама довечера ще се броим.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

elblanko

Цитат на: bicho1976 - 01.02.2011 16:54
Трябва да се преброят всички членове на семейството.Ако едно домакинство има две семейства(тъст и тъща) трябва нова регистрация и парола.

Това пише ли го някъде официално?
Аз си мислех че с една регистрация преброявам всички които живеят в къщи и готово. *dontknow*
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

bicho1976

С една регистрация преброяваш само едно семейство.

valnata

Цитат на: NO CARRIER - 01.02.2011 15:36
Още си чакам паролата.

И аз цял ден я чакам... *SORRY* *CRAZY*

suntsu69

Ние да не сме овце, че да ни броят? Цялата тази информация, в една нормално функционираща държава трябва да си я има. За какво е това? Данъчни проверки? Пари от глоби?

Рейвън, много интересни възгледи имаш. Пестяли сме пари на държавата. Тя, държавата ме изнудва, а аз ще и пестя пари?! Ако има начин 1000 лева да и струва моето непреброяване, с радост ще действам така.

А това за 120 лв глоба, къде го пише? Закон ли е? Има ли начин да се борим по законов път с това?

Освен това традиционно сайта за овце не работи. Това, че някой е бил късметлия, не означава, че системата работи, камо ли че е добра.

elblanko

Цитат на: bicho1976 - 01.02.2011 17:49
С една регистрация преброяваш само едно семейство.
Колега това го разбрах, въпроса ми е от къде я черпиш тази информация?

Цитат на: suntsu69 - 01.02.2011 18:15
Ако има начин 1000 лева да и струва моето непреброяване, с радост ще действам така.

=-O Без коментар.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

barabata

Отнема около 40 минути за четиричлено семество, не за 1 човек.
Ако сте семейство и се зададе броя на членовете на семейството ти излизат толкова на брой TAB-чета за попълване като след като попълниш 1-2 следващите стават вече много бързо понеже не се бавиш да четеш , но пък има различия между графите за възрастни и деца.
Ако докато попълваш един TAB и решиш да погледнеш на друг какво си писал е добре да скролираш до долу и да натиснеш потвърждавам инак се изгубва всичко което си попълнил на този таб и не си потвърдил преди отиването на другия.
Ако искаш да редактираш предишен таб в дясно на страницата отдолу където е бутона потвърждавам има по светъл натпис редактирай. Докато не се избере няма да ти позволи нищо да редактираш.

С тази процедура трябвада подчартаем, че никой още не се е преброил. Същинското преброяване става когато се предостави този номер на преброителя за да се зачетата попълнените данни. Иначе всеки един може да се регистрира и да напише каквото си иска. Едно семейство от 10 човека може да има 10 регистрации и всеки може да си попълни неговата си версия. Ще се преброи официално единствено регистрацията на която номерчето се предостави на преброител.

Едит: За тия които се чувстват прецакани по някакъв начин от държавата са свободни да отидат където пожелаят и да се съобразяват с местните закони, правила и обичаи.
Държавата е едно ООД с ежегоден бюджет за изхарчване. Политиката е драпането до мястото да определяш на кого да дадеш тези пари като в борбата кой да ги вземе се появява пазара на корупцията - да ти върнат част от тия парички като подкуп съответно работата която трябва да се свърши или не се прави както трябва или изобщо не се прави. Затова пък това е повод често за една и съща работа по тази схема да се правят бързи пари.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

bicho1976

Цитат на: elblanko - 01.02.2011 18:29
Колега това го разбрах, въпроса ми е от къде я черпиш тази информация?
Явно е моя грешката.Сега като се зачетох по-внимателно може да се преброят всички в едно жилище.За друго жилище трябва отделна регистрация.
"С направената от Вас регистрация трябва да се преброят всички лица, които обичайно живеят в жилището, както и временно присъстващите лица.

Ако искате да преброите по Интернет и Ваши близки, които живеят в друго жилище, трябва да направите нова регистрация с личните данни на едно от лицата, които ще преброите.

Лицата, които са сменили личните си карти няколко дни или непосредствено преди преброяването, могат да се преброят, като използват номера на старата си лична карта (ако го знаят) или могат да бъдат преброени чрез регистрация от друг член на домакинството."

Иван Валентинов

Аз се преброих преди малко без никакви проблеми с пароли и т.н. всичко мина нормално имам си код и само чакам да дойде преброителя да му го дам. :-)Елементарно

suntsu69

Да не работиш в данъчното? От 3 часа насам, от 3 различни мрежи няма достъп до овчарският сайт.

Бараба, ако държавата действашв като ООД, щеше да е супер. Тя си действа точно като овчар, а ние сме овцете. Стриже, стриже, а понякога и коли.

Raven

Цитат на: suntsu69 - 01.02.2011 18:15
Ние да не сме овце, че да ни броят? Цялата тази информация, в една нормално функционираща държава трябва да си я има. За какво е това? Данъчни проверки? Пари от глоби?

Ако не те устройва мога да ти препоръчам някои държави в които не се правят преброявания, сещам се за Сомалия, Бангладеш, Конго....

Рейвън, много интересни възгледи имаш. Пестяли сме пари на държавата. Тя, държавата ме изнудва, а аз ще и пестя пари?! Ако има начин 1000 лева да и струва моето непреброяване, с радост ще действам така.

Не знама за моите, но ето това вече е един много интересен възглед.

А това за 120 лв глоба, къде го пише? Закон ли е? Има ли начин да се борим по законов път с това?

Наредба е, но нищо не ти пречи да се пробваш да осъдиш държавата.

Освен това традиционно сайта за овце не работи. Това, че някой е бил късметлия, не означава, че системата работи, камо ли че е добра.

Късметът по същество е сбор от ограничени   събития, самият факт че до тук са се преброили няколко десетки хиляди човека за по малко от денонощие говори че не става въпрос за случайност.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

crashbg.com

Вече и аз и семейството ми са преброени по електронен път. Странно ми звучи прочетеното по-горе, че броенето отнема 40 минути на човек. На мен лично с прилични познания да лопам по клавиатурата ми отне около 7-8 минути на човек. Зареждането на сайта обаче ми отне 1 час, но след като ме пусна нямах проблем. Направено е като за ученици в първи клас, че и детската градина  *YAHOO*

Similar topics (5)

32583

Публикации: 6
Прегледи: 4846

6596

Публикации: 56
Прегледи: 15530

34052

Публикации: 3
Прегледи: 2327

11837

Публикации: 9