• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

Чистене на стъклата на аквариума

Започната от Coral Master, 25.12.2010 10:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Hristo Stoyanov

Ами едва ли е нещо специално. Не се бях замислял, че пясъкът може да е по-твърд от стъклото. Явно моят не е.

Ето видео на процеса с чистенето:

Мислех си дали да не кача видео как ожесточено стържа годишната винетка с шпатула за фурна - доста по зрелищно е, но не искам да развалям сериозната тема :)

alesssxxx

видеото не се вижда колега  :-)

Dan4o70

ceko

Колега така не се чисти стъкло ще го надереш !!!!!!   

Купи чистачка така няма да си миеш ръцете във аквариума  :duvar:

Hristo Stoyanov

Както написах няколко поста преди това - имам чистачка и първо минавам с нея. Каквото не успее да се махне го чистя с пясък. Правя това от две години и нямам драскотина. Нямам амбиции да пазя аквариума за внуците... и защо да сменям начина на чистене щом върши работа?

Ръцете си ги мия не в аквариума, а преди това - около десетина пъти.

Coral Master

Честно да си кажа, завиждам ти, че толкова лесно си чистиш стъклото. Или не виждаш драскотините, или пък стъклото ти е от по-висок клас, по-твърдо и устойчиво на надраскване.

Моето стъкло освен, че се драска, е с височина 70 см и обикновено съм по бански като го чистя ... просто се потапям половината в аквариума.

Иначе и аз винаги се мия с топла вода и сапун преди да бъркам в аквариума. Особено добре изплаквам сапуна, за да не изтровя гадинките ...
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

Baruk

С тази чистачка става перфектно.

marrio31

ако не е тайна,от каде си купи тая чистачка?

stilista

Е моя аквариум не е соленоводен ,но и аз се боря с водорасли по стъклата .Ползвам такава стъргалка

и пак се драска. Пробвал съм и с магнитна чистачка...пак се драска.
Почвам да си мисля че който каже че не са му понадрани стъклата или лъже или аквариума му е от миналата седмица  *ROFL*
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

Coral Master

Струва ми се, че stilista даде едно точно обобщение!

Не очаквах, че темата ще събуди такъв интерес. Тъй като аквариума ми е дълбок, оказа се че най-лесно ми е да чистя с кредитна карта, от всичко изброено до тук. За стъргалките трябва да се прилага твърде голяма сила, за да се изстържат варовиковите алги. С кредитната карта натискам директно върху нея и е нужен по-малък натиск. Изчиства доста добре, проблема е че бързо започва да се износва и ще се наложи да започна да колекционирам карти. Но с нея става дори по-лесно и по-бързо, отколкото с гъбата за търкане, така че си струва.
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

Danyel

Аз също пробвах с кред карта и наистина става, но картата се назъби от едно чистене.  :yellowcard:

NO CARRIER

Все си мисля, че е по-добре да се назъби картата отколкото да се надраска стъклото на аквариума.

Освен това, може да си вземете неритини да вършат черната работа вместо вас.

Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Baruk

Цитат на: marrio31 - 27.01.2011 21:43

Корал К&K

hanuman

Цитат на: marrio31 - 27.01.2011 21:43
Черната чистачка е на аквамедик(от Дискус) и досега не съм одрасквал стъкло с нея.

elblanko

Цитат на: stilista - 27.01.2011 22:45
Ползвам такава стъргалка

и пак се драска. Пробвал съм и с магнитна чистачка...пак се драска.
Почвам да си мисля че който каже че не са му понадрани стъклата или лъже или аквариума му е от миналата седмица  *ROFL*
Има разлика при обикновено и при закалено стъкло.
Доколкото знам, закаленото се драска много по лесно, а може и чистачката нещо да е дефектна или ъгъла под който чистиш е неправилен.

Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров

Similar topics (4)

36531

Отговори: 7
Прегледи: 7576

46684

Отговори: 4
Прегледи: 6212

24322

Отговори: 2
Прегледи: 7122

37248

Отговори: 31