• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

04.07.2025 03:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Странно поведение на риби.

Започната от pechoto, 09.01.2011 20:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pechoto

Вчера стартирахме малкото аквариумче на детето с обитатели,а именно 5 гупи.След като ги пуснахме,вече втори ден са се вкупчили в единия горен ъгъл и не мърдат от там.Отпуснати ,свити опашки,предполагам че е стрес.Как да им помогнеме на горките животинки,по бързо да се аклиматизират.Предварително Благодаря.

Bolta

А, кога сте стартирали самото аквариумче ? Минали ли са няколко дни, докато сте пуснали рибите?

pechoto

Минаха 10 дена откакто го стартирах,без обитатели...

MeTogu

А температурата,аерацията как са?Има ли растения и светлина?Разкажи малко повече за аквариумчето.А ако има и снимка ще е супер.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

pechoto

Аквариуечтое малко..2,7 галона или около 10 литра.Аерация,нагревател,осветление,няколко китки...всичко мисля че е ОК.Все пак не съм новобранец...но такова нещо ,не съм виждал досега..
: 09.01.2011г 21:09ч
за съжаление още нищо.Все така са се скупчили в горния ъгъл със свити плавници.Хранят се,което е добре,но от ъгъла,не мърдат.Днеска,ще сменя част от водата ,да видиме дали ще има някакво равитие...

NO CARRIER

Каква е вероятността да са гледани в аквариум със добавена сол, имаш ли представа?
Ако е така, сещаш се за какво става дума.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

pechoto

Сол...нямам представа.Рибите ги купихме от голям зоомагазин.Имаше 100 аквариума и повечето риби ми бяха познати.Гупите ги взехме,защото знам ,че са издържливи,а и детето ги харесва още от БГ.Ще трябва да мина утре да ги питам...а и май едната ще даде фира .....

MeTogu

Има някакъв стрес,да не би д аима голяма разлика в Ph от магазина и аквариумчето у вас.Или никога не са били в карцер! *dontknow*
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Асен Евгениев

Цитат на: pechoto - 11.01.2011 03:02
...а и май едната ще даде фира .....

Няма да е само една, за съжаление.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

anasarka

Как ги пусна рибите в аквариума веднага ли? Или изчака да се аклиматизират на новите условия
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

wwladoo

Методи е прав,гупите а и др. живородки свиват плавниците а и почват да се клатят като патки,когато водата не им харесва,т.е. има голяма разлика в РН при което са гледани и в новият дом!!!Това е първият симптом,после или директно почват да умират *dead или почва гниене на плавниците и ако не се вземат мерки в крайна сметка смърт една по една!!!!
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

pechoto

Да и аз си мислех за разлика на водата.Сега остава да реша проблема....

pechoto

Тези са слагали сол във водата,и тази малоумница ,продавачката нищо не ми каза...Днеска имаше скандал и ми върнаха парите.Взех си сол и сложих според инструкциите....Сега да видиме.Резултата е засега една фира и един охлюф...Ще взема и тестове .....Ебати американците.... *MODERATOR*

Caxapa

Цитат на: NO CARRIER - 11.01.2011 00:31
Каква е вероятността да са гледани в аквариум със добавена сол, имаш ли представа?
Ако е така, сещаш се за какво става дума.
Почвам да изпадам в размисли и за моите гупи. Единствено няколко от родените при мен + тези които си донесах последно от България са оцелели. Май ще се наложи отново да добавям сол и аз в аквариумите си. Чакам резултати и новини от колегата pechoto.

Асен Евгениев

И четирите гупи, които си взех последно, дадоха фира по подобен начин.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

12969

Публикации: 19
Прегледи: 10307

11751

Публикации: 5
Прегледи: 3950

8354

Публикации: 5
Прегледи: 6717

45136