• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 23:06

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Сомчето полудя.

Започната от n1k3r, 06.01.2011 22:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

n1k3r

Имам сом торакатум 7 см. ето и снимка:
http://img813.imageshack.us/i/04012011023.jpg/

Този сом го взех преди 2 3 дена. Като го взех нищо му нямаше. На следващия ден вече полудя.. излизаше горе и правеше балончета почти по цялата стена на аквариума. Днес вече обикаля целия аквариум и плаши останалите рибоци. Не съм сложил пясък понеже този аквариум е само временен. След 1 2 дена ги местя рибите в 200 литров аквариум. Та мисля, че защото нямам пясък и няма каде да се крие реагира така. А това за балончета знам само, че го правят когато ще хварлят хайвер а той е 7 см.
 Защо ли се даржи така ? Заради това, че няма пясък и тем подобни или ?

MeTogu

Това което прави са балони за нездо.Малко ми се вижда дребен за да прави така,но нищо не се знае.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

n1k3r

Щом се мъчи да прави гнездо значи, че му трябва още 1 другарче. Въпроса е моя не го знам мъжки ли е женски ли е за да знам какво да му взема и да видим какъв ще е резултата.

MeTogu

За да прави гнездо значи е мъжки.Ако можеш да снимаш пяната която прави ще ти кажем със сигурност.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

n1k3r

Пяната която прави е като тази от филтъра. Точно това представляват балончетата които прави. Невиждам никаква разлика а и се задържат някои балончета около 15 20 макс 30 секунди.