• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.06.2025 19:42

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Морските кончета не се хранят

Започната от macipis, 28.11.2010 12:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

macipis

Моля, дайте някакъв съвет с какво да ги храня тия мои коне ! Първо почнах със замразена артемия, после пробвах с храната, която давам на сладководните ми рибки и накрая им направих жива артемия - никакъв интерес. Поне аз не ги виждам да се хранят, а доста време ги наблюдавам. Поръчала съм един аквариум с нестандартните размери 125/15/35, излизащ 65л., колкото ми е дълъг прозореца на терасата и се надявам другата седмица като ги преместя по на дълго, да се отпуснат.

kamos

Покажи първо снимка на аквариума. Разкажи малко повече за опресняването, има ли скимер, живи камъни. Тестове правила ли си на водата?
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

macipis

Засега са в 10 литров, но другата седмица ще ми бъде готов по-големия аквариум. Отначало ходихме до морето да сменям водата, но много трудно става и сега правя смес 15 гр сол на литър, както ме посъветваха от аквамагазина. Камъните, водораслите, пясъка тем подобни ще сложа когато пусна другия аквариум. Тестове не съм правила и смятам, че не е необходимо чак толкова. А това за скимера трябва да прочета, че не го знам  :kreshtja:. Иначе ги имам от 1 седмица някъде и са 4 на брой.
Също да спомена, че се чувстват по-добре в изкуствено направената вода, отколкото в черноморската и то е разбираемо, като се има предвид какви с извинение ''лайна'' има вече в нашето море.
Това е общо взето.

ogogogo

Морските кончета са предизвикателство дори за напреднали в соленоводната акваристика.
Резултата при теб ще е летален.
Не мога да разбера и друго нещо,как може да живееш на море и да имаш аквариум без грунд,
без камъни.За изкуственяците дето си ги набутала в аквариума не ми се говори.
Явно се опитваш да построиш къщата от покрива към основите.
Преди да слагаш сол във водата първо прочети какви параметри има Черно море.
Каква сол използваш?
Как разбра че се чувстват по-добре в осолената от теб вода?
Филтри имаш ли?
Абе мани,ужас,по-добре или ги убий веднага че да не се мъчат или ги пусни веднага откъдето си
ги хванала.
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

Genadig

Знам знам...от истината боли и за това не ме харесвате...Много истини казах... :)))))

Асен Евгениев

Страхотни са, но язък за конЬете.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

macipis

Такива коментари не мога да търпя ! Моля модератора да изтрие или заключи темата !
А само след 7-8 дни ще ви пусна няколко снимки да видите как съм се постарала за доброто живеене на кончетата. Как може да сте толкова дръзки ! Аз попитах за храна, вие ме изядохте с парцалите ! Както споменах ги имам от една седмица. Майка съм на две деца, едно от които е много малко, та представете си как волно обикалям из черноморието и избирам пясък, камъни и водорасли ! Всичко с времето си. Повече изобщо няма да моля за съвет тук !!! Добре, че съм възпитан човек, иначе щях да съм много груба  :-) !

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Similar topics (3)

53385

Публикации: 0
Прегледи: 1760

48456

Публикации: 7
Прегледи: 4603