• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 18:53

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Здравейте, от една новобранка :) !

Започната от macipis, 15.11.2010 00:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

macipis

Цитат на: tomatomov197 - 15.11.2010 22:50
  Новите аквариуми се замътват докато им се завърти цикъла .  Не се отчавай толкова бързо , все пак още не са почнали да ти умират рибки .  Сменяй по-често вода засега .

Мерси, дано е така. Май цикълът на аквариума е като на жената - преди да дойде и свърши е голям хаос:).

slayerp5

Цитат на: macipis - 15.11.2010 22:56
Мерси, дано е така. Май цикълът на аквариума е като на жената - преди да дойде и свърши е голям хаос:).

:-D :-D :-D Така е  *spam Сори.

Асен Евгениев

Цитат на: macipis - 15.11.2010 22:56
Цикълът на аквариума е нищо в сравнение с този другия. 8-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

macipis

Само дето единия трае максимум 10 дни, а другия 2-3 седмици, през които гледайки го ме хващат преждевременно предменструалните болки :))).
Ето една снимка на хаоса. Утре пак!

: 15.11.2010г 20:08ч
Водата днес пак стои мътна, въпреки че в сравнение с вчера е по-добре.
Както виждате на снимките , не съм много добър градинар, но ще задобрея :). Само дето охлювите ми ядат растенията или ги изтръгват. Също на този гръб не ми изпъкват растенията. Дайте предложения за някой! Ще купя още един килограм грунд, защото ми е малко. Като съм сменила вчера вода, кога отново да го направя - да изчакам 1 седмица или по-рано?
А принцесите засега са без машинка за въздух, но смятам, че ще издържат още 2 дни, докато взема парички :) - те са кучи марка.

dgwrite

Сложи си някакъв тъмен фон, например с черен картон много добре изпъкват и рибките и растенията. Има го по книжарниците. И тези миди и рапани при златните е по-добре да ги смениш с някакъв речен грунд 2/3 мм., едно че много ти втвърдяват водата и друго че не стоят естетично в сладководен аквариум (упс кана  :-) )

macipis

Аааа, моля те, това си е аквариум  :-D. Преди време го бях купила от зоомагазин и си гледах 2 морски кончета. Не смятам да сменям морското дъно, защото много ми харесва, просто го направих за да не хвърлям горките златни рибки в тоалетната. аз така или иначе ще сменям водата често и смятам, че няма да имам проблем. Пък ако имам, ще си сложа бамбука отново във ''вазата''  :-).

MeTogu

Може да им махнеш нагревателя.Златните обичат по-хралдка водичка 20-24 градуса.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

macipis

Цитат на: MeTogu - 16.11.2010 20:13
Може да им махнеш нагревателя.Златните обичат по-хралдка водичка 20-24 градуса.

Това е въпросната ненужна водна луминисцентна лампа, за която споменах в началото :). Но наистина ще я махна. Все някога ще я ползвам под предназначение.

hunter

По горе  на една от снимките се вижда нещо дигитално показващо 27,9градуса. Ако е така не го ли бримчиш много, не само рибите но и растенията си имат предел на температурата.

macipis

Цитат на: hunter - 16.11.2010 23:53
По горе  на една от снимките се вижда нещо дигитално показващо 27,9градуса. Ако е така не го ли бримчиш много, не само рибите но и растенията си имат предел на температурата.

Температурата в тази стая зима и лете е между 24-28 градуса. Надявам се рибите и растенията да се пригодят, защото по-хладно през зимата няма да стане. По-добре за ток, отколкото за лекарства.

tomatomov197

Тогава махни нагревателя .  Водата винаги е по-студена от въздуха
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Асен Евгениев

То нагревател няма, но ако и през зимата се надува температурата до 28 градуса, това
си е живо набутване. Не само за ток, но и за лекарства, понеже организмът се изнежва.
Между другото бебетата се къпят при температура на въздуха 22-24 градуса. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

macipis

И във връзка с бебетата - да се похваля, че вече имам бебета в аквариума! За първи път виждам толкова малки рибки :). Нали всяка сутрин почиствам отгоре листа и тем подобни и гледам аз нещо шава в пистиите :). Не мога да ви опиша как се чувствам ! Видях само две. Кажете ми моля ви как да ги опазя живи, защото явно са били повече....!

Образовах се вече набързо какво да правя и успях да извадя едното бебче. Другото не го виждам, но ще наблюдавам постоянно.

MeTogu

Ако отделяш бременните в малко аквариумче.Там ще сложиш малко роголистник и няма да ги изяде майката.Имаш ли кепченце?
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

macipis

Цитат на: MeTogu - 17.11.2010 20:58
Ако отделяш бременните в малко аквариумче.Там ще сложиш малко роголистник и няма да ги изяде майката.Имаш ли кепченце?

Имам. Аз я забелязах, че стои 2-3 дни над машинката за въздух, но нали съм начинаеща и не ми дойде на акъла, че ще ражда. Имам и един 10 литров аквариум специално за бременни или болни риби. Това ще ми е за урок. Само да попитам - трябва ли да слагам помпичка на бебето или роголистника му е достатъчен като източник? Утре ще купя артемия да го храня. Между другото го кръстих Немо, защото само той оцеля :).

Similar topics (5)

14378

Публикации: 5
Прегледи: 4386

28267

Започната от Zoran

Публикации: 10
Прегледи: 7198

10059

Публикации: 2
Прегледи: 3185

25442