• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 15:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 22:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

kosturska

Аз пък най-накрая се престраших да пусна 7 от 8-те сървайвърчета в общия аквариум. Осмото е много дребничко още. Другите се справят супер - аквариумът е техен вече и дори гонят майка си. Скоро пак ще пускам родителите да хвърлят, но само с един мъжки резултатите са малко оплодени яйца и малко рибета. Което е хубаво, ако са само за лична употреба. Надявам се това хвърляне да е по-успешно...
Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам!
Мечо Пух

Bolta

kosturska  *THUMBS UP* , имаш ли с какво да снимаш , за да ги видим ? Колко са големи по принцип ? Възраст и размер ?  *privet*

kosturska

На около 2-2 и половина месеца са. Не са много големи като размер, защото поради липса на друг аквариум бяха в един сравнително малък. Иначе са към 1/3 от размера на родителите си... само едно изостава повече. Надявам се сега, когато е само в аквариума и цялата храна е на негово разположение, да ги настигне и скоро да плува и той в 90 литра. Нямам фотоапарат сега, ако сестра ми се сети да се прибере, ще ги снимам.
ПС: Някои са леко криви. Не съм сигурна дали е от израждане на поколенията или нещо друго. Нямат други проблеми, ядат, плуват, жизнени са, нямат признаци за кожни или други заболявания.
Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам!
Мечо Пух

Caxapa

Изкривяванията по тялото на рибките е  от неправилно отглеждане. Температурни промени  на водата, водно налягане- докато са малки се знае, че живеят на 15 см  воден стълб на водоема. А след това постепенно и много бавно се увеличава нивото на водата. Примерно на седмица с по 1 см.

kosturska

Така са отглеждани. Възможно ли е да е от единия мъжки, който беше пуснат при хвърлянето? Той изведнъж се изгърби без ясна причина. А температурата в началото беше около 25-6 след това с един градус надолу. В сегашния аквариум пак е 24-25 градуса.
Мечо Пух

Caxapa

От разлика 1° няма как да се изкриви.

atakta

Благодаря колеги , за всичко вече даниотата са с размер 1 см  Моите риби в края се виждат даниотата и бебетата хелери
Аквариумите и рибките имат особен чар
http://www.vbox7.com/play:be8e48e7

pachoo

Здравейте пак, та минаха вече почти 2 седмици от пускането на младоците при двете ми женски. Въпроса ми е мога ли да отделя едната женска с двата мъжки в отделен аквариум? Женските гонят доста упорито мъжките.

Bolta

Ами да . Отделяй ги смело . Само , че сложи мрежичка на дъното .

pachoo

Мхм днес това ще правя, доста четох за тях, само се притеснявам дали пичовете ще си свършат работата, но нищо не губя.

pachoo

Здравейте, изчетох цялата тема за развъждане на данио, но продължавам нещо да бъркам. Значи 3-4 дена наблюдавах, че женските ми много упорито гонят мъжките с което реших, че е време и аз да имам малки Даниота. Купих си мрежичка (дето ги слагат на изолациите) измих я добре направих си рамка (от дърво, но преди това го киснах доста във вода(може би тук ми е грешката)) налях аквариумна вода, температурата я нагласих на 25 градуса (колкото е в големия аквариум) и пуснах 2 женски и 2 мъжки (знам, че не трябва така ама и двете ще се пръснат) Постепенно вдигнах температурата на 28 градуса. Сутринта беше страшна гонка в аквариума и предимно мъжките гонеха женските, но на дъното не виждам нищо, сега в момента гледам женските в двата ъгъла мъжките се гонят като откачени. От какво може да се получава така? (почвам да си мисля, че са обърнали резбата  *ROFL* *ROFL* *CRAZY* *CRAZY*)
: 07.11.2010г 12:12ч
Забравете писаното по-горе имам вече хайвер  *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*. Реших преди малко да ги стимулирам като излея малко от старата вода и долея малко прясна, както доливах прясната и видях сумати и прозрачни сферички да се плацикат във водата. Извадих даниотата и като погледнах... цялото дъно беше осеяно с прозрачни сферични зрънца  *YAHOO*. Доколкото разбрах прозрачните са оплодените което ме води на мисълта, че младоците са си свършили работата  *CRAZY*. Капнах металиново синьо свалих камъчето с въздуха малко по надоло и температурата е 26 градуса. Нещо друго има ли особенно при съхранението на хайвера? (като затъмняване)

Caxapa

Водата  трябва да е не повече от 15 цм като не си добавяш от себе си за по-сигурно. Това е за начало ..слаба аерация за да не подмяташ хайвера и после личинките като в торнадо..И не на последн място микро храна за бебешоците.  *BRAVO*

rumenminimal88

Гледай да поддържаш добра хигиена в аквариума, постоянна температура и като заплуват след няколко дни захранваш. Аз току що заредих едно аквариумче с 2 женски и 4 мъжкара ще чакам до ден два и аз поколение.  *DRINK*  :popcorn:

pachoo

Водния стълб е около 12-13 см. Май прекалих с металиновото синьо, но не мисля, че е проблем. В аквариума е доста чисто (за сега). Като за начало мисля да ги захрана със Сера микрон. Това имам под ръка, а е малко късно за чехълчета. Може би на другите мъници ще пробвам да направя култура от чехълчета.

Similar topics (5)

57253

Публикации: 3
Прегледи: 4325

59975

Публикации: 1
Прегледи: 1198

8489

Публикации: 20
Прегледи: 17183

11793

Публикации: 42