• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.08.2025 04:33

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Кардинали

Започната от stividji, 08.01.2009 21:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stividji

а боклуците от рибите които скаридите не изяждат, но те се разграждат-те дали ще минат

zambo

не , няма да минат .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

marta

Здравейте, виждам че отдавна не сте писали за тази риба. Искам да си направя видов аквариум, спряла съм се на кардиналите, изчетох всичко за тях което намерих. Интересува ме ако аквариума е добре залесен, има камъни и всякакви укрития, кардиналите ще могат ли да се развъждат в големия аквариум. По различните енциклопедии срещам противоречиви текстове. В едни никъде не пише, че трябва да се отделят, в други пише задължително, трети дори пише че са трудни за развъждане. Аз не целя производство, просто ако си ги гледам в голям 112л аквариум - около 15 рибки може би, ще имам ли малки (дори и 3-4)?

Другото нещо което чета е че не се срещат много често вече тези рибки. Вярно ли е това? И ако толкова лесно се развъждат защо ги няма? От къде мога да си намеря ако след 1-2 седмици след стартиране на аквариума искам такива рибки?

Благодаря!

joro1981

Има ги навсякаде. Колкото до развъждането им ... успех  *DRINK*
Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

marta

Ами чета, че може да се развъдят ако в аквариума има само кардинали и ако е гъсто залесен, но вие имате много повече опит... Така че чакам мнение дали може или не...

И тъй като са непретенциозни аз съм намислила плана така: Залесявам аквариума, след 2-3 дни пускам 2-3 от най-малките сомчета и след още 2-3 дни пускам кардиналите, като 2-3 дена преди да пусна каквито и да е риби ще третирам водата с акуатан и нитравек, ще поддържам 21-23градуса, филтъра ще работи непрекъснато и само по 2-3 часа на ден ще пускам осветлението.

Добре ли е или да чакам повече преди да пусна каквито и да е риби вътре?

dok70

Залесяваш... после светиш 2-3 часа... НЕ става !?!  :duvar:
Акуа... и нитри... не ти трябват!
Създай добри условия на рибите и ако им хареса, ще има малки!
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

marta

27.10.2010 13:32 #21 Last Edit: 27.10.2010 18:02 by marta
За нужното време за осветление просто някъде четох, че не трябва постоянно, но приемам препоръки.
Въпроса е дали времето което съм намислила да чакам преди пускането на рибите кардинали е достатъчно (около седмица).

И ако все пак сложа поне акуатан във водата след като напълня аквариума, няма ли да й подобря по-бързо качествата. Казвате, че не са нужни, а вредни ли са за кардиналите?

И могат ли кардиналите да живеят с варовикови камъни? От тези на множество дупки?

ico

По-добре не слагай такива камъни. Това с 2-3 дни чакане само и пускане на риби звучи не като опити за развъждане, а по-скоро като желание за занимавки и четене в разделите за проблеми и болести. Споменаваш за сомчета... страх те е, че няма какво да яде евентуално хайвера на кардиналите?  ;-)
Не бързай, спазвай правилата, чети и направи всичко както трябва. Откажи се от разните вълшебни бози за аквариум.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

seth

Искам да си пусна 7-8 кардиналчета в общия аквариум. Не съм гледал отдавна и ми примъчня за тези фини, но корави рибки. Но не мога да намеря. Има в магазина срещу колоните на Пиротска по 2.50 парчето, ама вътре плуват 3-4 болни хелера и направо се клатушкат няколко полуумрели данио. Никъде другаде не съм виждал напоследък, а ходя в "Джунглата" до Попа и аквацентър Корал на Сердика, както и в два-три други магазина, които ги няма по маповете..

wire

Има в "Аквасвят" на Дондуков 66. Аз в събота си взех 15-16 от там, пиши им мейл, ще ти отговорят веднага за търсената бройка, а и там цената е доста под това, което си намерил  :-D
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!  *CRAZY*