• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.08.2025 21:26

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

3D ФОН

Започната от vertigo_26, 22.10.2010 15:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vertigo_26

Колеги,можете ли да ми кажете дали става да се направи с обикновен цимент и с какво може да се боядисва после,че имам идеята а нямам знанията:)
Колкото повече,толкова повече!

miTko

Няма смисъл от такова тегло. Направи от пяна и стиропор, после измажи с теракол и "оцвети" с фугиращи смеси - иам всякакви цветове. Иска си и талант. ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

niky

Митко ти казва съвсем точно, това е начина.
За хора като мен без особен талант в рисуването- намажи с четка с теракол, залепи го за задното стъкло със пяна (не със силикон!) сипи вода и пусни осветлението.

Всяка седмица сменяш водата на 100 процента. Това някъде 1 месец. После може да пуснеш една две гупи...ако са живи,  продължаваш със смените, вече по малка част. След около месец си готов.

За това време по повърхността на фона се образуват водорасли, които по естествен път оцветяват повърхността. Ако си талантлив, вече може да ползваш оцветители още в началото както ти каза Митко.

elblanko

Бих добавил че е по добре е вместо теракол, да ползваш цимент.
Ако ти харесва как изглежда и имаш камъни с подобен цвят може да си го оставиш като финишен слой.
Ако искаш определен цвят ползвай фугираща смес.
Аз моя си го направих червеникав защото имах такива камъни, иначе цветът на цимента е много готин според мен.
Не ''убивайте'' времето, защото то ще ви го върне.
                                                                                                                                Антон Светозаров
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Falfa.kachi-snimka.info%2Fimages%2Fviu1343311821a.gif&hash=826485123ec157466e56654f744135d3a56dfb37

митко

Няма да слагаш никакви цименти или тераколи.Използвай хидроизолационно лепило.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

vertigo_26

е последно,какво да ползвам? *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow*

MeTogu

Каквото да ползваш ще стане.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

dgwrite

Колега, това е правено със Аква Стоп 1 на BORO и няма никакви проблеми с рибите досега, това е смес която се ползва за резервоари за питейна вода!

vertigo_26

ама гледа6 сихлиди а аз скаларии *THUMBS UP*
дали и с тчх няма да има проблем ?
иначе е станало БРУТАЛНООООО
оцветявал ли си или са водорасли по фона?

dgwrite

Не е оцветяван , от водораслите е, в момента е още повече зеленясъл и стои много добре :) За африкански цихлиди е перфектно, но те искат малко по-твърда вода, предполагам и за други риби няма да има проблем, понеже като го стартирах имаше няколко хелера за завъртне на азотния цикъл и всички си живееха нормално.

Similar topics (3)

41865

Публикации: 3
Прегледи: 2765

3464

Публикации: 16
Прегледи: 12338

41121

Публикации: 3
Прегледи: 2277