• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.06.2025 02:15

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Atman 3336

Започната от boxy, 19.10.2010 22:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

boxy

Здравейте,
от скоро имам посочения филтър втора употреба, та въпроса ми е когато го разклащам напред, назад, ляво, дясно за да го обезвъздуша леко прокапва!!! Това нормално ли е ?!? Иначе когато си е нормално поставен не подвижен изправен няма никакви следи от течове.
Благодаря. *DRINK*

}|{opukc

Има една серия много дефектни кранове на тия филтри. Не го клати за обезвъздушаване. Слагаш го в един леген за да не намокриш пода и отваряш капачката на главата. При стегнати кранове пускаш само входящия да пълни филтъра докато не потече вода през дупката на капачката. Затваряш, ръгаш в контакта и си готов.. *THUMBS UP*

boxy

Но не тече от крана, а май от между главата и кофата. Крановете съвсем малко просълзяват от дупките на самите врътки.

borracho

може би уплътнението е за смяна. в магазините на дискус продават резервни части за тия филтри.
http://discus.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=2&lang=bg
бъди сеяч, а не разбирач!

boxy

20.10.2010 22:04 #4 Last Edit: 20.10.2010 22:08 by nikolaytoshev
Значи не е нормално?!? Интересното е, че само като го наклоня на страни прокапва като си работи изправен няма никакъв проблем, а предполагам вътре има някакво налягане и ако има проблем би трябвало и в изправено състояние да прокапва,а то не капе  :-|

}|{opukc

Цитат на: boxy - 20.10.2010 22:04
Значи не е нормално?!? Интересното е, че само като го наклоня на страни прокапва като си работи изправен няма никакъв проблем, а предполагам вътре има някакво налягане и ако има проблем би трябвало и в изправено състояние да прокапва,а то не капе  :-|

Не е норнално да!! Не си разглобявал такъв кран и за това се чудеш. Вътрешността му е единствено от гума. При наклон гумата се огъва и създава този теч от централната част на крана, когато крана е в нормално положение няма проблем. Затова препоръчах да не го обезвъздушавош с клатушкане..

barabata

Нормално е ако си мил филтъра и се е понапълнил с вода. Има място между капака и щипките откъдето влиза малко вода между пластмасите и при подходящо навеждане се изтича. Като изсъхне напълно след 1 месец докато си работи го наклони и ако тогава протече вече за дрруг проблем си говорим.
Вдигаш хубаво капака (без да е поставен и щракнат на кофата) и накланяш във всички посоки. Поразклащаш и оставяш да се изтече и изкапе хубаво. След това вече си монтираш канистъра и много внимаваш как го затваряш че аз два пъти вече съм обръщал главата настрани и съм пълнил палнежите отгоре с мътилка докато се усетя какво съм направил (помпата просто върти водата без да я прекарва през пълнежите).
Обезвъздущаването също е лесно. Ако е в стая е хубаво да ползваш леген за да стане бързо и лесно.
Просто слагаш празния канистър на мястото му, завиваш маркучите с крановете, отвиваш капачето за обезвъздушаване и отваряш кранчето на входящата тръба докато се напълни. Леко разклащаш и пак отваряш да излезе малко вода отгоре (може и да не оставяш да излиза вода стига да се напълни почти до горе). Накрая затваряш капачето и отваряш и изходящия кран. Включваш филтъра и ако се налага леко разклащаш. В предния ми апартамент бях изкарал този канистър през дупки покрай дограмата на терасата и нямах никакви притеснения покрай обезвъздушаване, протичания и неща от този род. Само за да не старее пластмасата го поставях в един стар сак за да е на тъмно през деня (да не обрасва и с алги освен стареенето на пластмасата), а зимата и на топличко. Маркучите също увити с някое парцалче да не се налаги миене и отпущване всеки месец. Тишината в стаята е невероятна когато техниката е някъде другаде. Напълно ги разбирам тия дето правят отделни помещения само за техниката на аквариумите си.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Similar topics (2)

3679

Започната от iavoss

Публикации: 15
Прегледи: 9266

9164

Публикации: 24
Прегледи: 10799