• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.06.2025 13:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумите на Bolta

Започната от Bolta, 01.03.2010 16:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bolta

Ще го измисля филтъра , само да му дойде времето . Знам , че има доста по-евтини от този , на който съм се спрял , но искам все пак да е по-качествен и по-надежден . Като , ще е гарга - да е рошава , както се казва в една поговорка . Ще прегледам обстойно темите за канистри (не , че не съм ги преглеждал) , ще разгледам сайтовете , в които се предлагат и накрая , ще направя избор . Поне имам доста време за размисъл  :-D
За EHEIM съм чел , че бил Мерцедеса на филтрите , а дали е така всъщност незнам .

deadline78

Ако той е мерцедеса при канистрите тогава кой е БМВ или след него?може да си направиш тема за определени марки канистри и оттам да си направиш извода.но не забравяй че и мерцедеса влиза в сервиз и ремонта не е никак ефтин  *dontknow*

iek

Clasiic серията на eheim спокойно изкарва над 20 години безаварийна и тиха служба. Първоначално дори не са се казвали класик. По-съвременните модели, като еко серията например не са толкова "железни", а някои от последните про модели, въпреки че се сглобяват все още в Германия, са с части, произведени изцяло в Китай. Иначе про серията, но не от тези с електрониките, е достатъчно надеждна, а и удобна за обслужване, ако може така да се нарече отварянето му 3 пъти в годината. С една дума днешния мерцедес, не е като оня от 80-те.

Nikola 1

*BRAVO* И аз в момента се боря за такъв акавариум ама май..................догодина!!!??

Bolta

iek - Благодаря за информацията  *thanks .
Nikola 1 - Дано да успееш . *THUMBS UP*

... И така , колеги , тъй като аз съм си нетърпелив по природа - няма как да дочакам времето , в което ще се сдобия с канистър и ...
Металната стойка вече е облечена със страници и вратички отпред (гръб не съм слагал) , а горната част е от 4 см. плоскост ... та реших да стартирам новият аквариум с вътрешен филтър 1000л./ч. (в по-преден пост бях питал дали , ще стане с такъв , но отговор не получих и реших да действам  :-[) , като прибавих и един допълнителен 300л./ч. - дано да се справят двата на първо време .
Не мога да претендирам за някакъв акваскейп , също така и като фотограф не се справям , но ще покажа снимки  ;-) , за да видите какво се получи .
Искам да подчертая , че засега нямам и осветление , защото капака още не е готов и над аквариума има две лампи по 8 вата  :-D .

jojo

Добре става! Ако добавиш и някой и друг камък в основата на корена... И побързай с осветлението. Грундът ти също изглежда идеално.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.d256h.com%2Faquaristic%2Fimage025.gif&hash=d89e53039c2c437552e4503b958195480aaad7fbАЛБУМ

Оскар Уайлд: "...спорят само безнадежните кретени".
Питието определя съзнанието...

Bolta

Цитат на: jojo - 25.10.2010 09:33
... Ако добавиш и някой и друг камък в основата на корена...
И аз си мислех за същото  *THUMBS UP* . А за осветлението - незнам дали , ще стане скоро , че пак ще трябва време , за да се стабилизирам  :-D . Имам и няколко налични 18 W пури , ще използвам тях на първо време . То нали и без това в началото няма да трябва много силно осветление , а пък и растенията ми не са от капризните  :-).

Luton

Поздрави за хубавия аквариум.

Относно филтъра смятам, че няма да имаш проблеми
Аз бях с вътрешен(1000 литра) половин година на моя около 200 литров аквариум
Всичко си беше ОК, при положение че имах и доста рибки.

Bolta

Ееее , значи ....дано и аз да нямам проблем с тази филтрация , пък и се надявам и малкото филтърче от 300л./ч. да помага .
Благодаря за мнението , колега Luton . *thanks
Иначе рибите са ми старите , които бяха разпределени в 2 аквариума от известно време . А те са :
6 скаларии
6 анциструса
9 червени неона
4 данио
Общо 25 риби , надявам се че не са много . *dontknow*

deadline78

Аквата е станал супер и винаги всичко направено с желание и много хъс става и се развива добре.  *YAHOO*

Nikola 1

По смело ипо нестандартно. Иначе аквариума  е много ДОБРЕ! *OK* *OK* *OK*

Caxapa

Пляскам се по челото ..от изненада. Днес си купих неони и ми казаха да не ги пускам при скалариите които имам.  Колеги ми казаха да не рискувам а виждам при теб съжителстват...Как става номера?

aonsu209

Честито, супер става новата придобивка   *THUMBS UP*

Bolta

Цитат на: Caxapa - 02.11.2010 21:28
Пляскам се по челото ..от изненада. Днес си купих неони и ми казаха да не ги пускам при скалариите които имам.  Колеги ми казаха да не рискувам а виждам при теб съжителстват...Как става номера?
По принцип , мисля че са най-уязвими , когато загаснат лампите . Ако нещо им се случва , то е по това време или през нощта съответно . Иначе наскоро , преди да направя преместването на рибите , се случи една случка с един от неоните - беше обезглавен , но това стана в старият аквариум , като грунда беше отстранен , както и всякакви корени , растения и укрития . Иначе неоните са живяли заедно само с половината скаларии и то по-малките (по-големите са новодомци) .
За сега "уж" се разбират , но...явно времето , ще покаже дали е така .
Цитат на: aonsu209 - 02.11.2010 21:29
Честито, супер става новата придобивка   *THUMBS UP*
*thanks Опитвам се , колега , но и да не стане много добре ....поне рибите са на по-широко .  ;-) *THUMBS UP*

Similar topics (5)

41625

Публикации: 13
Прегледи: 6756

34253

Започната от Rosko

Публикации: 17
Прегледи: 7137

29265

Публикации: 18
Прегледи: 11676

21440