• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 17:58

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

dok70

Готови са, щом си видял да хвърлят... *dontknow*
Отделяш женската за една седмица, храниш добре и това е.
*THUMBS UP*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

rumenminimal88

Не съм видял да хвърля хайвер. Незнам как да разбера кога точно ще го направи аз това питах, а и незнам мъжките дали са достатъчно порастнали за да си свършат работата с оплождането.

MeTogu

Ако женската е достатъчно надута ще хвърли.Те си пускат редовно хайвер ако има мъжкари който я гонят.Отдели ги сега и до няколко дни те сами ше хрълят.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

avrora

Един въпрос. Даниотата като живородките ли са .В смисъл нали живородките един месец след ражданито пак раждат.

BULLTERRIER

даниото може да хвърля през 15 дена

avrora

някой може ли да ми даде линк към сайт с тема как да разберем пола на даниото
?

rumenminimal88

http://aquariumbg.com/fish.php?fish=324  аз честно казано не мога да определя разлика в окраската при мъжките и женските  :-) може би този проблем идва от лампата ми, но най-просто обяснено женските са по-дебелички от мъжките.

avrora

BULLTERRIER

това на снимката е женско

BULLTERRIER

Цитат на: petarvalchev - 06.06.2010 16:30
Смяна на водата
Казаха ти няколко пъти да прочетеш темите, които са в менюто отляво. Там има всичко.

Хайвера  става да е между камъчета. На мен ми е така и искарвам по много риби

pachoo

Здравейте колеги, искам първо да кажа, че ако темата ми се повтаря ще помоля модераторите да я изтрият.

Проблема е в това, че имам две женски розови даниота които са пълни с хайвер. Днес слизах до пазара и си взех 4 мъжки, но се оказа, че те са доста по- малки от женските. Ако ги отделя в отделен аквариум ще свършат ли "работа" или да не мъча за сега рибоците. Гледам, че женските постоянно ги гонят, но мъниците бягат.

Caxapa

Остави ги да се опознаят и да свикнат едни с други. Дори и да хвърлят хайвер в общия следващият път ще ги отделиш както се полага. Принципно мъжкарите са по-дребни от женските.

Bolta

Цитат на: pachoo - 24.10.2010 15:44
... Гледам, че женските постоянно ги гонят, но мъниците бягат.
При мен , когато женската е пълна с хайвер - прави същото нещо т.е. гони мъжките . Може би им дава знак , че е готова .... все пак незнам дали е така , но е факт .
Иначе за размера , Caxapa е прав - мъжките по принцип са си по-дребни от женските . Кажи приблизително , колко см. са твоите .

pachoo

Ами тези които ги взех са с 0,5 см по-къси от женските. Личи си че са младички. Момчето от което ги взех каза, че са на 6-7 месеца. Мойте са на около година.

Bolta

Здравейте ! Днес е 20-ти ден след проплуването на малките . Вече си имат гъба + аератора и няколко планорбиса " за компания" . Хапват си артемия вече и тумбаците им стават оранжеви . :-)
Качвам малко снимки и едно клипче :

Similar topics (5)

59990

Публикации: 1
Прегледи: 3025

15567

Публикации: 19
Прегледи: 16770

57253

Публикации: 3
Прегледи: 4278

59975