• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 01:57

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

spisanie za akvaristika

Започната от dlefter, 09.09.2005 01:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тони

До преди година купувах няколко списания от различни теми. От както имам интернет спрях да ги купувам. Не са ми интересни :lol:
Дори последните броеве ги купувах по инерция и след това само ги прелиствах на бързо ...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

rakim

Пичове,не искам да убивам нечий интусиазъм,но откакто има интернет много неща западнаха.Аз съм се упарил и се паря всеки ден още от този интернет.Списанието няма да вървил.Просто човек не би дал 3 или 5 лева за списание при положение че с едно кликване намираш това което те интересува. :? Но ако става дума за домашни любимци съм склонен да кажа че ще върви,защото тогава засягаш много по голяма аудитория.От 5 до 85 годишна възраст.Бабите само чакат да прочетат нещо за тяхната котка или куче.  :lol:
540л Южна Америка

Longanlon

Съгласен съм.

Ясно е, че не всички акваристи ползват интернет, но аз говоря за себе си: не бих си купил списание за акваристика просто защото не може да ми предложи нищо повече от интернета. Огромно изобилие от статии и прекрасни снимки може да се намери ако човек знае къде да търси и то напълно безплатно. А ако пък искам да задоволявам писаческата си страст мога да си публикувам колкото и където си искам пак в интернет (и го правя де  :D )

Всъщност излъгах - може би бих си купувал списание, но само от любопитство - да видя как се справя този, който го прави.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

niky

E именно затова не вървеше и списанието, за мен най-хубавото издание за акваристика у нас.

Доста хора, дори мои приятели смятат, че всичко си знаят и че няма за какво да четат.
Не знам защо толкова хвалите Интернет, но според мен, в Интернет най-често има повърхностна информация. Най-вече това важи за западните сайтове (там на аванта нищо не дават)
Има интересна информация в руските (наши хора), но повечето от младите не разбират руски, разбират английски, затова пък съвсем забравят българския  :bash

За мен книгата (списанието) си е съвсем отделно нещо от Интернет.
То и виртуален секс има, но само някой болен мозък би решил, че е по-добър от истинския.

Аз бих подкрепил списанието (казах го и в Троян).

Igi

Аз също подкрепям идеята, друго си е да си го имаш на хартия и удоволсвието да си поседнеш/полегнеш блаженно да и да си четеш. Аз си пазя скромна колекция от различни списания, които издирвах изостанали по зоомагазини  и пл. Славейков, никога не ми омръзват , чела съм ги по няколко пъти и въпреки че ги знам на изуст пак си ги прелиствам с удоволствие.

Stas

Попадна ми скоро някакъв стар брой. Ако не се лъжа беше с доста скромно качество. Не си го спомням добре как изглеждаше. Ако домъкнеш някой брой да го разгледам обещавам да дам реалистично мнение.

В списанието може да има и разкази на интересни случки. Всеки брой различен автор. Тогава би имало интерес, т.к. тези разкази ще бъдат авторски. Има и други начини да стане интересно.

НО! Има едно "НО".

Повтарям - списание върви или не в зависимост от тиража. Голям тираж = ниска цена = много продажби. Малък тираж = висока цена = малко продажби. Кофти, но факт!

niky

Ето тук прегледай един брой:

http://club-aquarium.hit.bg/library.html

Stas

Супер. Ще го погледна по-късно и ще си дам мнението :)

Roj

Здрасти на всички тук!
Нова съм във форума, сега наново започвам с акваристиката. Досега само чета тук, не смея да се обаждам още, обаче по тази тема просто не се стърпях.
Работя в телевивизия, преди време ми предложиха да направя предаване, но по милион причини отказах. Сега ,като започвам пак с акваристиката, си мисля, че някакво такова предаване би било полезно, пък и няма да коства никакви средства. Изобщо нямам желание да се изявявам като водеща, по скоро мислех за нещо като глас зад кадър, а да се гледат аквариумите на хората или това за което се говори. Проблема е, че телевизията е кабелна, пък и на мен ще ми е трудно да се справя сама.
Та ако имам подкрепата на хората оттук и разбира се аквариуми, които да се снимат - мисля, че мога да направя нещо за реализацията на тази идея.

Stas

Здравей. Добре дошла!

Мисля, че ако има нужда, нашият колектив има какво да предложи като материал... Ако греша, нека останалите ме поправят.
За да се систематизират възможностите може би ще трябва да се направи една среща с някои от модераторите във форума.

Погледнах списанието - интересен подбор на материалите, има си и оформление, което не е лошо. Статиите са хубави (нямат автор). Печата е доста слаб (на пръв поглед) и... няма закачка към читателите, т.е. нещо, което да ги ангажира емоционално. То това е и най-трудното...

Колко му беше тиража? Цената видях - 3200 лева, което предполагам е 3,20 нови пари.

Тиража би бил по-голям, ако се включат раздели и за други домашни любимци...

Violeta

Цитат на: "Stas"Тиража би бил по-голям, ако се включат раздели и за други домашни любимци...
Съгласна съм. Аз отглеждам един фантастичен вълнист папагал и бих се радвала да чета за тях, а защо не да си споделям и проблемите.
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

niky

Бихме могли да се включим в предаването ти. Няма никакъв проблем и да си водеща :D

Например можем да представяме победителите от конкурсите ни, да представим собствениците им, те да споделят свой опит и т.н.

Ако ще правим нещо обаче, аз лично, ще държа да се показват подробно нещата, а не от сорта - трябва ви помпичка, аквариум и лампа.

За Стас - списанието не беше никак лошо.
Ти си видял един брой, аз имам всичките!

Raven

ураа :D
уредихме и ТВ репортаж за коледното състезание.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Roj

добре, тогава днес ще говоря с шефа, и ако той се съгласи - май ще трябва да се запозная с част от вас в събота :D

niky

Може да се запознаеш с доста хора, но аз лично съм на работа  moderator  upset