• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 22:45

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бременно рамирези

Започната от striker, 14.10.2010 20:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

striker

Здравейте колеги :).Имам бременна рамирези, проблема е че и двамата мъжки правят приготовления.Единият е изолирал половината аквариум и не дава да влезе рибка там и на едно листо на валиснерията гнезди, а другия е в другата половина и на едно листо на анубиаса прави гнездо,но не гони другите рибета :) а когато се засекат двамата мъжки става яко бой.Моля някой по опитен да даде някой друг съвет.Благодаря предварително :)

Caxapa

Колега! Понеже не съм отглеждал такива рибки се разрових из Гугъл и ето какво ми даде. Къудето и да погледнех пише че отлагат хайвера си на плосък камък или изроивени ямки в пясъка. Никъде не се споменава за полагане на хайвер върху листа. Но твоите може да са изключение и да си станал притежател на необичайни риби.
Размножаване на рамирези:
Размножаване

Могат да се размножават в общия аквариум. След като достигнат полова зрелост, формират моногамна двойка преди всяко хвърляне. Снасят малки (0,9 – 1,5 мм), лепкави яйца, които полагат върху предварителнопочистен плосък камък или направо в малка дупка, изкопана в грунда. Както при много цихлиди, така и при Mikrogeophagus ramirezi и двамата родители се грижат за яйцата и малките. Обикновено снасят между 150 и 300 яйца. Понякога ги проветряват с плавници до излюпването им, което настъпва след около 40 часапри температура от 29 ºC. Малките започват да плуват самостоятелно след около 5 дни, след което започват да следват един от двамата си родители. Захранването става с новоизлюпена артемия или ситно стрита суха храна.
Mikrogeophagus ramirezi не са най-добрите родители сред цихлидите. Случва се да "забравят", че имат яйца за опазване, а дори и да ги изядат сами. Затова някои акваристи изваждат камъка, върху който са положени яйцата и го отделят в самостоятелен аквариум.

Дано съм помогнал поне с това инфо.
Поздрави!

striker

ами тя женската седи при единия мъжки и листото на анубиаса само го пощат отгоре,а то е гладко.Мислиш ли,че може да замести плоския камък?

Caxapa

Колегата Божо е по тези риби. Има и други колеги които гледат такива и просто имай търпение да се включат и да пишат по темата.

dok70

Цитат на: Caxapa - 14.10.2010 21:40
Колегата Божо е по тези риби.
Цъ, по едни други подобни риби е Божо. ;-)
Спокойно може и листо да замести камъка, стига двойката да го хареса.
Обикновено женската се ориентира към доминиращия самец, тя ще избере сама.
Редактирай си заглавието, че е малко смешно!
Не бременна, а пълна с хайвер. :-P
Успех в начинанието!
*THUMBS UP*
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

zlatna_ribka

аз развъждам тези рибки и моето мнение че трябва да оставиш един мъжкар женската няма как да не го приеме харесай си един от двамата и готово а за другия купи още една женска и пак става или го продай.Ако искъш да извадиш поколение трябва да ги отделиш в малък съд с помпичка но без гъба сложи им някакво камъче и нагревател потдържай 26-27С когато хвърлят хайвера може да махнеш женската (захрания добре )-да не забравиш лампа да има или нещо да сложиш да свети защото тааткото ще направи  :popcorn: с хайвера ако има нещо казвай и пиши дано да съм ти помогнал  *privet*

By:златно0о_рибее  :-P
Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее

Similar topics (5)

59249

Започната от ivanpz6

Публикации: 8
Прегледи: 6145

13975

Публикации: 27
Прегледи: 15534

8658

Публикации: 23