• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 02:18

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Развъждане на Данио

Започната от NO CARRIER, 09.03.2005 19:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

atakta

Така излюпиха ми се малките данио , засега около 200 рибки , но не знам с какво да ги храня. Тубифекс продават само в събота пък и  са още прекалено малки за тези червеи , та те са колкото тях на размери. с какво да ги храня?  *dontknow* А това Сера Микрон какво представлява
Аквариумите и рибките имат особен чар
http://www.vbox7.com/play:be8e48e7

Giorgio_Armano

трябваше да си приготвиш малко инфузория от бананова кора но може и с артемия
мисля 4е продават разфасофки из зоомагазините,но какво ще е ка4еството и ве4е ...........
люпиш и храниш
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Alexfield

Сера микрон представлява храна за рибки с размер на брашно - цвят зелено-черен. Става за захранване на данио.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Bolta

Цитат на: atakta - 08.10.2010 08:13
... А това Сера Микрон какво представлява

Bolta

09.10.2010 21:59 #379 Last Edit: 10.10.2010 00:18 by bolta
Днес заредих даниовците и след 2-3 часа хвърлиха хайвер . Да видим този път дали , ще се получи  :-D .
Даже вече ги върнах в общия аквариум . Прибавих и 6 капки трипафлавин на около 7 л. вода .
Имам един въпрос обаче :

Някой , ако може да каже - кога по принцип побелява неоплодения хайвер т.е. след колко горе долу време ...след хвърлянето ?
Иначе сега като махнах мрежата и разгледах хайвера с лупа - от всички зърна (а те не са малко) се виждат само 5-6 побелели  *dontknow*. Дали тепърва , ще започват да побеляват и други или каквото е побеляло досега , това ще е ?
Ето "гоненицата" :

Резултата след "гоненицата"

BULLTERRIER

значи неоплодения хайвер побелява почти веднага при повечето случей

Bolta

При мен неоплодения хайвер побеля на другият ден .
Иначе ето , до къде я докарах :

Този хайвер , който се вижда на снимката е неоплоден и вече го няма в аквариума - изсмуках го със спринцовка .

Giorgio_Armano

какво мислиш за предложението ми:
  нарави си рамка от стъкло  някъде към 1-2 см  и разпъни мрежата върху нея и я постави в аквариума  и така ги пусни да хвърлят
надявам се да имаш по добри резултати с оплождането на хайвера
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Bolta

Цитат на: Giorgio_Armano - 13.10.2010 19:30
какво мислиш за предложението ми:
  нарави си рамка от стъкло  някъде към 1-2 см  и разпъни мрежата върху нея и я постави в аквариума  и така ги пусни да хвърлят
надявам се да имаш по добри резултати с оплождането на хайвера
Ако това се отнасяше за мен - да ... по-добре , ще е да има някаква рамка , защото мрежата тогава , ще е с равномерна височина и би трябвало оплождането да е по-качествено , но .... :-[
Все пак доста рибки се излюпиха , а сега да Ви разправям майтапи  :-D .
Тъй като една част от тях вече плуват и опознават заобикалящият ги "стъклен дом" , реших да им поканя гости т.е. новоизлюпена артемия .
Гледах даниовците с лупа и ми се струва , че са изразходили жълтъчното си мехурче , та затова реших да ги захраня . Прибавих артемията в аквариума и последва наблюдение от моя страна - пак с лупата .
Гледката беше доста интересна - вместо рибките да преследват артемията , стана точно обратното  :-D . Гледах как артемията си прави характерните движения и щом се доближи до някоя рибка - рибката се стряска и се отдръпва и прави път даже  *ROFL*. Много смешно ми стана .
Яд ме е само , че нямам нещо качествено за снимки или клипче , за да покажа за какво говоря .
Може би , това което наблюдавах е нещо съвсем обичайно , но аз го виждам за първи път и затова реших да споделя с Вас .

MeTogu

Обикновенно след излюпването и проплуването на хайверните рибки като данио и всички от рода харацинови е препоръчително да се захранят първо с инфузория.Чак след няколко дни се пуска артемия.Така рибите ще имат по голям хъс за хранене и ще растат много по-бързо.
п.п.Ти сега си ги наплашил и ще станат вегитарианци. :)
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Bolta

Хе хе ...чак пък вегетарианци  :-D .
А сега сериозно - инфузория нямам , освен ако в самата вода няма (беше от общия аквариум) . Иначе имам Сера микрон , с нея дали ще постигна ефект ? Преди съм опитвал , но нямах голям успех . Обяснявам си го с факта , че през 2 дни ме няма по 24 часа вкъщи (такава ми е работата) и може да съм изпуснал момента на захранване .

MeTogu

Слагай смело микрона.Няма какво повече да изтървеш.Сложи и няколко не много големи ампуларии да изяждат остатъците.

Bolta

Планорбиси става ли , че само с това разполагам в момента ?

MeTogu

Става разбира се.Дадох пример само че аз ползвам ампулария.Планорбиса го пазя за храна на хелените.

Similar topics (5)

11793

Публикации: 42
Прегледи: 28395

58651

Публикации: 1
Прегледи: 2281

59990

Публикации: 1
Прегледи: 3023

15567

Публикации: 19