• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 21:04

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Грунд - за първи път :)

Започната от k_manchev, 23.09.2010 22:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

k_manchev

Здравейте,
Прилагам няколко снимки със закупения от мен кварцов пясък от дистрибутор на "Кварцови пясъци София ООД" - Кривина:
Ташев-Галвинг  - кв. Дървеница, бул.Кл.Охридски 68. Работно време: Пон - Пет 8.30 - 17.30ч; Съб 8.30 - 13.30ч

Относно обслужване и внимание пълна скръб, но здраве да е...
Кварцовия пясък се предлага в чували по 25кг за 13,90лв. Като фракция аз си взех 3-5mm, но има и други. Като цвят леко тъмнее.
Премих около 10-15кг. пясък  го сложих в аквариума /сравнително чист е от към боклуци и растения, моя е бил в близост до борче та открих малко борови иглички, но нищо фатално :) /.
В момента обаче аквариума е много мътен и се надявам до ден -два да се избистри.

За сега това от мен, надявам се и други да допълнят темата с грунд от различни райони и магазини.

MeTogu

Защото не си спазил няколко прости правила при полагането на грунд и наливаневто на вода върху него.
Слага се едно найлоново пликче,чиния,парче стиропор или каквото и да е и се налива водата върху него така че да не разбърква грунда и да не вдига мътилка.И така напълнен аквариума остава бистър.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

k_manchev

Цитат на: MeTogu - 03.10.2010 19:42
Защото не си спазил няколко прости правила при полагането на грунд и наливаневто на вода върху него.
Слага се едно найлоново пликче,чиния,парче стиропор или каквото и да е и се налива водата върху него така че да не разбърква грунда и да не вдига мътилка.И така напълнен аквариума остава бистър.

Не е от това!
Сложих един пластмасов капак от някаква кутия на жена ми, който плуваше по повърхността на водата.
Наливах водата от близо и върху капака, така че водната струя въобще не "ровеше" по грунда.
Надявам се да е от грунда и скоро да се оправи, защото другия вариант ще е ВиК София !!!
Което вече ще е проблем.

MeTogu

Е ти не го ли проми изобщо?
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

k_manchev

Цитат на: MeTogu - 03.10.2010 19:57
Е ти не го ли проми изобщо?

Преди да го сложа на малки порции го промивах докато водата се избистри.
Или е трябвало повече да го премия или просто след това пак си е отделил мътилка.
По принцип сградната ни ВиК инсталация е стара и може и от това да е,
но преди да напълня аквариума пуснах да се изтече доста вода.
До дни ще стане ясно, ако трябва ще хода и вода да си купя...

Асен Евгениев

Спокойно, ще се избистри. Колкото и да промиваш, все нещо остава и замътва.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

15366

Започната от AxL

Публикации: 6
Прегледи: 4133

36414

Започната от JaG

Публикации: 10
Прегледи: 9069

51339

Публикации: 5