• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.07.2025 01:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Търсим куче над 30 кг за кръводарител- Варна

Започната от Radinka, 28.09.2010 20:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Radinka

Извинявам се че пускам и тук тази тема но това е кучето на една позната което е болно от курлежова инфекция.
Трябва да му се прелее кръв от здраво куче над 30 кг.
това е номера .0887394900  ако има някой който иска да помогне
златарник,скаридарник и жабарник

deadline78

[k]ako stava ot 4ovek az 6te dam krav nqma problem ot Burgas sam[/k] *dontknow*

Raven

Айде спрете безсмислените изказвания!
Който може да помогне с нещо да пише по същество.

п.п
От човек не става, все пак интересно предложение  *privet*
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Radinka

*ROFL* аз не съм виждала помияри над 30 кг :))
Не мога да разбера какво се дърпат тези хора,жалко че моето куче е 25 кг.

Асен Евгениев

*offtopic Кръвта на кучетата различава ли се по нещо, или всяко може да кръводарява на всяко?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Radinka

всяко здраво куче може да дарява.От килограмите му зависи колко милилитра може да дари.Обачечдокато приливат кръвта на кучето първите 3 мин са важни.В тях ще проличи дали кучето приема кръвта може организма му да я отхвърли.

anasarka

От чисто професионална гледна точка ми е интересно каква е тази кърлежова инфекция и как е стигнал тоя колега до умопомрачителното решение да прави кръвопреливане на куче?
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

onyxman

Цитат на: anasarka - 29.09.2010 11:59
От чисто професионална гледна точка ми е интересно каква е тази кърлежова инфекция и как е стигнал тоя колега до умопомрачителното решение да прави кръвопреливане на куче?

Най-вероятно се касае за Ерлихиоза, при нея има много кръвоизливи, но чак до кръвопреливане да се стига. Кучешките кръвни групи са много, но пределено количество кръв може да се прелее и без да е съвместима.

Radinka

Благодаря на тези който се опитаха да ми помогнат.
Намерихме кръводарител   *ROFL* сега остава да се възтанови кучето.
Кучето е на приятелка и не съм запозната с болестта.

anasarka

Цитат на: onyxman - 29.09.2010 20:35
Най-вероятно се касае за Ерлихиоза, при нея има много кръвоизливи, но чак до кръвопреливане да се стига. Кучешките кръвни групи са много, но пределено количество кръв може да се прелее и без да е съвместима.
При ерлихиозата не се правят кръвопреливания, а се дава доксициклин. Диагностицирал съм хронична форма на ерлихиоза пък и острата да е пак не се прави кръвопреливане. Щом е решил колегата да прави кръвопреливане най-вероятно да става навъпрос за Babesia canis, което само по себеси е интересно да се види.
А до кръвните групи при кучето доколкото имам спомени от физиологията бяха над 150 вида и не са открити всичките.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

Similar topics (5)

43786

Публикации: 0
Прегледи: 1389

8475

Публикации: 0
Прегледи: 1768

34497

Публикации: 13
Прегледи: 8980

31461

Публикации: 2