• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.08.2025 04:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Тема за всички начинаещи с проблеми.

Започната от onyxman, 20.09.2008 21:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

митко

Каква е големината на всичките ти риби?
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

GVcH_vt

Ами не са много големи Неоните ми са около 2см, Родостомусите  около 3,5 см, молинезиите са около 4см, доцията е най-голяма около 6-7см.   :duvar:

alesssxxx

Здравейте , взех си следните рибки :
4 хелера - 1 мъжки и 3 женски
1 бета - мъжка
3 гупи - 1 мъжки и 2 женски
2 трихогастери - 1 мъжки и 1 женски
Аквариумът ми е 50 литров , та какви други риби да си взема и дали ще има проблем със съжителството им .

MeTogu

Най много няколко сомчета още.Особенно ако аквариума ти е нов други риби не ти трябват.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Merrie__

Имам рибки от юли месец. Досега всичките си бяха здрави, даже едната роди вчера.
Но днеска забелязах, че едната ми молинеза (черна)  седи на дъното, но се опитва да плува. Издига се на няколко сантиметра нагоре, но не повече. А и при издигането главата и сочи надолу или пък самата риба е обърната настрани. А когато е на дъното също е обърната на страни. Когато давам храна тя продължава да се опитва да плува, но безуспешно.
Моля ви, помогнете ми.

ico

Попълни ТОВА , а за въпросната рибка мисля, че най-добре ще е, да й сложиш край на мъките.
Кръщаваш го, а то във водата пикае...

MeTogu

На тази рибка определено не може да и се помогне.Или това ако е възможно е безмисленно.Не мъчи рибката а си купи нова от магазина за 1 лв.

alesssxxx

Здравейте , аз съм на 14 г. от Перник и това е моят първи аквариум ( 50 литра ) : В него има 2 хелера , 2 гупи , 1 бета , 1 трихогастер и малко растения , та исках да ви питам с какво да храня всичко това и какво мислите за аквариума ( все пак ми е пръв и сам го правил сам) и в него мога ли да гледам нещо друго освен това което имам ?

gecatax

Цитат на: alesssxxx - 04.10.2010 21:19
Здравейте , аз съм на 14 г. от Перник и това е моят първи аквариум ( 50 литра ) : В него има 2 хелера , 2 гупи , 1 бета , 1 трихогастер и малко растения , та исках да ви питам с какво да храня всичко това и какво мислите за аквариума ( все пак ми е пръв и сам го правил сам) и в него мога ли да гледам нещо друго освен това което имам ? 123456
Грунда е малко ситен за растения но предполагам една валиснерия ще може да вирее, за да ти кажем какви други можеш да гледаш трябва да кажеш какво ти е осветлението.
За това колко и какви рибки може да гледаш в него http://aquariumbg.com/forum/index.php?action=articles&n=8 прочети това.
Когато решиш да добавиш растения моя съвет е да събереш 20-тина лева и да пуснеш една тема в раздела търся и там да напишеш какви растения търсиш, предполагам има хора от твоя град (попълни си профила по-лесно стават нещата) който да ти подарят някой корен валиснерия, аз я махнах иначе щях да ти дам.
За храната аз храня с насипна храна на tetra за червени дискуси, тя представлява едни малки грабнули, но не знам дали е подходяща за тези рибки който имаш.
Поздрави!

-250л.

alesssxxx

За аквариум 120 литра 100x40x30(д. в. ш.) какъв дебит: л/ч е достатъчен за вътрешен филтър ?

MeTogu

800-900 л/ч с флейта.Това е най добрия вариант според мен.

alesssxxx

Асен Евгениев

На същия аквариум съм със 700 л/ч и нямам никакви грижи. Но е добре залесен и не е претоварен с риби. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

alesssxxx

Колко ватов нагревател е нужен за 160 л. ?

Bolta

Зависи помещението дали се отоплява през зимата .
Може един 200 ватов , но някои колеги предпочитат да слагат по два нагревателя , защото ако се повреди единия - другият да спасява положението , ако са два - да са 100 ватови .

Similar topics (5)

5747

Публикации: 13
Прегледи: 7441

32275

Публикации: 3
Прегледи: 4192

43122

Публикации: 17
Прегледи: 7690

27985

Публикации: 11