• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.06.2025 07:27

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми

Рецепти за манджи

Започната от NO CARRIER, 20.09.2006 16:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER



700г пилешки гърди
100г брашно
200г гъби
200мл бяло вино
сол, риган, черен пипер
краве масло, олио

Гърдите се измиват и нарязват на тънки пържолки. В плоска чиния се смесват брашното и подправките. В дълбок тиган или тенджерка се налива олиото, добавя се маслото и когато се загреят добре, се добавят оваляните в брашнената смес парчета месо. От едната страна се запържват до златисто. От другата се запържват 20тина секунди. Заливат се с виното и се затрупват с тънко нарязаните гъби. Слага се капакът и се задушават за 10тина минути.

Побългарен вариант на рецептата от тук.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

MeTogu

С какво питие се консумира това? :)
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

NO CARRIER

Охладено бяло вино. Може и бира.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Giorgio_Armano

КОЛЕГИ-АКВАРИСТИ
аз предлагам да направим едно конкурс4е не само със снимки  а с нещо истинско
като идейник на това цаня се за главен дегустатор на журито :-D
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

MeTogu

Видни дегустатори са Black Ader и BigBeer може да си в журито но не и председател.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Giorgio_Armano

хахахаахааахаа аеее ади ся няма да се тегнеме
все е нещо  :-D :vino:
: 16.08.2010г 21:09ч

а какво мислите за това
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

vasso

Супер изглежда. :-D
Малко е старичка тая снимка обаче...

Giorgio_Armano

да така е   ще се поровя за нещо ново

: 16.08.2010г 23:11ч
тука един колега го интересуваха рецепти за скариди

Скариди с чесън и магданоз
Продукти:

500 г скариди
1 с л зехтин
2 скилидки чесън
25 г краве масло
1/2 с л лимонов сок
1 с л ситно нарязан магданоз
Приготвяне:

• Скаридите се почистват.
• Маха се вената.
• В тиган се нагрява зехтинът и се запържва пресованият чесън.
• Добавят се скаридите.
• Внимателно се разбъркват, докато не започнат да променят цвета си.
• Прибавя се лимоновият сок и маслото.
• Пържат се до готовност.
• Поръсват се с магданоз.





Необходими продукти:

пакет замразени скариди

чаша бяло вино

един лимон

половин грейпфрут

връзка пресен лук

връзка магданоз

връзка пресен чесън

сос Йорчестър

малко зехтин или олио

Начин на приготвяне

Замразените скариди се оставят да се размразят за около час. Можете да ги посолите малко, за да стане по-бързо.

След това изливате водата и поливате скаридите със сока от половин лимон. Кората нарязвате на три- четири парчета и също я слагате сред скаридите.

Добавяте малка чашка бяло вино – около 100 мл и оставяте всичко да престори още половин час.

След това махате корите от лимоните и изсипвате всичко в загрят тиган. Оставяте скаридите да се задушат за около 5 минути, после внимателно изливате водата.

Добавяте малко олио в тигана и скаридите започват да се запържват.

През това време прибавяте малко бяло вино и сос Йорчестър, разбърквате и оставяте скаридите да се зачервят леко.

След това идва ред на нарязаните наситно лук, чесън и копър.

Накрая изстисквате сока от половин грейпфрут, разбърквате добре и всичко това стои на котлона докато виното изври.

Не забравяте да разбърквате от време на време.
: 16.08.2010г 23:11ч
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi38.tinypic.com%2Fxefkhw.jpg&hash=59373ac70d42e57b78873e5e0338e561a74cf511https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi34.tinypic.com%2F2129tnd.jpg&hash=36cccc1350d03f6c67e941f8601e5788b12d0660
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

NO CARRIER

Giorgio_Armano, тук е темата с рецептите. Само снимки (но лично твои) можеш да пускаш тук.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

stanilabg

Колеги,
ще правя тази събота лютеница (тук не се продава нищо подобно) и искам да попитам, дали мога да изпека чушките на огън? Нямам чушкопек, нямам горелка. Не ми се пекат в фурна, тъй като доста от "месото" изтича, стопява се. Смятам да ги печа направо на огъня, като ги наредя на скара. Или да използвам ламарина?
Какво ще ме посъветвате?

Caxapa

Старият и изпитан метод с ламарината  според мен.

Giorgio_Armano

Caxapa е прав
по стария изпитан традиционен на4ин
като едно време на село
подкрепям го
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

Асен Евгениев

При всеки излет в планината си печем чушки, де на скарата, де направо на жаравата,
стават страхотни. *THUMBS UP* /справка - в другата тема/
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

lz3cv

Чушки и патладжани изпечени на ламарина не могат да се сравняват с печени по друг начин! Това е класика. Друго е да си мирише на пушек. А как става кьополуто с такива продукти...

vasso

Да, на ламарина стават, не знам дали не трябва да се обелят после обаче...