• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 16:49

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

помощ риба диша тежко след смяна на водата

Започната от hell_boy_sf, 10.08.2010 01:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hell_boy_sf

моля някои да обясни защо.
аквариум : 300л.
риби:
гупи 12 бр.
синьо данио 5 бр.
телескоп 2 бр.
анцитрус 5 бр.
сом неизвестен за мен 1 бр.
скалария 5 бр.
риба нож 1 бр.
скатче 1 бр.
растения:
лимонофила
някакво друго
техника:
филтър 600 л/ч вътрешен
осветление 36 W.
нагревател няма
грунд ситен пясък

vasso

Добре, причините може да са много. Нито си написал какво количество си сменил, нито каква е новата вода, абсолютно нищо за аквариума няма като информация.
И не знам на колко години си, обаче си оправи малко грешките, че е срам и позор...

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

hell_boy_sf

Цитат на: akapulko - 10.08.2010 03:10
Пангаса или бетата?
бетата умря просто по необясними причини вечерта и нямаше нищо на другият ден като се прибрах от работа беше умряла. тогава извадих абсолютно всичко от аквариума и смених цялата вода. сега пангаса е добре но все така не иска да се храни. имам грешки в писането защото половината клавиатура не ми работи и ползвам виртуалната на windows много е кофти с едната ръка да пишеш половината букви и с мишката другата половина.
риби:
гупи 12 бр.
синьо данио 5 бр.
телескоп 2 бр.
анцитрус 5 бр.
скалария 5 бр.
риба нож 1 бр.
скатче 1 бр.
растения:
лимонофила
някакво друго
техника:
филтър 600 л/ч вътрешен
осветление 36 W.
нагревател няма
грунд ситен пясък

Bolta

Колега , никога не се сменя цялата вода . Сега може да се появи проблем и с пангаса .
Когато сменяш вода - сменяй по 20-30% .

hell_boy_sf

Цитат на: bolta - 10.08.2010 21:35
Колега , никога не се сменя цялата вода . Сега може да се появи проблем и с пангаса .
Когато сменяш вода - сменяй по 20-30% .
по принцип сменям 30% през 2 дни но източвах водата с един мъркуч които комшията ми даде. комшията работи в почистваща фирма и първата ми мисъ беше че го е ползвал за препарати. и за това смених цялата вода и извадих всичко от аквариума. най - странното беше че когато нямаше вода в аквариума пангаса беше в един 10 литров лиген и плуваше съвсем спокоино в лигена а в аквариума постоянно прави осморки по задното стъкло.

пп: аквариумът е 50 л събира към 60 до ръба но все пак водата не е до горе. там от кадето взех пангаса бяха около 7 8 в един аквариум а тои беше 80 100 л. тези пангаси стоят повече от месец в този магазин. за тези които ще кажат че аквариумът е маък (знам че е малък) в проект е 300л чакам да събера при за другата половина от стъклата и да го зглабям.
риби:
гупи 12 бр.
синьо данио 5 бр.
телескоп 2 бр.
анцитрус 5 бр.
скалария 5 бр.
риба нож 1 бр.
скатче 1 бр.
растения:
лимонофила
някакво друго
техника:
филтър 600 л/ч вътрешен
осветление 36 W.
нагревател няма
грунд ситен пясък

Асен Евгениев

От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

ico

Цитат на: vasso - 11.08.2010 02:07
Аз не виждам нищо абсурдно. 50 литра реално е водата. Иначе някой като напише, че аквариумът му е 60 литра и един куп хора скачат с обяснения, че реалният обем, разбираш ли, бил по-малко. Ама то прилича на вълка и заека малко, ако знаете за какво говоря...

:duvar: :duvar:
Кръщаваш го, а то във водата пикае...