• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 01:57

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Риба дракон нападна румънските плажове.

Започната от kamaro, 02.08.2010 22:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vasso

Добре де, защо новината се отнася за Румъния при положение, че и в България имаме случаи? :buff: И то повече отколкото там!!

kamaro

Цитат на: vasso - 02.08.2010 22:19
Добре де, защо новината се отнася за Румъния при положение, че и в България имаме случаи? :buff:
Явно там са повече. Ама според мен и на тук ще дойдат.
От нас песен, от Бога здраве .

gipsa

Миналата година имаше нещо такова на морето в Гърция . Тогава стъпах на нещо и до 1 час се наду ,но на дали ще е било точно такава риба  *NO*

_777_

И какво сензационно има в новината като се има в предвид  че "дракона" го е имало винаги по нашето крайбрежие,а това че има непросветени плажуващи и журналисти не го прави по-опасен от това което си е бил.Голяма новина,няма що! 8-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

username_alex

мда... само във варна има 52 случая, но първо съобщават за тези 22 в румъния

Rendaka

Цитат на: username_alex - 02.08.2010 22:29
мда... само във варна има 52 случая, но първо съобщават за тези 22 в румъния

Чудно!!! Аз смятах утре да ходя на централния плаж, а сега къде да се дяна? Човек ден айляк ще види и ще прочете/види, че може да има проблем ,след почивката си и едва ли би могъл да е трудоспособен на следващият ден, освен, ако не работи зад бюро!

Е, ще трябва някак си да преживея факта, че има някъква възможност точно аз да си го отнеса по някакъв начин.

Поздрави!!!
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

Luton

Това вярно ли е?
И какво се случва при среща с този звяр?

vasso

Цитат на: Rendaka - 02.08.2010 23:27
Чудно!!! Аз смятах утре да ходя на централния плаж, а сега къде да се дяна? Човек ден айляк ще види и ще прочете/види, че може да има проблем ,след почивката си и едва ли би могъл да е трудоспособен на следващият ден, освен, ако не работи зад бюро!

Е, ще трябва някак си да преживея факта, че има някъква възможност точно аз да си го отнеса по някакъв начин.

Поздрави!!!
Гледай си в краката просто или влизай с джапанки. :-D

suntsu69

А един толостолоб изял патките на село... ( реално заглавие от "24 часа").

Peakone

Цитат на: Rendaka - 02.08.2010 23:27

Поздрави!!!

Най-много да си удължиш отпуска с 2-3 дена болнични :-P

Ивайло Гиздов

Преди две години ходих в болница заради теа дракони.
Като неук рибар я хванах с ръце,и стана каквато стана.
Болката е голяма,и ръцете ми се подуха.
Но вечерта с 2-3 ракий всичко се оправи.такава беше препоръката на лекаря.

Caxapa

Самият "дракон" е песъчлива риба и прилича много на сафрида  според описанията на  провинциалните любители на морския спорт и риболов.  Сребриста риба с гръбна перка която първите три лъча са в черно обагрени и по-масивни от останалите лъчи. Отровата е там -в тях. Преобладава в песъчливи зони като умело се прикрива полузаровен в пясъка и напада жертвите-храната си в засада.  По опасен е скорпида макар и да съм виждал рибар -пиян като мотика да спи с купчина-2-3 лонди скорпид и сутринта да е първи с лодката за кая в морето. *CRAZY* *DRINK*

Raven

Пълни глупости са това, в Черно море няма опасни обитатели.Къпете се спокойно.

Боло ме е и ме е хапало всичко в нашето море- понякога боли но не е за умиране.

А от скорпида правя страхотна рибена чорбичка :-D
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Лора

Ако някой има наблюдения за Шкорпиловци, в смисъл дали ги има тези гадове нека сподели. Не ми е за мен, аз така или иначе ще забия кола, ама детето още малко...
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Similar topics (5)

39917

Публикации: 3
Прегледи: 2536

23691

Започната от vertigo_26

Публикации: 40
Прегледи: 12178

15984

Публикации: 8
Прегледи: 4777

4826