• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

20.06.2025 15:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Дебелина на стълкото на 120 л аквариум?

Започната от iams, 22.07.2010 08:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

petarvalchev

Е ако го удариш от външната страна пълния е нормално да не се счупи. Водата нали оказва налягане върху пълния. Нали затова не могат да се счупят стъклата на потънала кола :)

vasso

Да, така е. Все пак понякога стават и непредвидени инциденти като бутане, облягане на стъклото. Особено след някой купон, когато движенията не са много координирани. *JOKINGLY*

MeTogu

Виж сега,ти са напий пък после и от 15мм да е пак ще се счупи.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

wwladoo

Вижте сега аз също имам 200л аквариуми,стари от 6мм(преди години по дебело нямаше) с една разпънка-горе в средата и много години не са мръднали и си ги ползвам,но и ми се е пръскал аквариум,голям литраж поради вътрешна пукнатина,заводско поради некачествено стъкло и е нещо страшно,щеше да ми отреже сухожилието на крака!!Така, че чукайте на дърво да не става, и затова презастраховането не е лошо нещо!!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Асен Евгениев

То сакатлъци винаги могат да станат, дори и при по-дебело стъкло от необходимото. Колегата пита
за оптимална дебелина, иначе колкото повече, толкова повече.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kdravia

За 120 литра 6-ицата ще е идеална,но за негово успокоение,може да си сложи и 8-ица.10-ка ще бъде прекалено вече.
Пести се от неща,които купуваш ежедневно,а не от тези които вземаш веднъж,и се незнае кога ще е другия път. :coffee:
Лично аз имам 100/30/50в-150л.,от 6-ица и без разпънка в средата,раздува 1 см.
Докато има шарани,ще има и рибари!

iams

Много благодаря на всички за отговорите :) и каква дискусия се е заформила докао ме е нямало :) Убедихте ме за 6-цата, само сега трябва да намеря къде другаде да го поръчам, за да не ми излиза двойно. Наистина и аз съм на мнение че за такова нещо не трябва да се пести, трябва да е добре направено, но никак не съм навита да давам излишни пари на вятъра ей така (както те ми казаха 120 лв) ..

Similar topics (5)

1405

Публикации: 53
Прегледи: 17240

36865

Публикации: 14
Прегледи: 9888

59424

Публикации: 0
Прегледи: 2810

26445

Публикации: 33