• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 09:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

EHEIM 2229 Wet/Dry - засмукава въздух

Започната от starlux, 12.06.2010 19:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Alexfield

На клипа видях един проблем и чух още един.
1. Вижда се как маркуча е доста прегънат. Може водата да минава през него, но дори да е така това ти намалява дебита и е възможно в един момент съвсем да се прегъне. Трябва да го оправиш по някакъв начин. Например обърни маркуча, така че прегънатото да се падне горе при аквариума и се погрижи да не се прегъва повече така.
2. От това, което се чува, мога да ти кажа, че в канистъра няма достатъчно вода и той не може да завърти изобщо.
Ето какво може да направиш:
1. Изливаш всичката вода от канистъра.
2. Слобяваш всичко и НЕ го включваш в контакта.
3. Отвиваш горе при аквариума маркуча на флейтата, която връща вода в аквариума.
4. Засмукваш яко от там с уста. Трябва да тръгне водата по другия маркуч към канистъра.
5. Завиваш маркуча обратно към флейтата. През флейтата трябва да започнат да излизат много въздушни балончета.
6. Чакаш докато балончетата спрат да излизат и включваш канистъра.
7. Разклащаш го в четитите посоки: напред, назад, ляво и дясно в продължение на минута-две докато спрат да излизат балончета.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

iek

+1, само след 4. оставям маркуча в една кофа докато потече вода.

starlux

Здравейте,незнам дали от много отваряне и затваряне,филтъра заработи нормално,но мисля че не бях го обезвъздушил добре.Искам да благодаря на всички колеги които ми дадоха съвети и  най-големи благодарности  на колегата  Caxapa който на два пъти ми прати частите за филтъра от Австрия.Големи благодарности на всички   *thanks    
: 23.07.2010г 20:08ч
Малко снимки на аквата.

Similar topics (5)

54966

Започната от Marky

Публикации: 8
Прегледи: 4721

24119

Публикации: 13
Прегледи: 10797

20978

Публикации: 5