• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 12:54

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

450 л.

Започната от joro1981, 19.06.2010 20:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

joro1981

19.06.2010 20:59 Last Edit: 02.07.2010 19:31 by joro1981

Ето и още снимки.....
http://picasaweb.google.bg/joro1981/jtIJFK#
Пийте червено вино за да сте здрави, а здравето е нужно за да се пие ракия !

Асен Евгениев

Вече си е истински цихлидарник. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

vasso

Изглежда перфектно, само да го запазиш така! *DRINK*

Bolta

Браво , колега !
Много добре изглежда , доста свежо .
Завиждам ти /в добрия смисъл на думата/ за аквариума . И обитатателите са страхотни .  *THUMBS UP*

anasarka

Браво прекрасен аквариум. На растението в лявата част на аквариума не му ли липсва нещо.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

ogogogo

Липсва му Калии май
И най-дългия път започва с една крачка!
http://i629.photobucket.com/albums/uu14/ogogogo_photo/1-11.jpg

anasarka

Цитат на: ogogogo - 20.06.2010 09:34
Липсва му Калии май
И аз си помислих така или калий или желязо (с това пожълтяване малко на хлороза ми прилича) но като не съм сигурен.
КОЛКОТО И ДА Е БЪРЗА СВЕТЛИНАТА ВИНАГИ ПРИСТИГА ВТОРА, МРАКЪТ ВЕЧЕ Я Е ИЗПРЕВАРИЛ.

nikolaytoshev

Според мен е липса на Fe (желязо) и К (калий), тъй като виждам доста жълти листа по растенията, а има и дупки по листата.

joro1981

Нямам абсолютно никаква идея дали липсва нещо. Наистина листата на този анубиас са доста по тъмни от на останалите. Но те си бяха такива още когато го купих.  Да отрежа ли листата които са пожълтели или имат дупчици ? Никога не съм добавял някакви допълнителни елемнти. Ако добавя желязо и калий ще навреди ли на рибите ? Как го продават и как се дозира ?

anasarka

Цитат на: joro1981 - 20.06.2010 10:21
Нямам абсолютно никаква идея дали липсва нещо. Наистина листата на този анубиас са доста по тъмни от на останалите. Но те си бяха такива още когато го купих. Да отрежа ли листата които са пожълтели или имат дупчици ? Никога не съм добавял някакви допълнителни елемнти. Ако добавя желязо и калий ще навреди ли на рибите ? Как го продават и как се дозира ?
Всъщност листата са пожълтели на места. За калий аз слагам калиев сулфат има конвертор на торовете някъде из форума да си го сметнеш. За желязо не съм торил още но като видя признаци мисля да си взема ампулки тотхема (железен глюконат) от някоя аптека.
: 20.06.2010г 10:10ч
На рибите неби трябвало да навреди торенето, (макар че професора по фармакология се повтаряше дозата прави отровата) ако се дозират правилно. За това дали да ги махнеш трябва според мен сам да прецениш като почнеш да ториш по-слабо увредените листа би трябвало да се възстановят. Тези които започват да умират ги махни.

vladi35

здравеи аквата есупер,даи малко инфо-груд-мм,литри,осветление,филтри,...тн,ако можеш да го запазиш така чист щее супер *THUMBS UP*

joro1981

170 x 50 x 60
2 китайски помпи които вървят с аквариума + Тетратек 1200
4 х 25 w Силвания гролукс + 2 х 40 w Хаген Aqua-Glo
Грунда уж е кварцов (поне за такъв го купих)

11 дискуса, 1 черен нож, 4 рамирези , 6 Botia macracanthus, 2 Botia histrionica , 2 Botia striata , 3 звездни анцитруса , 6 воални анцитруса , 1 Hypancistrus L066 , 4 стъклени сома , 6 тетри кардинал , 6 черни неона , 6 сини неона , 6 медни неона , 6 розово данио  8-)

Асен Евгениев

Ножът не ти ли прави поразии?
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

joro1981

Цитат на: akapulko - 20.06.2010 15:23
Ножът не ти ли прави поразии?

Никакви.

joro1981