• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.06.2025 19:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Може ли?

Започната от gtasho, 25.05.2010 22:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gtasho

Искам да си купя 2 скариди най-обикновени . Та въпросът ми е дали ще могат да съжителстват с 3 гупита 1 данио и 1 калихт? Дали рибките ще ги дразнят? Аквариума ми е 32 литров?

bicho1976

Ако са малки (скаридите)ще ги хапнат.Аз ги гледах с гупи но имаше доста мъх и оцеляваха,повечето.

gtasho

А кои ще ги хапне ? И ако са полово зрели или големи дали пак ще ги закачат?

nikolaytoshev

Аз залагам на този приятел:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi42.tinypic.com%2F59rab.jpg&hash=57dc1da09b73ad3ca81f17826929849b3bc5dcd3

gtasho

По принцип калихта ми още е много малик към 4, 5 см но няма да рискувам тогава.

Асен Евгениев

Вземи си 2 бр. Макробрахиум и ще можеш да ги гледаш с рибите си.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

tomatomov197

Аз в общия имам аманови скариди и рачета, живеят с много видове риби и няма проблеми.  Има много растения и камъни обаче-    
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

gtasho

И аз като си направя, аквариума джунгла тогава мога да се помъча.И мерси за отговорите *thanks !

Desmoria

Калихта като поотрасне, със сигурност ще им види сметката. Гупите основно ги тормозят само, за това е хубаво да имаш много растения, нодори и тогава не е гаранция, че ще ти оцелеят бебетата на скаридките.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

bluefire

за бебетата незнам ама аз имах прецедент     :-D  при наличие на крибензиси, апистограми , калихти,боция  бета и 4 даниота  една скарида ред чери  беше оцеляла сигурно над 4 месеца    *dontknow* 

jokolin

Макробрахиум,ако си вземеш няма да имаш проблем.

Similar topics (3)

51709

Публикации: 4
Прегледи: 3587