• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

06.07.2025 22:25

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Искам да си поръчам 100 литров аквариум.

Започната от amaru_shakur, 05.10.2007 14:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

amaru_shakur

Понеже не разбирам от аквариуми и как се правят, какво трябва да знам за един 100 литров, за да съм сигурен, че ще е надежден и няма да се отвори като го напълня. Как дтрябва да е направен. Обяснете ми. Ще го поръчам от един Зоо магазин за 45 лева. Просто ме е страх, щото съм начинаещ, а това е много вода и само силикона я задържа.

winnerkn

Еми щом ще го поръчваш, а няма да го правиш сам се остави в ръцете на майстора, който ще го прави. От тебе зависи да му сложиш подложка и да му осигуриш достатъчно здрав шкаф.
П.С. Цената е доста приемлива. Сподели от кой зоомагазин ще го поръчаш.

}|{opukc

Цитат на: amaru_shakur - 05.10.2007 14:08
Понеже не разбирам от аквариуми и как се правят, какво трябва да знам за един 100 литров, за да съм сигурен, че ще е надежден и няма да се отвори като го напълня. Как дтрябва да е направен. Обяснете ми. Ще го поръчам от един Зоо магазин за 45 лева. Просто ме е страх, щото съм начинаещ, а това е много вода и само силикона я задържа.
За 100л го поръчй поне от 6мм стъкло, че за 45лв ми се струва, че ще го направят от по-тънко.

amaru_shakur

Цитат на: winnerkn - 05.10.2007 15:42
Еми щом ще го поръчваш, а няма да го правиш сам се остави в ръцете на майстора, който ще го прави. От тебе зависи да му сложиш подложка и да му осигуриш достатъчно здрав шкаф.
П.С. Цената е доста приемлива. Сподели от кой зоомагазин ще го поръчаш.

Във Варна от един Зоомагазин в Базар "Левски". Човека изглежда пекан. Прави аквариуми но не видях там 100 литров и затова питам тук за да знам какво да очаквам. Той дори ми каза за този форум е регистриран тук.

Barbus

Добре дошъл градски. *DRINK*Регистриран е ника му е Valevbg.Не се притеснявай добре ще ти го направи.
We hold each other closer, as we shift to overdrive
And eveyrthing goes rushing by, with every nerve alive
We move so fast it seems as though weve taken to the sky
Love machines in harmony, we hear the engines cry.

amaru_shakur

Не се притеснявам от това колкото от неизвесността за мен от толкова много вода в един лепен съд. Аз аквариума ще си го поръчам от него защото изглежда пекан и винаги одговаря на тъпите ми въпроси като наченаещ. Личи си, че обича рибите. Аз както казах не зная нищо и как силикона издържа налягането не ми е ясно. Просто има доза страх от това, защото имам един аквариум от 60 литра и не знам какво е още 40 от горе.

DSS

от голяма важност е мястото където ще го сложиш. Трябва да е на абсолютна равна плоскост. За предпочитане е да има стереопор отдолу. Но все пак аквариума ти не е много голям. Аз кат слагах моите 500л и майка ми не можа да спи 1 месец докато баща ми не застрахова апартамента от наводнение. :-D
П.П. Добре, че го направи, че скоро валяха едни буци град в Казанлък и изпомляха всичките стъкла на терасата и застраховката имаше смисъл. Но на аквариума за сега му няма нищо да чукна на дърво. :-)

patter

Не се притеснявай от силикона а от стъклата :-)
Самия силикон държи здраво. Почити винаги проблемите с аквариумите са от счупени стъкла а не от поддал силикон.

Проблема на стъклата е че не издържан на огъване и усукване. Ако аквариума не е нивелиран добре, или повърхността на която лежи не е гладка или не е правилно оразмерен (и оребрен) стъклата не издържат на напрежението и се пукат/трошат.

По-горе са ти написали, но да повторя:
- подложи под аквариума нещо. За препоръчване е студиопор (май не се пише така). за 100 литра ще ти свърши работа и този който го продават за изолации - около 5-8 милиметра е.
- хубаво е аквариума да легне на колкото може по-голяма повърхност. (имам предвид повърхността под дъното на аквариума - не е добра идея например да го сложиш на две летви в двата края а посредата да 'виси' )
- нивелирай колкото се може по-добре
- бъди сигурен че шкафа (или каквото си си намислил) ще издържи на тежестта
- като слагаш аквариума провери внимателно дали няма някое камъче или паднала под дъното
- като му слагаш грунда по-внимателно (не изсипвай с кофата от високо)

Това е.

Със сигурност и продавача ще ти ги каже тези неща :-)

}|{opukc

ЦитатНе се притеснявам от това колкото от неизвесността за мен от толкова много вода в един лепен съд.
Не се коси, 100л. не са чак толкова много. Трябва ти здрава повъхност на която да лежи и подложка от стиропор отдолу. Аз имам един 120л, който не е нивелиран дори и е върху щкафче за обувки. Само е подложен.
Като мина покрай него дори и от въздушната струя се клати. :-D *ROFL*

Тони

Какви ще са размерите на аквариума
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

amaru_shakur

NZ Най вероятно оптимано най-подходящите.

Giorgio_Armano

за 100 литров аквариум мога да ти дам цена 100 лв
толкова ще ти струва ако си го поръ4аш при мене
АКВАРИУМИ,ТЕРАРИУМИ,СИСТЕМИ ЗА ГАРА РУФА,СЪМПОВЕ и ВСИЧКО ОТ СТЪКЛО
Качество по добро от цената.
тел.0899007268

tonino

nikolay0876

Цитат на: tonino - 26.05.2010 11:06
*CRAZY* погледна ли това ?
Публикувано на: 07.10.2007г 23:11чПубликувана от: amaru_shakur
А пък цената беше 0.15 лв на литър, при една негова по предна обява. Някакси не се връзва.

stenli

Предполагам цената от 15ст е за съдове около 10л. Просто обявата е доста непълна. Човека предлага аквариуми до 1500л, е как 15ст на литър? *CRAZY* Друг е въпросът, че 1лв/л е мнооого. Уж подбивахме пазара, а той направо го изби.

Similar topics (5)

12603

Публикации: 20
Прегледи: 11423

48229

Публикации: 6
Прегледи: 3715

11596

Публикации: 62
Прегледи: 18867

41472

Публикации: 1