• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 08:47

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Riccia fluitans

Започната от gecatax, 25.05.2010 11:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gecatax

Здравейте,
искам да питам хората който имат ричия и я ползват като подводно растение, а не като плаващо как я задържат?
Аз имах налична мрежа от тази за мазилки, взех едно парче и върху него сложих горе-доло плътно ричия после му сложих още едно отгори и ги заших едно за друго, така направих 10 парчета обаче едното стана много гъсто и красиво(както искам) обаче другите не са гъсти а на парчета което не ми харесва защото се вижда мрежата.Снимки по късно както и новата визия на аквариума.
Поздрави!

-250л.

piterd

Привет колега gecatax,
Аз също я задържам като теб. Мрежичката която ползвам обаче, е по нежна от тази за топлоизолация. Обличал съм си няколко камъка. След време при добро осветление и скромно торене и умерено СО2 (при мен поне ) ричията постепено си покри мрежичката (около 2 месеца). В някой места, където има сянка, или по слаба светлина, мрежичката все още се вижда. Явно равномерното израстване зависи от осветеноста. За по добра визия, можеш и да прикриеш някой от тези участъци с допълнителна  декорация.
Поздрави и успех с хобито.

gecatax

Цитат на: piterd - 25.05.2010 11:36
Привет колега gecatax,
Аз също я задържам като теб. Мрежичката която ползвам обаче, е по нежна от тази за топлоизолация. Обличал съм си няколко камъка. След време при добро осветление и скромно торене и умерено СО2 (при мен поне ) ричията постепено си покри мрежичката (около 2 месеца). В някой места, където има сянка, или по слаба светлина, мрежичката все още се вижда. Явно равномерното израстване зависи от осветеноста. За по добра визия, можеш и да прикриеш някой от тези участъци с допълнителна  декорация.
Поздрави и успех с хобито.

Да се надяваме да стане.Евентуално ще нахвърлям камъчета където се вижда и пак ще стане, беше ми интересно вие с какво я хващате.

-250л.

kdravia

Цитат на: gecatax - 25.05.2010 11:39
Да се надяваме да стане.Евентуално ще нахвърлям камъчета където се вижда и пак ще стане, беше ми интересно вие с какво я хващате.
Здравей колега,аз също като колегата съм облякъл камъни.Първоначално бях сложил някаква мрежа от картофи,но не беше еластична и тогава взех такава за баня,ако се сещаш за какво ти говоря.Тя е нежна и еластична.
Докато има шарани,ще има и рибари!

tomatomov197

Аз си купих някакъв модел ричия дето не изплува, не им повярвах много в магазина, но наистина стои на дъното.  Засега стои в бебешкия аквариум, защото в големия се мести по дъното от течението :-)
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

valnata

Цитат на: tomatomov197 - 25.05.2010 17:48
Аз си купих някакъв модел ричия дето не изплува, не им повярвах много в магазина, но наистина стои на дъното.  Засега стои в бебешкия аквариум, защото в големия се мести по дъното от течението :-)

Можели да кажеш кой е магазина да си взема и аз. Аз имам ама стои горе :-(, а днес пуснах един скаридарник и тази която потъва ще ми свърши идеална работа.

gecatax

Aз сега правя един експеримент 7л. аквариум с ричия на дъното сложен на западна тераса да го пече следобед и 2 бутилки с мая като накрая съм сложил филтър от цигара (впрочем 2-те бутилки като надуят ела да видиш какви са "ситни" мехурчетата,този начин нестава за повече от 1бал/сек.)
Ако ричията тръгне така на терасата това 7л. става скаридарник и аз да имам един  :-)
И аз искам магазина на от където си я купил тази ричия дето седи на дъното да не е някакъв моносолениум.
Поздрави!

-250л.

tomatomov197

не знам какво значи моносолениум. магазина е една барака до Нептун на светофара.

gecatax

Цитат на: tomatomov197 - 25.05.2010 18:58
не знам какво значи моносолениум. магазина е една барака до Нептун на светофара.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftropictank.com%2Fresim%2Fa16.jpg&hash=9f62e4bceda155705ed6ce0fff1bc96b62d767d1

-250л.

kdravia

Цитат на: tomatomov197 - 25.05.2010 18:58
не знам какво значи моносолениум.
Ами дай снимки,да видим тази подводна ричия.

tomatomov197

е, ричия не си ли виждал?  просто не изплува нагоре.

valnata

Знам я тази барака. :-D Тези дни ще мина да си взема. *THUMBS UP*

kdravia

Цитат на: tomatomov197 - 25.05.2010 21:29
е, ричия не си ли виждал?  просто не изплува нагоре.
Колега,не се бъзикам с теб.Просто ми е интересно,това трябва да е някакъв друг вид. *dontknow*

gecatax

Ето и снимките ясно си личи как едната мрежа е много по-плътна от другата:

-250л.

kdravia

Ако можеше мрежата да е зелена,а не бяла,ще бъде супер. *THUMBS UP*

Similar topics (3)

39003

Започната от murkata86

Публикации: 3
Прегледи: 2341