• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

22.07.2025 09:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Подуто коремче-Калихт.

Започната от pezevemec, 11.05.2010 19:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pezevemec

Добър ден, имам едно въпорсче, може да е малко тъпо, но все пак да питам... (не намерих инфо за това)

Значи имам 2 само Калихт, и двата ги купих по едно и също време (4-5 месеца) и бяха г/д еднакво голями.От месец на сам забелязвам, че на едното сомче му се е подуло коремчето и изобщо не расте....другото става 2 пъти колкото него..

На какво може да се дължи това?!

Благодаря предварително!!!!

LuDiQa

Ами даи инфо за аквариума и ще ти кажем  :-)
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

pezevemec

Аквариумът е 60литра.

Има живи растения, попа с  филтър.

Рибки, около 14-16 гупи и 2 хелера + двете сомчета Калихт.

LuDiQa

Сигурно искаш да кажеш Помпа и филтър. Ами ако е възможно и снимка на калихтите. И при мен се беше случило така с хелери от 100-тина хелерчета имаше 2 3 които си останаха малки (недоразвити  *JOKINGLY*)
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

nikolaytoshev

Първо искам да те попитам колко литра ти е аквариума и колко рибки имаш вътре?

А друго нещо да си забелязал, като:
загуба на апетит,
промяна в поведението или
някакви други външни белези по тялото му.

Пусни и снимка за видим да не би да е болен.

pezevemec

Цитат на: nikolaytoshev - 11.05.2010 20:05
Първо искам да те попитам колко литра ти е аквариума и колко рибки имаш вътре?

А друго нещо да си забелязал, като:
загуба на апетит,
промяна в поведението или
някакви други външни белези по тялото му.

Пусни и снимка за видим да не би да е болен.

Писал съм колко литра е аквариума и какви рибки имам в него :]]

Само да се заредят батериите на фотоапарата и ще го снимам..

*Не, не съм забелязал загуба на апетит, яде си нормално.
*Промяна в поведението няма.Леко се различава от др., защото е по-светъл, но не смятам, че това е проблем, просто различно оцветяване

NO CARRIER

Възможност да е женска с хайвер?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

nikolaytoshev

Значи няма за какво да се притесняваш щом няма загуба на апетит и промяна в поведението. Все пак не всички риби стават еднакво големи.
Аз имам 2 калихта, но единия си остана малък. Не знам защо, но най-вероятно заради лекото гръбначно изкривяване.

P.S. Извинявам се, че не съм видял горния ти пост, в който си упоменал за литража и рибите в аквариума ти.

MAKAPOB

Извинявам се, че пиша в старата тема, но имам въпрос относно подуването. Ако наистина сомчето е женско какво трябва да правим в случай, че има подуване ?