• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 14:43

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Рецепти за манджи

Започната от NO CARRIER, 20.09.2006 16:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vasso

Хах, всъщност не беше лош обаче бях предубеден.

NO CARRIER

И аз бях предубеден към панираните свински ташаци, ама се оказаха супер деликатес.  *CRAZY*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

lz3cv

Цитат на: NO CARRIER - 22.04.2010 01:24
И аз бях предубеден към панираните свински ташаци, ама се оказаха супер деликатес.  *CRAZY*
Едно врме като ученик си карах летните ваканции на село. Дядо ми 35 години е работил в свинеферма. Там като почне кастриране на прасетата "бели бъбреци" ( да не казвам ташаци ) имаше с кофи. Колко съм изял от тях не мога да сметна просто :)

miTko

Цитат на: митко - 21.04.2010 23:29
Че какво му е на октопода,супер вкуснотия си е .
И аз съм ЗА октопода, обаче много са му сръчни пипалата и бърка дълбоко в джоба... ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

gipsa

Иначе не е трудно да отидеш да си го уловиш.В България не съм ловил , но в Гърция сме ловили.  *THUMBS UP*

Асен Евгениев

Цитат на: lz3cv - 22.04.2010 11:44
Едно врме като ученик си карах летните ваканции на село. Дядо ми 35 години е работил в свинеферма. Там като почне кастриране на прасетата "бели бъбреци" ( да не казвам ташаци ) имаше с кофи. Колко съм изял от тях не мога да сметна просто :)
Белите бъбреци са класика в жанра! *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Raven

И аз съм фен на специалитета, доста съм хапвал от него :-)
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

митко

А аз за съжаление не съм опитвал.11 години бях сервитьор, и какво ли не съм ял ,но за мен от морските дарове няма по убаво.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

lz3cv

Охлюви по моряшки

Продукти за 8 порции:

1 кг охлюви
1 чаша дребни лукчета
1 чаша нарязани гъби
2 глави лук
8 лъжици мазнина
1 чаша червено вино
15 зърна черен пипер
връзка магданоз
сол

Начин на приготвяне:

Охлювите се измиват в три води, защото често в тях има пясък. Варят се един час в подсолена вода и се изважда месото от черупките.
Лукчетата се попарват във вряла вода и ги оставят да се отцедят. Гъбите се поръсват с брашно и след 5 мин. се измиват, подсушават и нарязват. В 4 лъжици мазнина се запържват лукчетата и гъбите.
Лука се нарязва на филийки и отделно се запържва с останалата мазнина. Прибавят се извадените охлюви и се посолява. Налива се чаша вино и чаша бульон, в който са врели охлювите. Щом кипнат бульона и виното, се прибавят лукчетата и гъбите заедно със зърната черен пипер.
Ястието се похлупва и се вари на бавен огън, като гледате остане малко сос. Преди да го свалите от огъня, поръсете със ситно нарязан магданоз.

( В нашия случай малките лукчета бяха заменени с перца зелен лук, останалото е същото - и виното и гъбите и др.)

Uploaded with ImageShack.us

_777_

lz3cv,нищо лично но много се посмях на името на рецептата. *ROFL*Както казват турците-"Нерде морето,нерде охлвите"?Доста странно звучи! ;-)Да беше октоподи или скариди по моряшки.............ама баш охлюви. :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Асен Евгениев

Оригиналната рецепта е "Рапани по моряшки". :-P

lz3cv

О, изобщо не съм се замислял - така я намерих в нета, така я писах тук. Вярно е, че нямат много общо морето и охлювите. Като изключим това, че и по морето има охлюви :)

Mup0

дайте няколко добри рецепти за скариди :) маика ми ще си идва от морето и поръчах да вземе малко :)

barabata

Преди години бях готвил едно ястие което уж беше нещо арабско.
От сварени картофи се прави пюре, от сварен ориз се прави пюре и се смесват 1:1.
От сместта се правят кюфтенца и се ползват за плънка нещо с кайма, сирене, кашкавалче и т.н.
Някой правил ли е нещо подобно и има ли разни вариации на темата да разнообразя малко ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Асен Евгениев

Лазаня
Кори от брашно и яйца /яркожъртия цвят се дължи на домашните яйца/
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

Сос от кайма, домати, гъби, лук, моркови, чер пипер, босилек, магданоз, дафинов лист, сол

В тавата се слагат кори, отгоре сос от този горния, сос "Бешамел", настърган кашкавал /щото няма сирене "Пармезан"/ и пак кори ...

и във фурната

Лазанята стана божественярска, менюто включваше още студена бира и футбол /Аржентински резил/. *THUMBS UP*