• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.08.2025 15:30

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети

Започната от hristo_kazarmov, 07.03.2005 16:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Legion

е сега ме запали започвам да търся

Nemo

Legion
не си прав , знаеш ли колко пъти ми се е случвало женската да хвърли хайвера преди да махна преграда.  8)
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Legion

Най-вереоятно не съм   oops Не ми се беше случвало пък и никъде не бях чел чел за подобен проблем  oops

AQUASAUR

Съгласен съм с Живко и Немо - и аз съм имал такива случаи...,
както и женска цихлида да си хвърли "самостоятелно"(индивидуално) хайвера...:idea:
което не означава, че това е "всеобщо правило"... :!:
просто когато човек пробва нещо( достатъчно дълго и при различни варианти на ситуацията)...,
нормално е да се натъкне на някой "частен случай"...  :D
А пък дали всички такива "странности" е възможно да ги има написани и "класифицирани" някъде... - едва ли  :wink:
Както и, че всичко "написано по книгите" и "някъде"... - едва ли е eдинствената и 100%-ва истина... :wink:

Legion

:book  :deal  :book

Единствено ме е яд че като бях в Испания  до преди месец в едно магазинче  имаше чисто бял мъжки за мизерните 12 евро и докато се върнах с парите някой ме беше изпреварил :cry:  :cry:  :cry:
А в България в магазинчетата ми казват (в София на повече от 1 място)бели бети не съществуват :bash  :cranky  thumbdown има жълти но бели не niger Егати туземците

Nemo

rofl  rofl  rofl ти какво ги слушаш , те могат да кажат много работи .тва че те не са виждали е друг въпрос
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Nemo

Да не отварям друга тема ще пиша тук.

След колко време почват да се оцветяват малките рибоци ? :?
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Живко

Цитат на: "Nemo"Да не отварям друга тема ще пиша тук.

След колко време почват да се оцветяват малките рибоци ? :?

време.
много субективно.
по-скоро се оцветяват като се оформят добре и излезнат от детския размер.
Никой не се е родил научен.

Legion

При мен kъм 2-3месец тогава можеш и да си направиш подбор на индивиди които да си оставиш.При някои малки се получава някакво оцветяване още първия месец,но после сменят цвета си.
Някой знае ли каде може да се намерят от другите групи бетти Betta picta,Betta taeniata,Betta unimaculata  абе въобще нещо различно от Betta splendens

Nemo

еми до скоро ( скоро скоро 1 2 месеца) в дискус им бяха пратили по грешка една бета imbellis
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

Атанас Казаков

В момента имам около 20 чифта различни мутационни форми на /Betta Splendens-Crown Tail, Double Tail, Copper, Super Delta/, различни цветове.

AQUASAUR

Иво, случайно попаднах на тази снимка в нета:

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fuo.tdsuo.com%2Fgallery%2Falbums%2Fnormal%2F_MG_4693000032.jpg&hash=063156c3da7195d68b4f137f1e24384b715cb41b

Е, не е съвсем "бяла" тази бета...,но с "леко" Фотошопване -
можеш да си я издокараш в любимата тоналност... :D
Пък може да се окаже,че Казакови имат и точно такива... :P

Атанас Казаков

Ами имам един чифт точно такива, но мъжкият е чисто бял и е Double Tail !!!

Legion

Цитат на: "Атанас Казаков"В момента имам около 20 чифта различни мутационни форми на /Betta Splendens-Crown Tail, Double Tail, Copper, Super Delta/, различни цветове.
Туй не са мутационни форми а фенотипни прoяви.А от къде имаш бели бети човек убивам за бяла бета като на снимката  moderator  pop

AQUASAUR

Иво, едвам се въздържах да не взема единствения чифт такива бети от Казакови... :!:
Виждам,че си им голям мераклия... :P  и после щеше да ми се сърдиш... :twisted:
Затова пък си избрах най-хубавия чифт от "Betta Splendens-Crown Tail"
и то най-вече,защото синовете ми ги харесаха и сега ще се пробват уж да ми "произвеждат бети"...
срещу нова "геймърска" видеокарта на компютъра  :idea: :lol:    

А ти не се помайвай много, щото беше наистина само един чифт и то какъв... :shock:  :P