• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

30.07.2025 04:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Черен нож???

Започната от manolito, 29.07.2006 00:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Добавих и това, благодаря.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

WaTeR_bOy

09.06.2008 22:27 #16 Last Edit: 09.06.2008 22:29 by WaTeR_bOy
Добави и че, са чувствителни към лекарства усобено за ихтио.Е ако искаш и смяташ че, е важно!

Гупичка

Здравейте,за да не отварям нова тема реших  да пиша тук!Една приятелка има малък черен нож около 6 см в 40 л. аквариум!Ако може да попитам тези риби като се гледат в малки аквариуми не остават ли джуджета?  *dontknow*

vasso

Аквариумът със сигурност не е подходящ.Независимо дали рибата ще спре развитието си или не ще се чувства зле в него. По-добре е да го продаде.Черният нож става доста голям - и по 30 сантиметра съм виждал. :-)

Гупичка

Еми утре ще поговоря с нея пък не вярвам да го продаде, защото черния нож и е любимата риба в аквариума!

Асен Евгениев

Тогава да смени аквариума с по-голям.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Malcho

Здравейте, преди седмица и аз си взех черен нож, страхотна риба, сега само заради еня ще си взема по-голям аквариум.
Забелязах обаче че от едната страна на тялото и се появиха някакви бели налепи....... за съжаление не мога да пусна снимка, нямам фотоапарат. Не са бели петна ами по-ското нещо бяло висящо. Ако някой може да ми каже какво е това.

asen76

Наскоро си взех 4 рибки черен нож.От началото нямаше проблеми с тях и за 2 дена всички умряха.Хранеха се нормално бяха активни вечер.Нямаха видими симптоми за някакво заболяване.Немога да си обясня от какво може да стане това.Някой може ли да ми даде информация за някакви болести.Във водата имаше лекарство Бактопур сложихме го еднократно и на третият ден сменихме 50 % от водата.Възможно ли  е лекарството да не им е понесло?
: 07.03.2010г 03:03ч
Наскоро си взех 4 рибки черен нож.От началото нямаше проблеми с тях и за 2 дена всички умряха.Хранеха се нормално бяха активни вечер.Нямаха видими симптоми за някакво заболяване.Немога да си обясня от какво може да стане това.Някой може ли да ми даде информация за някакви болести.Във водата имаше лекарство Бактопур сложихме го еднократно и на третият ден сменихме 50 % от водата.Възможно ли  е лекарството да не им е понесло?

vasso

Не си дал никаква информация за аквариума! 4 ножа се гледат в огромен аквариум! Пиши какви са били условията. :-)

asen76

nikolaytoshev

1. Колега, колко ти е голям аквариума?
2. Какво количество от лекарството си сложил вътре?
3. Каква е температурата, която поддържаш в аквариума?
4. Какви укрития имаш в аквариума си за тези риби?
5. Какви други риби има в аквариума ти?

sandokan

и ас имам такв и тои тека се крие   тека че няма проблем

vasso

Cunt

да не пускам нова тема реших да питам тук . В момента гледам в аквариум 120л. 2 пангаса 2 макропода 3 анцитруса и 2 калихта  всички засега са малки защото са купувани наскоро само макроподите са стари кучета :) размерите на аквариума са 90-30-50 та въпроса ми е мога ли да си взема 2 черни ножа или ще им стане пренаселено , понеже знам че пангасите и калихтите че даже и анцитрусите в някои случаи растат доста , иначе укрития има доста :)
120л 90 х 30 х 60(височина)  гледам 2 пангаса 2 макропода 2 калихта 3 анцитруса

tomatomov197

Аз моя нож вчера го подарих, защото порасна и взеха да изчезват рибки  :-(   За година и 2-3 месеца стана към 28 см.   Иначе съм виждал 50см.   но трябва да се гледа в подходящи условия.  А нагоре четох , че били с малки усти. Точно обратно- доста големи усти и силна захапка, трошеше таблетките за сомчета :-)  През деня излиза рядко , броди нощем.  При мен изчезваха само новите риби, тези които съм вземал преди година - не закачаше, дори и неонки.  И най-много обичаше мъжки гупи, примерно вземам 3 и за 3 нощи изчезват. Колкото и да го харесвах , като ми изчезна бетата го махнах.
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.