• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия.

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

Main Menu

За рибарите

Започната от EviL, 11.03.2005 18:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dido

Цитат на: Живкомале Дидо още малко и рецепта за приготвяне на кефал ще пратиш.:lol:
мене не можеш да ме убедиш.изял съм достатъчно и от двата вида.  :wink:
пък и няма смисъл,защото вкус другар няма.
пък и в крайна сметка,говорим за немиришеща мряна :lol: и немиришещ кефал.
за това,че понякога мряната може да мирише съм съгласен.също съм съгласен,че и кефала може да мириша.
доста често съм ловил кленове и от гъза им течат водорасли.
а кефала въпреки месното си меню,особенно когато е голям,често си похапва и треволяк и всякакви плодове.
все пак не е хишник,а е всеяден.лови се на всекакви гадости.
аз съм седящ рибар.мятането с блесна е занимание,което не ми харесва особено.не изпитвам почти никаква тръпка дори и да ми удря на всяко трето замятане.е, почти не изпитвам. :D
може би за това изобщо не уважавам кефала. :cry: надявам се,че не те засягам.разбирам,че си му голям фен.
ловя го от време на време като неще друго,на плувка от кочанка на царевица и на различна стръв,но го давам на баща ми аз не го ям.
аз почти не ям риба.

Жалко, няма да стигнем до консенсус ;-) Аз съм от скитащите рибари и в 90 % от походите ми ловя на воблер и блесна. За мене няма по-голям кеф от това някой кефал да ми скочи трупешката на воблера.

Живко

а за мен кефа е между шавара,с макара на плувка или телескоп с ластик,да се боря с 3-4 кг. шаран.
идеал за телескоп за плувка:
-шест метров карбонов "викинг",с плетките му и всички салтанати за якост.акция-вери стронг.
падам си и по мачовите пръчки.
дънарките да са годни за исъра и за дунав.пръчки под 200-300 гр акция...
Никой не се е родил научен.

AQUASAUR

Живко, това за телескопа и мачовите пръчки напълно го споделям... :P
И ако някой път уредиш един такъв емоционален риболов на по-читав гьол
(че нашите тука около София са бая "отарашени")...
то пръв мераклия съм да ти гостувам... :lol:
А каква "тръпка" преживях веднъж с 8 метравия ми корбонов "GARBOLINO"... :shock:
убеден съм,че никой не я е изпитал... :idea:
Беше преди 2 години(30.ІХ) на платения гьол в Негован...
Шаранът не кълвеше...и дакато си "чешех крастата"...предимно с по-дребната риба...
така забих "пряко" телескопа в провисналия далекопроводен 20 000 волтов кабел...
Та оттогава, онези мижави 220 волта по градската мрежа,
с които често си "общувам"...я заради спукан нагревател в аквариум...
я заради прокъсан кабел на потопяема помпа...
ми действат само като "приятен гъдел"...

Искам да попитам нещо и Всичките мераклии за "излета в Троянско"...
Някой сериозно проучва ли и възможността да се съчетае това събитие с макар и кратко риболовстване... :?:
Щото ми се върти една идея...:idea:
Кимбайците казаха,че (само да разберат къде ще сте...),може и да Ви изненадат...:evil:
и помогнат в "пресушаването" на дамаджаните...
Може и аз да се тропосам с тях...,но по-скоро за да сформираме един риболовен отбор на "Зоомагазинерите"...
срещу... виждам, че поне два други се заформят - на моите любимци - "модераторите" :D
и останалата членска форумна маса... :P  :lol:

Та ако Ви стиска... :D ...Давайте да видим... :!:  :?:

N.Nobs

Цитат на: AQUASAUR
така забих "пряко" телескопа в провисналия далекопроводен 20 000 волтов кабел...
Та оттогава, онези мижави 220 волта по градската мрежа,
с които често си "общувам"...я заради спукан нагревател в аквариум...
я заради прокъсан кабел на потопяема помпа...
ми действат само като "приятен гъдел"...

Аз не съм споделял това удоволстви,но имам приятел на който след такъв излет се наложи да му присаждат кожа по ръцете.От едно деликатно място :doctor

От тогава заобикалям далекопроводите отдалеч.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

AQUASAUR

Ами явно  приятялят ти просто не е бил "АКВАЗАВЪР" като мен... :idea:  :D
Аз само бях "леко поопърлен"...   :evil: , но най-горните 2 сегмента на телескопа дадоха фира... :wink:
сигурно, след отремонтирването му, ги пазят още в "НИКУЛДЕН" като "мостра"... :roll:
Но пък,както споменах, придобития от тогава "токов имунитет"...
си е направо "дар божи"... :!:  :lol:

Raven

http://ravenss.hit.bg/DSC01054.JPG

да се похваля какъв кефал ударих- 2.100 кг./мерено/
75 см.
ударих го на 4-5 метра дълбочина - голяяям кеф 8)

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Longanlon

бравос!

а аз утре ще ходя за риба за пръв път от няколко години  :D

niki_s

Браво РАВЕН.И успех на ЛОНГАНЛОН

Legion

Цитат на: ravenhttp://ravenss.hit.bg/DSC01054.JPG

75 см.

Mалеее тия дето аз ги вадя в реката са колкото опашката на тия дето ти вадиш :roll:  Ама така ще е докат не си направим и ние море :wink:
А и един въпрос вярно ли е че на морето може да се лови без билет с въдица де не с траулер :oops:

Legion

А днес метках на тежко в реката(Струма) и в свободното време гледах как 2 слънчатки се клецкат в плиткото :blush Та 1-та по голямата (според моя болен мозък женска) си бе избрала едно местенце осеяно с камани  и правеше кръгчета кат пияна линейка,като в края на всяка обиколка заставаше в центъра на импровизирания кръг след известно време  има нема половин бира(от 1галон) се появи един минятурен дон Жуан и почнаха да го правят  love рибешката :shock: миника заставаше под нея и се тресяха в ритъма на.... love и тъй има нема още полвин бира и един костур fish  :beer Накрая женската остана да пази лубовната квартира,а миника духна.Ръчках я с една пръчка има нема още половин бира време (но от стъклена ботилка )да видя дали ще избяга ама тя все се връщаше ph34r НЕВЕРОЯТНО  :blink  
Както и да е просто исках да го споделя с някой акварист tooth  :gi

Raven

Цитат на: Legion
Цитат на: ravenhttp://ravenss.hit.bg/DSC01054.JPG

75 см.

Mалеее тия дето аз ги вадя в реката са колкото опашката на тия дето ти вадиш :roll:  Ама така ще е докат не си направим и ние море :wink:
А и един въпрос вярно ли е че на морето може да се лови без билет с въдица де не с траулер :oops:

честно да ти кажа нямам представа за режима на риболов по морето,за Велека знам със сигурност че миналата година минаваха за билети ,но тя си е река  де ,па макар и устие.някои от морските във форума може да знае.
аз понеже съм много запален харпунджия но ми е ограничено времето за подводен риболов и за това като отида на море гледам да не се занимавам със странични неща,като риболов със въдица примерно :lol: него мога да си го правя и през останалата година.

и само да уточня че 2 кг. е доста голям кефал - те не стават много повече от това ,и да удариш нещо с тегло над 2 кг. е рядкост в подводния риболов и си е голям късмет и кеф- на мен ми се случва за първи път а доста оттдавна се занимавам с това хоби.
в язовирите и реките има шарани и сомове по десетки килограми ,но в морето няма толкова едра риба като обект на подводен риболов.
та затова се хваля толкова де,иначе на някои незапознат може да му се стори нищо две кила риба :lol:

обаче друго ми направи впечатление- морето е много мръсно ,и става все по мръсно- бреговата ивица е силно замърсена от отпадъци и дори и на такива пусти места на които аз ходя обикновенно на плаж - и там е заринато от пластмаса и наилон.
никои не си мърда пръста да събере боклуците- аз съм събрал и изгорил един камион боклук  сигурно за две седмици , но сигурно съм единствения луд които се потеше в жегата.всеки ходи на плаж ,и като си тръгне след него остава бунище.
въобще не знам докъде ще стигнем.

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Legion

2кг кефал искам и на мене да се случи thumpup аз и на половината ще се радвам.
:lol:
Ако си възмотен от мърсотията по морето ела да видиш Струма при нас  shit мирише на лайна на 20-30м растояние от реката shit а в реката лайна shit.Лайна от Дупница(най-миризливите),лайна от Благоевград,лайна от др. градчета,лайна от селата бе въобще лайна от целия Югозапад,а пластмасите ги взимаме за част от пейзажа sick
Да се чуди човек как живее рибата в таз вода :!:Или пък как ние ядем  рибата живяла в нашите собсвени shit

Similar topics (1)

1686

Започната от FLEXX

Отговори: 23
Прегледи: 14525