• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.05.2025 20:41

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

меланотени с дикуси

Започната от sandokan, 14.03.2010 10:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sandokan

имам около 20 меланотени и сега си взех 6 дискуса   ще имали някакв проблем да живеят заедно  

kamos

Зависи какво разбираш под меланотени?
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

sandokan

имам меванотени босмани и прекокс и други видове  гледам че засега не се гонят дискусете  се чусшва добре

kamos

Боесемани с дискуси не би трябвало да има проблеми. За праекокс не знам.
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

митко

Няма да имаш проблем но дискусите няма да се добират до храната.Ще трябва да храниш обилно и от там по-мощна филтрация,смяна на вода по-често и сифониране на дъното.Аз си гледам атерините със скаларий и черни барбуси и се понасят добре.
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

sandokan

аквариума ми е 660л. имам добра филтрация  хранаги добре
: 14.03.2010г 14:02ч
ако се понасят мисла да си взема още дискуси

митко

Колега, ти май не ме разбра.Исках да кажа,че атерините са супер бързи риби и при хранене дискусите нямат шанс да се нахранят.
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)

sandokan

разбирам   еми ас им давам по повче храна би трябвало да се нахранват

kamos

Дискуса за да се нахрани добре му трябват към 15-20 минути минимум. Обикновено яде храната обирайки дъното. Ако храната свършва за 5 минути то дискуса остава гладен.

sandokan

аз като почна да ги храна чакам докато другите риби се наядът за да може и дискусите да си похапнат за това ги храна по длго

митко

И така едните са преяли а другите гладни.Това не е вариант.

sandokan

как тогава да ги храня какво да направа *dontknow*

митко

Виж сега знам,че може би за теб е неприемливо,но би трябвало да избереш между дискусите и атерините.Така бих направил аз.И двата вида риби са страхотни но за мен превес имат атерините,а именно-непретенциозни,понасят широк диапазон на параметри на водата ,много ,ама наистина много видове които да си колекционираш цял живот,супер лесни за вадене,дълголетни. *THUMBS UP*

Лора

Решението е:
1 аквариум за прекоксите и друг за дискусите. Така всички ще са доволни и сити.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

митко