• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

28.07.2025 15:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

молинезийте ми измират

Започната от totishish, 09.03.2010 20:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

totishish

Когато стартирах аквариума някъде в началото на м.февруари т.г. взех две молинезий ( м/ж ) и още др.рибета. Мъжката молинезия ми умря тази сутрин.Аз веднага отидох и взех нова уж за да не бъде самичка женската,но сега и ТЯ умря защо? Аквариумът съм го стартирал така както пише във форума с изключение,че няма грунд и за момента ми е доста малак 30л.Нямам хищни риби имам 2 хелера 2 златни  3 сомчета и няколко гупи. Молинезийте не даваха никакав признак,че им има нещо.Да неби да са по-спецялни за гледане. 

LuDiQa

По-добре махни тези златните (прасетата) 1-во цапат аквата и 2-ро не е добре да са със живородки до колкото съм чел  *THUMBS UP*
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

zambo

Аквариумът ти е малък за златни риби . Съветвам те да ги махнеш .
Това , че ти е умряла една рибка , не е проблем . Случва се . Проблем ще е ако се появи нещо неестествено в поведението на другите риби /признаци на някакво заболяване/.
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

totishish

Те и двете ми умряха мъжката сутринта и след като взех нова мъжка следобед ми умря и женската. А за златните те ми харесват и не ми се иска да ги махам

LuDiQa

Ами остави си прасетата и другите ги продай или подари на някого сомовете може да ги оставиш   *THUMBS UP*
Два домата пресичали улицата. По едно време единия го сгазила кола, а другият се провикнал хилейки се:
- Ставай бе, кетчуп!

митко

А молинезийте от едно и също място ли ги взе и колко градуса подържаш?
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

totishish

Значи всичките ми рибки съм ги взел от едно място. Градусите са м/у 22-25С. Тази сутрин ми омряха и двата хелера един след друг. Снощи нищо им нямаше ядоха и недават никакав признак че им има нещо. Кажете ако трябва да сложа някакви витамини или нещо др.Не искам таман да започна да гледам рибки и всички да ми умрат

Alexfield

Цитат на: totishish - 09.03.2010 20:34
...Аквариумът съм го стартирал така както пише във форума...
А на мен ми прилича на неработещ азотен цикъл.
Най-добре попълни това, за да не гадаем повече:
http://aquariumbg.com/forum/bolesti/imate-bolna-ribka-popalnete-tova-za-da-vi-pomognem!/

П.П. Не мешай златни с други рибки.
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

totishish

Обем на аквариума:........30л.

Височина:...........40см

Грунд      не
Дебелина на дъното:...........
Размер на камъчетата:...........

Осветление:...........пура 10W

Филтрация да
Аераторна помпа (без гъба):...........не
Аераторна помпа (с гъба):........... да
Вътршен филтър л/ч:...........300l
Външен филтър л/ч:...........не
Система за СО2: ........... не

Филтрите работят(непрекъснато)

Дата на стартиране на аквариума:...........15 февруари

Промени в аквариума и оборудването през последните 20 дни: не
(смяна на голямо количество вода, спиране на тока, пускане на система за CO2 или нов филтър)
.......... не

Използвани препарати, лекарства през последните 20 дни: при всяка смяна на водата слагам bio nitrivec на SERA 5ml/10l +10капки метиленово синьо това ми препоръчаха от зоомагазина

Вода
Сменям по 10-12литра (процента) на всеки 7дни.
При смяната: Водата е (престояла). Водата е с температура 20-22градуса.
Температурата на водата в аквариума е 24-26градуса.

Храна
Видове храна - люспи,дафня
Колко често храните рибките си: 2 пъти на ден
За колко време рибките изяждат порциите си: 3-5min

Растения:
Колко % от дъното е засадено с растения:...........0
Колко % от дъното са бързо растящи:.........0
Колко плуващи:..........1 но незнам какво е

Риби:
Полово зрели(видове, брой):живи 5гупи,1молинезия,2златни 3 сомчета: мътви 2молинезий 2 хелера
Млади риби(видове, брой):............
Нови риби през последните 20 дни(видове, брой):1 молинезия

ако евентуално не ми работи азотния цикъл как да процедирам без да се налага да изхвърлям досегашните ми рибки

zambo

Махни златните и сменяй вода два - три пъти седмично в продължение на месец . Недей да сипваш никакви препарати в аквариума . Този търговец го забрави . Той е негодник .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

totishish

И единствената ми и последна молинезия бере душа.Бройката вече е 5 рибета.Най интересното е,че на др рибки нищо им няна( гупите и златните) Явна ще гледам само златни и ще поискам някакав савет евентуачно с какво да ги комбинирам че само златни не ми се гледат искам малко разнообразие

zambo

Цитат на: totishish - 10.03.2010 21:07
Явна ще гледам само златни и ще поискам някакав савет евентуачно с какво да ги комбинирам че само златни не ми се гледат искам малко разнообразие
Колега , ние ли пишем на китайски или си учил в училище само чужди езици , та не се разбираме .
В този аквариум златни НЕ МОГАТ да виреят . Той им е малък .
Анатоли
175л. Rainbow Fish

митко

Да,махай прасенцата и следвай съветите по-горе.Можеш да си вземеш витамини,аз ползвам на джей би ел.Взимай си рибки от голям магазин където хората са компетентни,този го забрави.Дафнята я изхвърли ,ама така,че да не я намери някой.Купи си фирмена храна на Сера,Тетра,ДЖЕЙ БИ ЕЛ,Дайна пет,Акваел...
A.jacobfreibergi"Otter Point", A.Stuartgranti"Chilumba", A.sp."Red dragon"
A.sp."German Red", A.sp.Rubescens, A.sp.Baenshi"Benga"
A.sp.Hansbaenshi "Red flash", O.lithobates"Zimbawe", L.sp."Yellow Collar"(Masimbwe)
P.taeniolatus"Red empress", C.borleyi(Kadango), L.caeruleus, M.sp."Zebrа Ch

vasso

Качи и една снимка. В малкия обем златните само поразии ще ти правят. Разгледай аквариуми с подобни размери във форума- може да си харесаш добри идеи. *DRINK*

nikolaytoshev

Не слагай никакви лекарства. Махни дафнията. Слагай по-малко храна за да могат да я изяждат без да остава по дъното.
По колко часа на ден им светиш?