• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.07.2025 00:33

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Новите камери-радари на КАТ

Започната от Denis The Hotstepper, 23.02.2010 11:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ewto

Според мен ограниченията не се слагат за да ни пишат глоби, а за да ни предпазят. Имах един познат дето не си дигаше педала от газта. Като се изтъркаля веднъж и го расипаха от операции вече викаше "Не се опитвай да надбягаш сянката си". Ако изпреварваш на кръстовище рано или късно ще се удариш или ще те ударят. Ограниченията са наложени заради практиката и опита а не заради глобите. То на тоя принцип е абсурдно да ми взимат книжката ако съм пил, аз на четри водки съм перфектен шофьор  *DRINK*.

Peakone

Не става въпрос да изпреварваш в кръстовища или да фучиш със 100 в града и 200 извън него, а да се оправи простотията, която цари в регулацията на движението по няшите пътища... Как може в Истанбул например, милионен град с трафик в пъти по-тежък от нашия да не ме повтори червено на нито един светофар, а тук да се сменят по 3-4 дори 5 пъти докато аз се изнеса?! Това говори, че нещо не е наред в регулацията на движението! А чичко "дай 20 лева" само това и чака!

Асен Евгениев

Няма никакъв смисъл от антирадари. Полицая не държи радара постоянн включен,
пуска го като наближиш. Антирадара ти го засича, но вече е късно. Затова аз
бракувах моя.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Peakone

Цитат на: akapulko - 23.02.2010 23:26
Няма никакъв смисъл от антирадари. Полицая не държи радара постоянн включен,
пуска го като наближиш. Антирадара ти го засича, но вече е късно. Затова аз
бракувах моя.

Най-накрая да пусна нещо по темата. Мисля, че някой радари имат опция да им вкараш информация къде има скрити камери и да те предупреждава като наближиш... някъде във форума на ланчия бях чел някаква такава тема.

P.S. Не радар ами ГПС ще ти трябва

Линк

denbosch

На нас затова не ни е наред държавата,защото всеки се мъчи да заобиколи закона,а не да го спазва.И най-дребното правило,колкото и да е елементарно се подлага на съмнение и се оплюва.Всеки се мисли за най-умен и гледа от своята си камбанария,ама като дойде на неговата глава почва да мрънка или да съжалява,когато вече е късно.
Законът си е закон,правилата са за да се спазват!Като не ви харесват-предприемете действия да ги промените!

Асен Евгениев

Цитат на: Peakone - 23.02.2010 23:28
Най-накрая да пусна нещо по темата. Мисля, че някой радари имат опция да им вкараш информация къде има скрити камери и да те предупреждава като наближиш... някъде във форума на ланчия бях чел някаква такава тема.
То и в навигацията ми има вкарани местата, където обикновено се крият куките, но е много
относително.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Rendaka

Цитат на: suntsu69 - 23.02.2010 22:43
Мисля, че ти трябва да спреш да се правиш на света вода ненапита. Страхувам се, че ще мина на някое ограничение 40 насред нищото със 90км и полицайте ще ме чакат точно след знака. Страхувам се, че ще настъпя някоя стоп линия и ще ме арестуват за минаване на червено. Пак повтарям:няма шофьор, който да не нарушава правилата. А и защо трябва да спазваме малоумни правила? Големи европейци се извъдихме. Глоби, забрани, а ние се навеждаме да ни влезе повече и си викаме "Правила, кво да правиш".
Защо подобни правила в Германия се спазват сравнително лесно? Защото някой е мислил за всички граждани ,включително и за шофьорите.

Глей ся, ще ти го кажа много простичко - който нарушава нещо ще си носи последствията, без значение от характера им. Аз не съм казал, че не съм нарушил никое правило и че спазвам стриктно законите и определено не съм светата вода, въпреки, че към мен понякога се обръщат с "Боже". За разлика от много хора аз поне си знам правата и това не ми е в ощърб, напротив, това ми помага, като ми спестява средства и време. Също така ти го казах - спри да мрънкаш, смисъл няма - законите ги гласуват ~250-ма тиквеника, които ти, аз и всеки, който има право на глас и го е упражнил е избрал, следователно проблема не е в тях, че правят нещо, а в нас, че не правим нищо. На мен примерно не ми изнася да плащам данъци, но уви - трябва, ако не ги платя нищо не казват, но не искаш да знаеш за лихвите ;)

И понеже се отклонихме много от темата (ОТНОВО) мисля, че ако имаш нещо да допълниш в контекст - на ЛС
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

vasso

А стииииииииииа бе! *CRAZY*
Секи ден подобна тема!

Peakone

Цитат на: vasso - 24.02.2010 02:11
А стииииииииииа бе! *CRAZY*
Секи ден подобна тема!

Очаквай тема "Моето нано монтирано на мястото на инфоцентъра" :D

Luton

Още сме си пълна демокрация в БГ по отношение на камери и застрахователни бонуси
Работата ми е свързана основно с шофиране, ежедневно около 7-8 часа и минавам не повече от 100-150 мили
Камери има навсякъде без изключения, на пешеходия светофар, бас линиата, кръстовището, бензиностанцията
на скапаните еднопосочни квартални улички,магистарлите, мостове, надлези, подлези и каквото се сетите
отделно разни л.айнари карат некви смартове с монтирани камери и търсят, къде ще направиш грешка
автобусите също имат камери съблюдаващи правилата на движение абе изобщо ДЕМОКРАЦИЯ
Почвечето камери са обозначени и са в ярко жълто/това сигналното светоотразително/
няма проблеми да ползваш антирадар/законно/ или пък ъпдейти на TomTom за всяка нова промяна в
разположението на камерите.
и въпреки всичко глобите годишно са ми равносилни на месечната ипотека, което си е направо ГРАБЕЖ
да не забравя да кажа че, когато влезнеш в центъра плащаш и ако забравиш до 24ч глобата става 50 после 120
накрая 180 и приятелски съд.

etg

Цитат на: Luton - 24.02.2010 02:26
Още сме си пълна демокрация в БГ по отношение на камери и застрахователни бонуси
Работата ми е свързана основно с шофиране, ежедневно около 7-8 часа и минавам не повече от 100-150 мили
Камери има навсякъде без изключения, на пешеходия светофар, бас линиата, кръстовището, бензиностанцията
на скапаните еднопосочни квартални улички,магистарлите, мостове, надлези, подлези и каквото се сетите
отделно разни л.айнари карат некви смартове с монтирани камери и търсят, къде ще направиш грешка
автобусите също имат камери съблюдаващи правилата на движение абе изобщо ДЕМОКРАЦИЯ
Почвечето камери са обозначени и са в ярко жълто/това сигналното светоотразително/
няма проблеми да ползваш антирадар/законно/ или пък ъпдейти на TomTom за всяка нова промяна в
разположението на камерите.
и въпреки всичко глобите годишно са ми равносилни на месечната ипотека, което си е направо ГРАБЕЖ
да не забравя да кажа че, когато влезнеш в центъра плащаш и ако забравиш до 24ч глобата става 50 после 120
накрая 180 и приятелски съд.

...да но когато някой българин  излезе в чужбина на екскурзия и после почва: колко е чисто, колко е уредено, колко е редовен транспорта, как хората са вежливи,как....
Гледаме в канчетата на другите, виждаме доброто, искаме го , но въобще не осмисляме , че то е постигнато на базата на ред и спазването му, а при евентуално неспазване яки глоби.

Сега да не си мислите, че се изкарвам ангелче. И аз нарушавам правилника, но като ме хванат си плащам акта, а не подкуп. А като ми свършат точиците и парите ще се замисля дали ще нарушавам.

suntsu69

Като ти свършат точките, ще викаш "Кой ме би по главата да се правя на Дон Кихот? Да бях почерпил, сега нямаше да ходя пеша, че и колко пари щях да спестя"

Ицо

Цитат на: suntsu69 - 24.02.2010 13:24
Като ти свършат точките, ще викаш "Кой ме би по главата да се правя на Дон Кихот? Да бях почерпил, сега нямаше да ходя пеша, че и колко пари щях да спестя"
И после куките виновни а?
Не е луд тоя дето яде баницата ... нали.

Denis The Hotstepper

....аз такова, само да Ви припомня, че питах за начините, с които може да се избегнат новите радари-камери на КАТ.
С останалите радари антирадара ми се справя отлично, но тея ми зимат здравето  :-(
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi185.photobucket.com%2Falbums%2Fx190%2Fmataxata%2F1-4.jpg%3Ft%3D1268384406&hash=0618ef6c1fddc20c43d674df9e8648210e9e6deb

zambo

Цитат на: Denis The Hotstepper - 24.02.2010 13:31
....аз такова, само да Ви припомня, че питах за начините, с които може да се избегнат новите радари-камери на КАТ.
С останалите радари антирадара ми се справя отлично, но тея ми зимат здравето  :-(
Нека си кажат болката . Утре ще разчистя всичко , което е извън темата и ще оставя само отговорите , които те касаят .  *MODERATOR*
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Similar topics (5)

8841

Публикации: 5
Прегледи: 4094

29518

Публикации: 17
Прегледи: 9988

10754