• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

08.08.2025 05:02

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Живородки

Започната от LuDiQa, 27.01.2010 02:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bicho1976

Цитат на: bigbeer - 16.02.2010 19:18
А аз предпочитам дупета като тези на аватара ти ;)  :-D
Става ме двама.Други живородки...тц.

миа

Аз сам ЗА гупите-много сладки животинки.

Цитат на: heler4eto - 06.02.2010 20:03
молинезия е гупа но гласувах за молинезии  *THUMBS UP*
Защо молинезията да е гупа?Молинезиите, гупите и меченосците принадлежат към род Пецилия (Poecilidae), но са различни видове (Poecilia sphenops-черна молинезия, Poecilia reticulata-гупа, Hiphophorus helleri-меченосец).

vasso

Май е правописна грешка! Е и И на кирилица на клавиатурата са едно до друго. *THUMBS UP*

Harry1976

Цитат на: миа - 17.02.2010 20:50
Аз сам ЗА гупите-много сладки животинки.
Защо молинезията да е гупа?Молинезиите, гупите и меченосците принадлежат към род Пецилия (Poecilidae), но са различни видове (Poecilia sphenops-черна молинезия, Poecilia reticulata-гупа, Hiphophorus helleri-меченосец).

Малка поправка - принадлежат към семейство Пецилиеви (Poeciliidae), произнася се Пецилиде. Молинезията и гупата, както и гамбузията, ендлерът, велиферата и латипината (последната не я наричат така у нас, вид молинезия или велифера я водим тук), са от род Пецилия (Poecilia). Хелерът, платата (така я наричаме у нас, иначе се казва макулатус), както и вариатусът, са от род Ксифофорус (Xiphophorus).
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

kdravia

Хелер черен-воален и молинезия лира предимно,макър,че имам и гупи и плати.
P.S. Тази тема май прерасна в литературен спор. :-D
Докато има шарани,ще има и рибари!

Boromir

Shrimp Breeding Lover

gipsa

Аз съм за гупи , за моя кратък опит гупите са ми най-лесните  за отглеждане. *DRINK*

dandy

Всичките видове от анкетата ми харесват. Знам че не е тук мястото, но да запитам за Дермогениси. Женската един път като има поколение ще и трябва ли и за вбъдеще мъжки за да я опложда или може и без него? Хелера ми най-харесва, изглежда все едно , че тренира дигане на щанги, в сми здрав и як като воден бик :-D 

santah

Иска си мъжки. Не ми се е случвало да роди женски дермогенис с непорочно зачатие. Историята обаче помни такива случаи с хелери и гупи - два месеца без мъжки в аквариума и изведнъж хоп малки  =-O.

Асен Евгениев

Цитат на: santah - 27.02.2010 20:59
Иска си мъжки. Не ми се е случвало да роди женски дермогенис с непорочно зачатие. Историята обаче помни такива случаи с хелери и гупи - два месеца без мъжки в аквариума и изведнъж хоп малки  =-O.
Не е непорочно. Заплодени са преди "сухия" период от два месеца.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

kdravia

Цитат на: akapulko - 27.02.2010 21:13
Не е непорочно. Заплодени са преди "сухия" период от два месеца.
В този ред на мисли,представяте ли си на жена ви да и се случи същото нещо? *MODERATOR*
Докато има шарани,ще има и рибари!

DeqnVasilev

Хелери и молинези

гупите не ми харесват

FHM

Моя отговор е молинези причината е че са полезни като огладнеят . :-D

Morphined

Гупи разбира се. Най-разнообразни са.