• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.07.2025 00:06

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Защо няма зоополиция?

Започната от Асен Евгениев, 11.02.2010 16:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

valnata

В София е по-различно. При вас са най-важните и богати хора, и за тях е гордост и кеф да го направят това. А в останалите градове е занемарено положението. И българина нали знаеш, че гледа първо собствената си изгода. Животните ако можеха да говорят.....

NO CARRIER

Снимки от зоологическата градина в Айтос през лятото на 2008ма.
http://tsvetkov.be/lichni/Aytos/
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

gecatax

Цитат на: NO CARRIER - 12.02.2010 00:30
Снимки от зоологическата градина в Айтос през лятото на 2008ма.
http://tsvetkov.be/lichni/Aytos/
Тогава е било подържано повече.
Сега даже оградата е с 2-3 слоя мрежа хваната с тел абе кръпки някви колкото да не избягат.

-250л.

Rendaka

А аз като гледам рибките са си много добре. Имат пре достатъчно място да се хранят и да правят малко гимнастика от време на време, а щом са се научили и без кислород да живеят - супер, следващата стъпка е собственика да ги научи да не ядат, като на Настрадин Ходжа магарето...
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

Luton

Има обаче и крайности в грижата за животните.
Преди около две години съседа ми отнесе яка глоба
за това че не прибирал кучето си от двора.
После го следяха като некакъв престъпник
дали го прибира през ноща????
=-O

miTko

Цитат на: tishovsx - 11.02.2010 16:53
То няма нормална полиция, ти зоо търсиш  :-D :popcorn:
Много си прав! Да не говорим, че не съм видял глобен, за това че си разхожда кучето на забранени за това места! Имам наблюдение на едно място, което е не по-голямо от декар и има 3 табели, но редовно си разхождат и пускат кучетата там! Снимах, правих забележки...щях да публикувам тук там в нета и други места, но се отказах.  *dontknow*Писна ми, няма смисъл, нищо няма да се промени.
Разни мои АКВАРИУМИ 

Divane

Проблемът,Митко, е че има само забранени места за разходка на кучета,а няма разрешени. Може би си мислят,че кучетата хвърчат във въздуха,знам ли?!...
Много ми се иска да има специализирани полянки за кучета,заградени с огради...където хората да си пускат любимците и да почистват след тях,а мрънкачите да няма какво да кажат,ама....не би  :-(

Raven

В София разрешен за разходки на кучета е канала на Перловска река.
Но трябва да се разберете някак с плъховете, клошарите, циганите и другите форми на живот които го обитават, след това спокойно си катерите и газите купищата боклуци и се радвате на разходката.

И за намерени трупове по време на разходката непременно съобщавайте на органите на реда!
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Divane

vasso

То там как се слиза в този канал? Пък и не съм виждал хора там. От центъра са махнали боклуците, но надолу по течението не знам как е . :-D

valnata

То няма места за разходки на хора, пък за кучетата да не говорим. Трябва да има, но всичко е застроено и най-лесно е да бучнеш една табелка която забранява нещо. Винаги ще има кучета да се разхождат по забранените места, защото няма разрешени. Ходим и заобикаляме безразборно паркиралите коли и се чудим в кой край на пътя да се заврем. Кучетата и собствениците им не са виновни. Виновни са за това че търпят това безобразие но ние всички сме от търпеливите и мрънкащите, така че е нормално според мен това поведение. За децата няма градинки и развлечения а забраняват на кучетата да ходят. :-D  Те кучетата са вечния проблем на българина. Той ги хвърля на пътя, той ги разпложда, и той после реве, че му пречат....... :-D :-D :-D

vasso

Ами всъщност има стопани на кучета, които се държат безобразно. Много често съм засичал някой да разхожда кучето си точно ,където играят децата, да го гледа ,че се изхожда на тротоара и да подминава това, все едно е в полето. Направо настръхвам от яд като видя такова нещо. Никой в България не почиства след кучето, на никой не му дреме, че не живее сам и трябва да се съобразява. Кучетата ,естествено, не са виновани за нищо! Как в един град като Ню Йорк няма проблеми с кучетата в центъра, а пък го сравняваме със София? Просто си има места за разхождане и всеки трябва да почисти!Особено за това стопаните имат вина според мен.

Divane

Хората са различни. Недей да ги слагаш под общ знаменател ;)
Но за да се създаде ред, трябва както хората сами да са дисциплинирани,така и  да има държавни органи,които си гледат съвестно работата.

На мен например до ден днешен не ми е ясно, защо искат да се плаща данък Куче,при положение,че Общината нищо не прави в замяна на тези пари?!

vasso

То искат и данък "котка"!!! И аз питам защо?

Divane

Аз за това изчаквам с този данък. Ще отида да го платя в мига,в който видя,че в моята Община е направено нещо за кучетата!..

Similar topics (5)

11341

Публикации: 69
Прегледи: 22012

21487

Публикации: 36
Прегледи: 17026

5630

Публикации: 1
Прегледи: 2178

42217

Публикации: 48