• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 05:05

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Защо скаларията ми престана да се храни?

Започната от dzimko, 26.01.2010 20:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

raiko

Dzimko, ако си прочел по- внимателно първият ми пост ще видиш , че става дума за едно и също лекарство. Метронидазол е активното вещество а Флажил и Трихомонацид са лекарствата, които се продават в аптеката и съдържат това вещество(съответно те са немско и българско производство). Според мен рибите не са се хранели по-дълго време. Не би трябвало да гладуват само няколко дни и да умрат.Ако болеста се лекува на по-ранен стадий, тогава може да се очаква положителен резултат.

Nikolay_BG

Здравейте!! Пиша ви с надеждата че ще ми помогнете!! Преди 2 дни си купих скаларии. Засега добре, но не искат да се хранят имам 3 вида храни и нито една от тях не близват. Купих си и два сома, от които единият умря незнам защо и от какво. Искам да споделя че аквариумат ми е 12 литра и е оборудван с всичко. Машинка за въздух, украса, нагревател, термометър, риби, и мъркуч за сменяне на вода. И трите скаларии са малки, не знам какъв пол са, но ме е страх да не земат да пукнат че тъкмо си ги купих. Моля дайте ми съвет какво да направя. Четох доста за тази риба и съм изпулнил всичко, но не искат да се хранят *HELP* *HELP*

Raven

А къде прочете че 12л. са подходящ обем за скаларии+сомове?
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

iek

Цитат на: Raven - 12.01.2011 12:05
А къде прочете че 12л. са подходящ обем за скаларии+сомове?
Вероятно в книгата "1585 от най-добрите и изпитани рецепти" на Пенка Чолчева.

Bolta

Ееее, тъкмо те поздравих в другата тема, за избора на риби, а то какво се оказва. Наистина си помислих, че си се сдобил с аквариум поне 100 литра.
Така не става, колега!  *STOP*
Скаларии не се гледат в толкова малък съд!

defilers

Темата е доста интересна. При мен също се появи тази болест и за сега са ми умрели 4 риби от нея. Симтомите са както следва:
1. Бели изпражнения
2. Рибата спира да яде
3. Почва да диша учестено
4. След 2-4 дена умира

Със сигурност не се среща само при цихлидите при мен жертвите за сега са 3 скаларии и 1 бета. Като бетата се мъчи дори 5 дена.
Скалариите са по кекави и някои умираха за 2 дена. Пробвах Трихомонацид при бетата и последната скалария, и резултата беше нилев - умряха. Вчера съм сложил sera baktopur direct за бактериална инфекция върху едната рибка и забелязах, че една от другите скаларии е заболяла от мистериозната болест.Това се случва седмица и малко след последната умряла. За мен това значи смърт след максимум 4 дни. Но все пак искам да направя всичко възможно и въпроса ми е ако сложа sera med Professional Flagellol (по-нагоре го хвалят)във аквариума след като съм сложил sera baktopur direct ще стане ли мазало в аквариума та да ми изпукат рибите от някакво натравяне? И всъщност има ли някои които е спасил поне 1 риба от тая болест със sera med Professional Flagellol, че предполагам пак ще ми искат една пачка пари за лекарството в магазина и ако не бачка ... :duvar:

defilers

Sera med Professional Flagellol не става! Освен, че скаларията ми умря която беше със тези симптоми други 2 риби: една скалария и една бета започнаха да не ядат, дишат учестено ... а това всичко след като съм вече третирал с sera med Professional Flagellol. Та за колегите ако ви се появи тази болест да не се лъжете да си го купувате, не работи а е скъпо. Нищо не работи просто приготвяйте литургията за умирачка!

Similar topics (5)

27324

Публикации: 14
Прегледи: 10349

6315

Публикации: 32
Прегледи: 33038

28983

Публикации: 23
Прегледи: 18257

21524

Публикации: 27