• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

23.06.2025 23:28

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Астронатосите ми не искат да ядат

Започната от maniaka22, 03.02.2010 08:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

valnata

Говори за това, че не сте запознати с правилното хранене и отглеждане на рибите.

BOJO

Цитат на: valnata - 08.02.2010 22:21
Говори за това, че не сте запознати с правилното хранене и отглеждане на рибите.

Валната, извини ме но се смея. Смея се на това, което пишеш и на това което искаш да повярвам че си ....  ето едно цитатче от АП за да се смеят и другите:

valnata
Активен потребител

Публикации: 82
Нас. място: Варна
    Отг: Хранилка за скаларии
« Отговор #1 : понеделник, 05 октомври 2009 г., 08:46 ч. » За този начин на хранене не се бях сетил.  Моите ги храня само с замразени храни, и досега държах кубчето с ръка докато го излапат. Утре задължително ще пробвам.
.........
Край на цитата

valnata

Колега държа кубчето в ръка но преди това с топла вода го размразявам. Не пускам от камерата в аквариума. Това, че някой е сложил кубчето в кепче не е задължително да го зная. Начина по който си уморил рибата говори доста. Имаш опит и с други лекарства и това допълнително говори за незнание или неопитност.. Когато го размразявам една част от него се разпада и я губя. Взимам друго и наваксвам загубената част храна. Дано си ме разбрал. *DRINK* И не искам да вярваш че съм нещо. Просто аз не си моря рибите по толкова елементарен начин.

BOJO

Какво излезе : 3-мата капацитети а именно : Божо, Валната и Вассо са хранили рибочетата си с замразена храна. И понеже и 3 мата са Мноооого запознати с правилното хранене и отглеждане на рибочетата те мрат . Мрат покосени от "мистериозната болест" И когато 4ти колега се сблъсква с подобен проблем 3-мата пишат ли пишат вместо да си признаят...... ам така е де, никой не иска да изглежда смотан акварист ?  
................
Ясно! Валната е с ципа между пръстите . Аз като пъхна кубчето в топла вода се разпада цялото и го губя. При него се губи само част. Или кубчето не е напълно размразено, т.е пак дава лед в аквариума или.... ципата между пръстите....

valnata

Умрелите ми риби за две години са два броя скаларии, купени на малък размер от магазин.  Другите са си живи и здрави и даже вадят поколение. В момента една част от тях са в магазин, а другите са продадени. В момента имам скаларии манакапуро купени от wwladoo и съм му пуснал снимки на които се вижда състоянието на рибите.  И не съм капацитет, и те моля да не ползваш такива определения по мой адрес. Интересувах се от тази болест. Това, че някой не знае как да си гледа и храни рибите мен не ме засяга и не държа сметка на никого. А със замразени храни храня от две години. Без друга храна. Само замразена и рибите са ми в прекрасно здраве. И дано за напред да е така. :-D Пак повтарям аз рибите си не съм ги уморил от невежество. Мога да пусна снимки със всичките ми 8 скаларии и ще видиш че са здрави.

vasso

Никога не съм дал храната с кубчето. Случаите до сега са 3 ,и то само жълти скаларии. Не ми е приятно определението капацитет. Никой не е ,пък и в този форум се съмнявам да има повече от 4 човека. Да, смятам, че съм запознат с "гледането на рибочетата". Храня с хубава храна, в разумни количества, до сега друга болест не е имало в аквариума ми. До сега никой не знаеше името на болестта.  Не мисля да пиша повече за себе си. Не смятам, че съм длъжен да ти се обяснявам за каквото и да е било, или пък да ти доказвам обратните на твоите твърдения относно начина, по който храня.

BOJO

Цитат на: valnata - 08.02.2010 22:46
................... А със замразени храни храня от две години. Без друга храна. ..................

Пак цитат на същия автор от АП:

valnata
Активен потребител

Публикации: 82
Нас. място: Варна
   Отг: Какви храни използвате?
« Отговор #21 : неделя, 16 август 2009 г., 22:00 ч. »Цитат А аз от два месеца само със замразена храня. Имам само скаларии, които не са на пълен размер и си мислех че е правилно, защото наистина бързо порастват. Значи трябва да взема някаква друга храна.Каква друга храна да купя? Някаква препоръка за храна да кажат запознатите с тези риби.  И аз си мисля че е полезно.  Във магазина така ми казаха че трябвало със замразена храна да се хранят, и аз ги тъпча смело
.............
Край на цитата .

Неделя 16ти август 2009, два месеца по-рано .....  16ти Юни 2009 . Автора храни от 2 години с  замразена храна , значи сега сме Юни 2011  *YAHOO*

valnata

Той колегата цитира неща с които не е наясно. Като не знаеш как се храни с подобна храна е по-добре да си спестиш коментарите и цитатите. И аз няма да се занимавам и да пиша повече, защото все някой критикува за неща от които самия той си няма представа, а опита му е с лекарства. :-D  Жалко защото ако не бяха тези изцепки можеше да се научи лекарството за тази болест. А сега ако се случи на някой ще се начете на глупости..
: 08.02.2010г 22:10ч
Да питах за каква суха храна да купя. За препоръка. И наистина се оказа полезно да ги храня с замразената храна. Препоръчаха ми го от магазин в който работят професионалисти. И не цитираш съвета на Боби който твърди че рибите затлъстяват от замразените храни. Е аз от опит ти казвам че не е вярно. Ама какво да обяснявам на човек който пуска лед за храна на рибките си. :-D

Само скалариите ли ядът замразена храна ??

И вместо да ме цитираш и да се правиш на интересен се научи как се гледат рибки. Аз имам добре гледани и здрави риби за разлика от теб. Ти имаш опит с разни лекарства.

BOJO

Не ме разбрахте и двамата. Не критикувам, намерих общото между 3-ма ни. Наистина , не знаех как се храни с замразена храна. Уморих си рибочето. Вассо написа че храни рядко и че не храни с замразени храни , попитах кое от двете е вярно , защото това е общото в случая. За Писаниците на Валната няма да коментирам. Но си спомних, че беше писал за замразени храни в АП.
........
Извинете ме и двамата за капацитет-а, наистина не сте такива  :-)

vasso

Не мислех, че като съм дал 2, 3 пъти замразена храна мога да се похваля , че ги храня с такава! Ако това количество е достатъчно- добре хранил съм ги. За капацитетите е една глупост и ти не мисля, че си! Пък , както казах не мисля, че 99% от форума са. ;-)

valnata

Добре BOJO аз няма да споря повече и да обяснявам глупости.  Да със замразени храни храня от доста време. От когато имах гупи и скаларии в един аквариум. Такава болест съм нямал и това ме кара да мисля, че не е от замразената храна. Може рибите да са били слаби. *dontknow*  Въпроса е че не се дължи на моя грешка, на храната с която храня, на хигиената също.  :-D 

ivan_251

Абе какво се хвалите две години,че му живяла скаларията ня някого.Аз съм виждал риби на по  години в доста отвратителни условия.Това,че е живяла две години не значи,че си я гледал добр.

Това е адски груба грешка да се храни с неразмразена храна.Другото е ,че аз предпочитам сухите храни,защото не съм убеден в сигурността на замразените.

valnata

Цитат на: ivan_251 - 08.02.2010 23:35
Абе какво се хвалите две години,че му живяла скаларията ня някого.Аз съм виждал риби на по  години в доста отвратителни условия.Това,че е живяла две години не значи,че си я гледал добр.

Това е адски груба грешка да се храни с неразмразена храна.Другото е ,че аз предпочитам сухите храни,защото не съм убеден в сигурността на замразените.

Това да се храни с неразмразена храна е грешка и никой не казва че не е така. А за доброто гледане на рибите се съди по цветовете им и по това как изглеждат. Също така се съди по това, че никога през живота си не са боледували.  Замразените храни ако се купуват от магазин, и имат доказан произход са безопасни. И рибите имат много по- добър растеж и оцветяване. В това се убедих след като взех и новите скаларии. Вече две седмици са с прекрасни цветове а за растежа да не говорим.  Твърдението, че като се храни със замразена храна рибите затлъстяват е грешно. Трябва да знаеш по колко храна да им даваш и каква да е храната.  И аз съм виждал риби гледани в лоши условия и те изглеждат различно. Изглеждат скапани, обезцветени, а в повечето случаи и болни. Моите условия не са такива. И няма да позволя някой да ме обвини в лоша хигиена аквариума и в това, че не знам или храня рибите си с некачествени храни. Може аквариума да не е за конкурс но обитателите се чувстват добре. Който го оспорва това да заповяда на гости и да се убеди.

vasso

Няма смисъл спорът да продължава. Ако някой пише нека да е само по темата. Има винаги изключения от правилото. И аз не мисля, че причината е замразената храна. Ако някой знае повече, нека да пише. *DRINK*

discus

ЦитатТвърдението, че като се храни със замразена храна рибите затлъстяват е грешно.

Аз такова твърдение не съм чувал, затлъстяване се появява при хранене с месо от топлокръвни животни. Естествено не очаквайте скаларията да прилича на златна риба ако е затластяла.
Всяко заболяване, се дължи обикновено на съвкупност от няколкко фактора в аквариума, не можем да хвърлим вината само и единствено върху дадено нещо.

Similar topics (1)

38473

Публикации: 6
Прегледи: 2907